1. Prsa naklepeme, jemně osolíme, opepříme. Na prsa položíme plátek vysokoprocentní šunky, kolečko tvarůžku a prso svineme do rolády. Ovážeme nití,...
více o Kuřecí závitek s bramborama
Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90...
více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Na másle (oleji) osmažíme najemno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájené uzené maso. Až je cibulka dozlatova, přihodíme na kostičky nakrájené...
více o Koprová polévka s uzeným masem
TĚSTO
1. Vyšleháme cukr, vejce a vanilkovou esenci (prodává se v lahvičkách - vanilkové aroma)
2. Přidáme mouku, sodu, prášek do pečiva, skořici a...
více o Carrot Cake II
Hranatou zapékací formu na chlebíček vymažeme máslem. Do ní pak šikmo - jako střešní tašky - skládáme střídavě plátky toastového chleba a plátky sýra....
více o Ramequin (místní verze)
Do prosáté mouky přidáme lžičku prášku do pečiva, trochu citronové kůry, změklé máslo, půl sáčku vanilkového cukru, žloutek se špetkou soli a cukr....
více o Pěnový koláč
V mixéru rozmixujte maso. Přidejte na jemno nakrájenou cibulku, vejce, worcestrovou omáčku, sůl podle chuti a parmazán a smíchejte. Na pánvi...
více o Lososové 'kroketky'
Nejprve rozmixujte v mixéru na jemno, pak přidejte bazalku, avokádo, česnek a olej a rozmixujte do hladka. Pokud necíllíte dosáhnout veganského...
více o Avokádovo-bazalkové pesto
Vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový extrakt, bílek, med, nastrouhanou citrónovou kůru a vyšleháme. Přidáme na jemno nastrouhaný...
více o Zázvorové sušenky
Ledový salát dobře omyjeme a natrháme na kousky. Karotku očistíme a škrabkou na brambory nakrájíme na lístky (nebo prostě a jednoduše rozkrájíme na...
více o Ledový salát s karotkou
Zralé avokádo rozkrojíme, pecku vyloupneme a dužinu vyškrábneme lžící ze slupky. V misce ji dobře rozmělníme vidličkou a prošleháme s ostatními...
více o Jednoduchá avokádová pomazánka
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek najemno.
Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a...
více o Smetanová dršťková polévka
Na pánvičce orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kostku špenátu (necháme rozpustit) a jarní cibulku. Okořeníme a přidáme mléko a máslo podle...
více o Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.
Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek.
Osolíme, přidáme rozmarýn a...
více o Rizoto s rybím filé
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek....
více o Pečené uzenářské ocásky
Česnek s cibulí oloupeme, pokrájíme nebo nasekáme a dáme na dno pekáče. Kuře naporcujeme na díly, osolíme a posypeme sladkou paprikou, pepřem, kari...
více o Česnekové kořeněné kuře (králík)
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku...
více o Bůček na pivu - pikantní
Oloupanou cibuli pokrájíme na klínky a dáme smažit na rozpálenou pánev s trochou oleje. Očištěnou papriku pokrájíme na nudličky a přidáme k částečně...
více o Brambory restované nejen s cibulí
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a po stranách nařízneme, aby se nám při dušení nekroutily. Pokud máme maso, které nejde pokrájet...
více o Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Plech vyložíme pečicím papírem. Amonium (tzv. "cukrářské droždí" - koupí se v drogerii) rozpustíme v trošce mléka. Jedno vajíčko necháme na potření a...
více o Amprecle
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, okořeníme dle chuti, osolíme a zasypeme škrobem (lze i kukuřičným). Promícháme a dáme smažit na pánev s...
více o Cuketovo - masová směs
Očištěnou mrkev a celer pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky a zázvor s česnekem nasekáme na drobno. Vše dáme do pekáče a podlijeme troškou...
více o Pečená žebírka na zelenině
V misce rozmícháme tvaroh se zakysanou smetanou (nebo jenom tvaroh...) se špetkou soli, přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a nadrobno...
více o Italská pomazánka
Vše kromě kuřete, másla, slaniny a Halali nahazíme do misky a dobře promícháme. Měla by se utvořit taková hustá pasta.
Kuře opláchneme a očístíme....
více o Kuře na hořčicích
Cizrnu namočíme minimálně 24 hodin předem do vody, do které přidáme 1/2 lžičky jedlé sody (to nám pomůže trochu narušit pevnou strukturu cizrny, jinak...
více o Izraelský hummus
Maso pokrájíme na menší kousky (kostky, nudličky) okořeníme ho a dáme do misky. Pokud neobsahuje koření sůl, maso i osolíme. K masu přidáme na...
více o Hlíva s masovo-zeleninovou směsí
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do...
více o Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Nejdříve si připravte salát. Brambory oloupejte a protlačte přes síťku, mrkev, celer, okurky a salám nakrájejte nadrobno, přidejte hrášek, majonézu,...
více o Ruské vejce
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a z jedné strany namažte plnotučnou hořčicí. Vložte 1/4 buřtu, 1/4...
více o Hovězí ptáčky s rýží
Dáme vařit těstoviny.
Mezitím si oloupeme cibuli a dáme zesklovatět na pánev společně se slaninou. Po chvilce přidáme očištěné na kostičky nakrájené...
více o Zapečené těstoviny s mletým masem
Okrájíme si kuřecí prsa a vytvoříme z nich 5-8 řízečků.
Dále si připravíme marinádu:
Do misky, kam se vejdou všechny řízečky, nalijeme do 1/5 olej,...
více o Zapečené sýrové těstoviny s masem
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do...
více o Dušené mleté maso se žampióny
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými...
více o Bylinková krkovička na černém pivu
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a...
více o Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Velké purpurové fazole namočíme den předem. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka, vařím v papiňáku cca 30 minut.
Na másle orestujeme...
více o Jarní polévka s fazolemi
Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájený pórek (cibuli). Přidáme mleté maso, které smažíme za stálého míchání do té doby, než se nám...
více o Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Na rozpuštěném másle si za občasného promíchání osmažíme nastrouhanou kořenovou zeleninu, ke které po osmažení přidáme krátce osmažit i nasekaný...
více o Brokolicová bramboračka
Do hrnce namočíme na 3 minuty rýžové nudle, které si nejlépe nalámeme na malé kousky. Poté tu samou vodu osolíme a v té samé vodě nudle vaříme 2-3...
více o Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Do jedné mísy dejte hladkou mouku, sůl a jedlou sodu.
Do druhé mísy dejte máslo, cukr a vejce.
Pak to všechno smíchejte dohromady do první mísya...
více o Sušenky
Do osolené vroucí vody dáme na 10 min vařit těstoviny. Zatímco se vaří, umícháme směs na smažení.
Do misky rozklepneme vajíčka, rozšleháme je...
více o Smažené špagety se sýrem
Žebírka osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a podle chuti bylinky, které buď necháme v celku jako snítku, nebo...
více o Bylinková žebírka na pivu
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce, nastrouhaný česnek a zázvor, přilijeme sojovou omáčku a promícháme....
více o Brokolicovo - masová směs
Do mísy dáme tvaroh, tavený sýr, cibuli na kostičky a najemno nakrájenou sterilovanou papriku.
Promícháme šlehačem a dochutíme solí a pepřem dle chuti...
více o Budapešťská pomazánka (nízkotučná)