Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky/kostičky a osolíme. Na rozpálený olej hodíme maso a mícháme ho, dokud nechytí bílou kůrku úplně všude (1-2...
více o Božsky vínové maso
Z mouky, vody, oleje a soli vypracujeme nejlépe v mixéru těsto. Dáme si na plech pečící papír. Na pečící papír položíme těsto a rovnoměrně vyválíme....
více o Pečený slaný koláč s bramborami
V mléce dobře rozšleháme všechny ingredience, a naklepané řízky do něj ponoříme. Druhý den můžeme smažit na tuku. Podáváme s brambory, rýží nebo jen s...
více o Cikánská pečínka
Mleté maso rozmícháme se všemi ingrediencemi. Cuketu podélně v jedné třetině nakrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu naplníme masovou směsí, dáme na...
více o Cuketa plněná
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Vypracujeme těsto a vmícháme rybíz obalený v hladké mouce....
více o Rybízový koláč ze zakysané smetany
Polovinu cibule rovnoměrně rozložíme na dně plechu, na cibuli pokládáme kotlety (kotlety naklepeme a z obou stran posolíme, popepříme).
Na kotlety...
více o Vynikající vepřové kotlety s cibulí a sýrem
Omyté, naporcované a osolené kuře vložíme do pekáče nebo remosky, přidáme celé brambory, na kolečka nakrájené cibule, posypeme oregánem a přidáme...
více o Kuře podle Anči
Mixujeme změklé máslo se 3 lžícemi cukru a špetkou soli. Potom přidáme 2 vejce a mouku. Těsto nalijeme do formy o průměru 20 cm vyložené pečícím...
více o Malinovo-meruňková bublanina
Smícháme přefiltrovanou šťávu z citronu s půl hrníčkem oleje, petrželí, majoránkou, drceným česnekem, solí a pepřem. Do marinády naložíme maso...
více o Marinovaná kuřecí prsa
Okapaného tuňáka smícháme s tvarohem a osolíme a opepříme.
Uvařené těstoviny naplníme krémem pomocí cukrářského sáčku a naskládáme je na vymazaný...
více o Plněné těstoviny tuňákovým krémem
Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Zeleninu nakrájíme také na kostičky asi 1 cm velké. Uvaříme je ve vroucí vodě nebo v páře....
více o Tortillas se zeleninou v omáčce
Vepřové maso uvaříme vcelku doměkka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku, přidáme uvařené maso nakrájené na malé kostičky, bešamel, vejce, celou...
více o Mušle II.
Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet.
Z alobalu určeného na grilování si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové...
více o Balíček na gril
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, olej a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi...
více o Kynutý koláč s jablky a smetanovou polevou
Rozkrájíme cibuli (část na drobno a část na hrubo), cukety nakrájíme na "kostičky" cca 1,5 x 1,5 cm, papriky a hlívu na zhruba stejné dílky. Rajčata...
více o Paella vegetariana
Vše smícháme dohromady, lžicí tvoříme placičky, které ještě trochu obalíme ve strouhance a smažíme, nejlépe na 100% tuku.
Tak jsem spotřebovala zbytek...
více o Špenátové karbanátky II.
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, necháme vykynout a děláme malé preclíčky, potíráme žloutkem rozmíchaným v trošce mléka, sypeme mákem, sezamem,...
více o Preclíky
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po částečném zchladnutí postupně...
více o Větrníčky se slanou náplní
Když dělám bramborovou kaši, vždy trochu víc, aby zbyla. Do druhého dne v lednici ztuhne. Přidám vajíčko, sůl, vegetu a hladkou mouku. Mouky tolik,...
více o Bramborové smaženky II.
Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo sýra do...
více o Rychlá Quiche - sýrový dort
Cibuli nakrájenou na kostičky opražíme na sádle nebo na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, přidáme mletou papriku a osmahneme. Přidáme na...
více o Cuketa na smetaně
Nejprve vymažemé zapékací mísu tukem, poté do ní vložíme první vrstvu brambor nakrájených na kolečka a tyto posolíme.
Poté přidáme nakrájenou cibuli a...
více o Zapečené brambory s nivou a broskví
Utřeme nebo prolisujeme česnek, který smícháme s taveným sýrem a majonézou. Do této směsi najemno nastrouháme dvě uvařené mrkve a pokud je to třeba,...
více o Šakalí dech
Polozmraženou kýtu (proto, aby se nám dobře krájela) nakrájíme na asi 0,5 cm nebo méně široké plátky, po vlasu (omlouvám se za ten výraz, ale nejsem...
více o Carne asada - maso na grilu i doma
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme. Přidáme maso, zprudka orestujeme, vsypeme nakrájenou zeleninu, zakapeme...
více o Krůta v zahradě
Nejprve uvaříme vodu. Poté do ní dáme bujón, po rozpuštění bujónu ve vodě přidáme zeleninu a majoránku. Podle chuti osolíme a opepříme a navrch (těsně...
více o Zajímavá mix polévka
Skopové nekrájíme na kostičky dáme do hrnce a přehoupneme ho ve 3 vodách jako držďky, tím se zbavíme zbytků loje, co nešel vykrájet a maso není tolik...
více o Skopový guláš
Cibuli nakrájíme, přidáme na kostky nakrájené uzené maso a osmažíme, vmícháme strouhanku a necháme vychladnout.
Brambory pomeleme nebo rozmačkáme,...
více o Bramborové knedlíky se švestkovou omáčkou
Játra vaříme 20 minut ve, vodě, uvařená vyjmeme z vody a necháme v ledničce pořádně vychladnout. Vychlazená játra posekáme na jemno, dáme do mixéru,...
více o Kachní paštika
Cibuli nasekáme nadrobno, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citrónovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou směsí a...
více o Marinované filé II.
Na oleji orestujeme cibulku, slaninu a klobasu.
Až cibulka zesklovatí, přidáme plechovku zeleniny a červených fazolí (bez nálevu), pak bilé fazole v...
více o Zhuldovy fazole
Cibuli nakrájíme a zpěníme, přidáme mletou papriku, slaninu nakrájenou na kostky, uzeninu na kostky a osmažíme, potom přidáme uvařenou fazoli (možno i...
více o Fazolový guláš s uzeninou
Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme smetanou, do které jsme zamíchali...
více o Zapečené brambory se smetanou
Brokolici rozebereme na růžičky a chvilku povaříme. Zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, povařenou brokolici a hrášek,...
více o Nudle v omáčce
Brambory uvaříme až mírně rozvaříme, cibuli nakrájíme a pomalinku smažíme do měkka, nejlépe na sádle, když je téměř měkká přidáme nakrájený pórek a...
více o Šťouchané brambory III.
Žampiony a cibuli nakrájime a osmažíme na másle. Přidáme vejce, opepříme, osolíme a přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a petrželku. Takto připravenou směs...
více o Žampionové tousty
Z mouky, másla, vejce, cukru, špetky soli uhněteme těsto a necháme na 30 min. odpočinout do chladna.
Těsto vyválíme na vymazaný plech, pečeme asi 15...
více o Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a skořici ušleháme do pěny. Nastrouháme dýňovou dužinu, přidáme k vaječné směsi a promícháme. Vlašské ořechy...
více o Dýňový koláč s ořechy
Uvaříme do měkka květák spolu s oloupanými brambory. 1/3 květáku si odděláme a nakrájíme na drobno. Zbytek květáku spolu s bramborami rozmixujeme a...
více o Květáková krémová polévka
Dáme vařit těstoviny. Mezitím nakrájíme rajčata na menší kousky, osmažíme na trošce oleje, až jsou měkké, přidáme bazalku. Do toho vyklopíme obě...
více o Těstoviny s tuňákem a smetanou
Z mléka a polohrubé mouky uvaříme kaši. Necháme ji vychladnout.
Mezitím si nastrouháme na hrubém struhadle salám, okurku a na jemném struhadle cibuli ...
více o Falešný vlašský salát II.
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostky a vaříme 1/2 hodiny, potom rozmixujeme (používám ponorný mixér přímo v hrnci, kdo nemá musí v mixéru) nebo...
více o Rajčatový palivec
Na části tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, pepř, utřený česnek,...
více o Pašerácký guláš
Uděláme cibulovu jíšku, kterou zalijeme vodou, rozšleháme a osolíme, opepříme a provaříme. Přidáme krupky a uzené maso a uvaříme do měkka. Nakrájenou...
více o Polévka kapustová s krupkami a uzeným masem
Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě.
Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a...
více o Vepřová žebírka Balkán
Kuře naporcujeme, osolíme (popřípadě můžeme použít koření na kuře) a posypeme kari (podle toho, kdo jak má rád). Vyskládáme do zapékací misky nebo...
více o Kuře na kari s hermelínem
Smícháme rozehřátý tuk, vanilkové cukry, sůl, vejce a šťávu z ananasu, přidáme muku a okapané kousky ananasu obalené v hladké mouce.
Pečeme na plechu...
více o Ananasová buchta