Z mouky, hery a vody vypracujeme ne příliš tuhé těsto, které necháme v chladu odležet. Na oleji nebo sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, podusíme...
více o Plněné slané řezy se zelím
Vše dohladka umícháme, necháme vychladit a vykrajujeme kolečka (polovinu s menším kolečkem uprostřed) a pečeme tak na 160 °C. Slepujeme marmeládou....
více o Linecká slepovaná kolečka
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, pokud je potřeba vydlabeme semena a nastrouháme na hrubém struhadle....
více o Vepřová roláda s cuketovou náplní
Z tvarohu, mouky, vajec, soli a jogurtu vypracujeme těsto, které se dá dobře roztírat. Na rozpáleném oleji lívance po obou stranách opečeme. Upečené...
více o Tvarohové lívance II.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso na nudličky a důkladně ho opečeme, osolíme, opepříme. Přidáme broskev, papriku (obojí...
více o Barevná kuřecí směs wok na sladkokyselo
Z trochy mléka, mouky, kostky cukru a droždí připravíme kvásek. Dáme ho do mouky smíchané se solí, přidáme sýr, tuk, vypracujeme tužší těsto, necháme...
více o Sýrové preclíky
Mouku, tuk, brynzu, vejce, prášek do pečiva a sůl zpracujeme v hladké těsto, které uložíme alespoň na půl hodiny do ledničky.
Vyválíme na tlouštku asi...
více o Brynzová kolečka
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme mandle, kurkumu, brambory,...
více o Brambory s mandlemi a roketou
Do hrnce připravíme 1 litr vody, přidáme masox a nakrájenou zeleninu, kterou uvaříme do měkka. Mezitím připravíme zavářku. Na pánev dáme 4-5 lžic...
více o Krupicová polévka jinak
V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme. Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na...
více o Máslové řízky
Dýni omyjeme a ze silnější strany odrkrojíme konec. Vydlabeme lžící semena a dýni zevnitř osolíme. Rýži uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout....
více o Plněná dýně
Dýni nastrouháme na hrubší a dellší nudličky (na speciálním struhadle). Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, kopr, osolíme,...
více o Dýňový prívarok
Do mixéru dám tvaroh, nastrouhaný sýr a nastrouhané máslo (lépe se to spojí), prolisovaný česnek, mléko, pažitku, sůl a pepř a mixuji, dokud se vše...
více o Tvarohová pomazánka II.
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme...
více o Chilli con carne IV.
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.
V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je orientační, může se...
více o Tajemství mlékaře Jakuba
Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji. Oloupeme a vydlabeme cuketu, nakrájíme na kostičky a přídáme k cibuli. Dusíme do poloměkka. Přidáme...
více o Cuketa na kari II.
Okurky nakrájíme na malé kostičky, a v osolené vodě 5 min. povaříme. Scedíme a krátce orestujeme na oleji. Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho...
více o Polské okurky
Okurky podélně rozkrojíme a vydlabeme semínka. Vydlabeme asi 1/3 dužiny, nadrobno ji nakrájíme a smícháme s tvarohem, jogurtem, na proužky nakrájenou...
více o Okurky s tvarohovou směsí
Z okurek odkrojíme jeden konec a lžičkou vydlabeme vnitřek. Potom je oloupeme. V osolené vodě krátce povaříme kapustové listy a nakladačky. Nakladačky...
více o Plněné okurky II.
Cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, prolisovaný česnek, na plátky nakrájené brambory a okurky, osolíme,...
více o Okurky zapečené s brambory
Okurky (bez jader) a mrkev nastrouháme na nudličky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mrkev a 5 minut dusíme....
více o Okurky s mrkví a rýží
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme.
Oloupané a semen zbavené okurky...
více o Okurky s masem
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme. Brambory, rajčata, okurku nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Majonézu ochutíme dle chuti cukrem,...
více o Letní bramborový salát II.
Maso nakrájíme na kostky, opražíme na cibuli, osolíme, okořeníme a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme na půlměsíčky nakrájané brambory, papriku,...
více o Gulášová polévka II.
Cibuli nakrájíme na kolečka a promícháme se solí a necháme 1 hodinu stát. Cukr, ocet a v gáze zavázané hřebíčky dáme do hrnce a vaříme 5 minut....
více o Cibulová marmeláda III.
Papriky a cibuli nakrájíme na drobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilejeme víno a ještě chvíli...
více o Paprikové čatní
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené okurky (pokud mají velkou dužinu, zbavíme je semen), mírně osolíme, opepříme a...
více o Smaženice s okurkami
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto upravené okurky naskládáme do...
více o Česnekové okurky II.
Slaninu rozškvaříme na oleji. Vodu s kořením a octem povaříme, přecedíme, přilejeme smetanu, převaříme a přidáme rozškvařenou slaninu a prolisovaný...
více o Rychlá salátová polévka
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno, mírně osolíme a lehce...
více o Budapešťská výborná pomazánka
Očistíme čerstvé houby, nakrájíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby,osolíme, okořeníme a promícháme. Lehce podlijeme a necháme...
více o Kuřecí plátky s houbovou omáčkou
Očištěné stroužky česneku vcelku orestujeme na kousku rozpuštěného másla dohněda, přidáme na kousky nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme....
více o Česneková krémová polévka
Salátové listy umyjeme a ve slané vodě povaříme 2-3 minut. Potom scedíme a necháme odkapat. Odkapané listy nakrájíme. Z oleje, mouky a mléka...
více o Salátový prívarok II.
Na velkou pánev dáme nejdříve máslo, na něm osmahneme cibuli a česnek na kousky, smažíme jen do zesklovatění cibule, nesmí mít hnědou barvu, chceme...
více o Luxusní citrusová rýže
Do pánve dáme rozehřát olej (jen pár kapek), přidáme hrst dušené rýže a tři pokrájené žampiony, zdatně orestujeme a přidáme vejce, sůl, pepř a vegetu...
více o Divnost - zvláštní, ale moc dobrá
Kuřecí prsa vykostíme, naklepeme, osolíme a na každé položíme plátek šunky a uzeného sýra. Prsíčka zavineme a z obou stran propíchneme jehlou na maso....
více o Kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem s vlnkami
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek a uzeninu, kterou krátce osmažíme. Poté přidáme protlak, masox, papriku a mléko. Vaříme do...
více o Dědkův odkaz
Z másla a mouky uděláme jíšku, do které vmícháme vejce a papriku. Vzniknou tvary připomínající dršťky. Vsypeme do vody, kterou ochutíme masoxem,...
více o Falešná dršťkovka
Tvaroh, sýr, salám, cibuli a okurku nameleme na jemno. Přidáme hořčici, majonézu, pepř a dle potřeby sůl. Zamícháme.
Pomazánka je výborná na chlebíčky...
více o Královská pomazánka
Květák i brokolici uvaříme. Květák do poloměkka. Do vody na brokolici dejte trošku sody bikarbony, díky ní zůstane brokolice krásně zelená i po...
více o Zapékané těstoviny s brokolicí
V topinkovači (nebo na pánvi) připravíme topinky, potřeme česnekem a pokryjeme plátkem šunkového salámu. Mezitím připravíme míchaná vejce (na...
více o Pepeho topinky
Vařené studené brambory postrouháme nebo umeleme na masovém mlýnku, smícháme s ostatními surovinami. Pokud se těsto lepí přidáme trochu solamylu. Z...
více o Bramborové těsto-recept po babičce
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou stran je opečeme na oleji....
více o Pikantní kuře s nivou
Bůčkem uděláme podélný řez na kapsu. V mléce rozšleháme žloutky, osolíme, přidáme koření, petrželku, rozpuštěné máslo, housku na kotičky a nakonec...
více o Nadívaný bůček II.
Spařte a oloupejte rajčata, nakrájejte na kousky. Fazolové lusky pokrájejte na 3 cm dlouhé kousky a trochu povařte. Slejte.
V hlubší pánvi na oleji...
více o Fazolové lusky s rajčaty
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme a za častého míchání je mírně okmínované a osolené necháme krátce na másle osmahnout. Pak je zalijeme 800 ml...
více o Kedlubnová krupicová polévka