Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji. Přidáme osmažit na kostičky či nudličky pokrájené, osolené maso. Poté přisypeme pokrájené...
více o Kuřecí tandoori směs se zeleninou
Zelná směs: na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k té přisypeme pokrájenou slaninu a dále smažíme. Když je i slanina...
více o Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)
Čočku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce, přilijeme osolený vývar (zeleninový, hovězí, z uzeného masa...), rozmáčknutý česnek, přivedeme k...
více o Čočka na kyselo po našem
Zeleninu ze sklenice nalijeme do cedníku a necháme dobře okapat a klidně ji i trochu vymačkáme a necháme si pouze trochu nálevu stranou na případné...
více o Kuře pečené na halali
Oloupanou, drobně pokrájenou cibuli osmažíme na malém množství oleje dozlatova. Přidáme pokrájené pečené kuřecí maso, klidně i s kůží a také trochu...
více o Pečené kuře s rýží
Uvedené množství je pro 10-14 jedlíků. Děláme ji většinou na Silvestra, masopust... a jiné sešlosti.
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na...
více o Zelňačka pro přátele
Ovesné vločky namočíme asi na hodinu do mléka se špetkou soli, poté uvaříme na kaši, stačí jen velmi krátce. Mléka dáváme podle toho, jaké ovoce...
více o Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout...
více o Bylinková kachní prsa II.
Palačinky:
Z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 30 minut. Pak naběračkou těsto...
více o Vanilkové palačinky po našem
Kuřecí prsa pokrájíme šikmo na menší medailonky nebo je prořízneme a uděláme z jednoho dva slabší řízky. Takto připravené maso okořeníme a osolíme dle...
více o Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku
Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo...
více o Česnekové řízky v těstíčku
Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do...
více o Bylinková kachní prsa
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle, tvrdý sýr na jemnějším, přidáme měkký tavený smetanový sýr, mascarpone a zakysanou smetanu (majonézu). Vše...
více o Sýrová pomazánka s vejci
Maso pokrájíme na kostky, jemně osolíme, okořeníme kari kořením, dobře promícháme s vejcem a solamylem a pak jeden kousek po druhém naházíme do...
více o Kuřecí směs ala čína
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme a necháme krátce odležet. Přidáme vejce, solamyl a sůl dle chuti, promícháme a nudličku po nudličce...
více o Tandoori masové nudličky - minutka
Smíchejte všechny sypké ingredience, kromě čaje. Olej nalijte do mléka a zamíchejte. Vlijte k suchým přísadám a mixujte 2 minuty na střední rychlost....
více o Sushi cupcakes (Candy sushi)
Do pekárny dáme všechny tekuté ingredience, naposledy dáme sypké. Nastavíme program na jedničku (co mám já program Basic) a necháme už všechno na...
více o Domácí chléb z pekárny
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku (asi 45 minut) v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného...
více o Hohenwartské fazole s uzeným
Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých...
více o Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou
Polohrubou mouku smícháme v míse se solí a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukry, rozdrobíme droždí a...
více o Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Maso (lze i drůbeží nebo králičí) pokrájíme na slabší nudličky, které osolíme a okořeníme Tanddori Masalou. Necháme alespoň půl hodiny proležet, pak...
více o Tandoori masovo-zeleninová směs
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Pak k masu přidáme hořčici a ještě krátce vše osmažíme,...
více o Masová směs s tompou a fazolemi
Větší kuře nebo kachnu si očistíme a nasolíme, nejlépe den předem.
Nádivka:
Na kostičky pokrájené starší rohlíky osmažíme na másle, pak je dáme do...
více o Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou
Nejprve si připravíme zeleninu. Očištěnou půlku celeru, půlku cukety a brambory (u cukety i brambor necháme slupku) nakrájíme na kostky a vložíme do...
více o Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Jemně nastrouhané brambory, sýr a česnek smícháme dle vlastních zvyklostí s majonézou nebo zakysanou smetanou, případně půl napůl. Osolíme a okořeníme...
více o Bramborovo-česneková pomazánka se sýrem
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu (nebo pokrájené uzené maso, kuřecí prso - dle chuti) , kterou také...
více o Listové šátečky (závin) se špenátem
Maso vložíme do tlakového hrnce, přidáme sůl, celý pepř, nové koření, masox, dvě menší cibule, česnek, mrkev, petržel a celer. Po uvaření masa doměkka...
více o Bulharská pomazánka II.
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi...
více o Játra rychle a chutně
Do mísy dáme jemně pokrájenou cibuli, šunku, nastrouhané nebo jemně pokrájené kyselé okurky a vejce, přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (lze i půl...
více o Rýžový salát / příloha
Tortilly:
Do mísy dáme mléko, vejce a špetku soli. Postupně přidáváme mouku, dokud nemá těsto konzistenci jako těsto na palačinky. Necháme odstát 10...
více o Domácí tortilly s kuřecím masem na kari
Na másle osmažíme cibulku do sklovata, přidáme rýži a po chvilce zalijeme půlkou vývaru. Necháme dusit, asi po 3-4 minutách přidáme špenátový protlak...
více o Krémové špenátové rizoto
Na pánvi osmahneme na oleji dozlatova šunku a přidáme rozdrcený česnek. Poté přidáme cizrnu z plechovky a chvíli restujeme, dle chuti osolíme a...
více o Pikantní cizrna II.
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na plátky nakrájené žampiony (použila jsem klobouky i nožky), podusíme cca 5-10...
více o Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Očištěné a vykuchané kuře na povrchu i uvnitř osolíme (mužeme přidat kmín dle chuti) a pak jej svážeme.
Svazování:
Aby si drůbež, kterou upravujeme v...
více o České kuře pečené
Kapustičky očistíme, větší kusy rozpůlíme a ve vroucí osolené vodě povaříme cca 3 minuty. Pak je zcedíme a rychle zchladíme, aby si zachovaly svěží...
více o Masová směs s kapustičkami
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme (množství podle toho, zda směs koření obsahuje sůl) a dáme do pečícího sáčku. Přidáme koření...
více o Masová směs z pečícího sáčku
Na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, pak přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek. Pokud jsme se rozhodli použít uzeninu,...
více o Rýže s vejci
Brambory ve slupce vaříme do poloměkka. Poté je oloupeme a se sýrem nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl a vše promícháme. Z...
více o Sýrové krokety se špenátem
V mléce rozmícháme vejce, mouku, sůl, česnek, koření a hrubě pokrájený špenát. Směs necháme odstát cca 30 minut. Mezitím si připravíme vše to, čím...
více o Jednoduché špenátové palačinky
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, petržel a celer dorůžova. Zeleninu po osmažení posypeme...
více o Květáková polévka s kořenovou zeleninou
Na kousku másla osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme krátce osmažit i nasekaný nebo nastrouhaný česnek. Přidáme mražený listový špenát...
více o Bramborovo-špenátová polévka
Špek s velkou oloupanou cibulí pokrájíme na drobno a společně osmažíme dorůžova. Přidáme vypraný pokrájený špenát nebo přisypeme mražený, dochutíme...
více o Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Předehřejeme si troubu na 220 C a naplníme rychlovarnou konvici vodou a dáme vařit.
Na velký pekáč (ve kterém pak budeme zapékat těstoviny) narovnáme...
více o Květákové makarony
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem,...
více o Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou