1. Nakrájíme či nastrouháme mrkev. Orestujeme na másle.
2. Zalijeme vodou (nepoužívám vývar, kazí to chuť mrkve), přidám na povaření 2 brambory ...
více o Mrkvový krém se zázvorem
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu...
více o Ossobuco s šafránovým rizotem
Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti), nastrouhaný zázvor a...
více o Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
1. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky, naložíme do olivového oleje a hořčice se solí a pepřem. Necháme chvíli odležet v lednici.
2. Orestujeme...
více o Kuřecí nudličky po sedlčansku
1) Dáme vařit bulgur do vroucí vody.
2) Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na malé kostičky. Maso orestujeme na másle.
3) K masu přidáme bylinky a pesto...
více o Bulgur s kuřecím masem
Oloupeme celer, jablko, cibuli. Půl celeru - nebo malý velikosti jablka - nastrouháme spolu s jablkem nahrubo. Zakápneme citrónovou šťávou. Přikrájíme...
více o Salát Waldorf s hermelínem
Těstoviny uvařte na způsob al dente. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte maso,...
více o Těstoviny s kuřecím masem a hruškou
Rybí maso oddělíme od velkých kostí (zfiletujeme) a pomeleme i s cibulí, česnek najemno utřeme.
Pomleté maso osolíme a přidáme výše uvedené koření dle...
více o Sekaná z rybího masa
Množství ingrediencí je na 1 koláčovou formu o ø 24 cm.
Z mouky, másla, mléka, vejce a soli vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a chlaďte 2...
více o Lotrinský koláč
V hrnku smícháme olej, med, papriku, česnek, tymián a dáme na chvíli ohřát do mikrovlnné trouby. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky....
více o Kuřecí stehna na medu s jablky
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a...
více o Brambory zapečené se zeleninou
Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky...
více o Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Gothaj pokrájíme a dáme do mísy, smícháme s okapanou zeleninou a opepříme. Připravíme si misky nebo umyté salátové vaničky, které naplníme touto směsí...
více o Aspikové mističky
Na trošce oleje a pokrájeném špeku necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Pak přidáme orestovat na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme orestovat na...
více o Žampiony se šunkovou klobásou
Dáme vařit vodu. Až se voda bude vařit, vložíme rýži podle návodu na obalu. Pokud používáme sypanou rýži, tak doporučuji 1 hrnek rýže a k tomu 2 hrnky...
více o Rizoto s vepřovou konzervou
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit.
Mezitím si připravíme salát....
více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Na olivovém oleji jemně osmahněte nakrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte vývar a nakrájenou červenou řepu a přiveďte k varu. Vaříme, dokud řepa...
více o Polévka z červené řepy s pomerančem
Nakrájíme cibuli na malé kostičky, poté vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Mezitím zalijeme sóju cca 0,7 l zeleninového bujónu....
více o Vegetariánský guláš
Z ingrediencí na knedlíčky umícháme hladkou hmotu, ze které tvoříme malé kuličky (1cm).
Na másle osmažíme dosklovata pokrájený pórek, který poté...
více o Pórková polévka s knedlíčky
Masa i slaninu nakrájíme na plátky. Na dno pekáčku rozložíme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Postupně klademe osolené a opepřené plátky masa,...
více o Babiččina zbojnická pečeně
V misce vyšleháme vejce s rozetřeným česnekem, muškátovým květem, solí a pepřem, přidáme strouhanku a změklé máslo a ze všeho vypracujeme hladkou...
více o Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky
Nejdříve si uvaříme flíčky dle návodu na obalu a do vody na začátku vaření ještě navíc přidáme kousek uzeného masa, aby se flíčky uzeným pěkně...
více o Výborné šunkofleky
V pánvi zpěníme cibulku a k ní přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvíli přidáme maso a orestujeme. Maso s cibulkou a klobásou vyndáme z...
více o Ondrův Katův šleh
Rýže:
Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna.
Zeleninová pánev:
Nejdříve pořádně...
více o Zeleninová pánev s vepřovým masem
Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl...
více o Panenka se šalotkou
Brambory si napůl uvaříme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vkládáme do zapékací formy, brambory osolíme a opepříme, na to poklademe vidličkou...
více o Zapékané brambory s vepřovkou
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a...
více o Bylinkový chléb (DUKAN)
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
Poté...
více o Vegetariánská rýže
Na másle opražím krupici dozlatova, na opraženou krupici najemno nastrouhám mrkev a ještě dopražím, až mrkev pustí barvu (někdy kousek mrkve nakrouhám...
více o Mrkvičková polévka III.
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...).
Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou...
více o Drožďová pomazánka s pepřem
Kýtu nasolíme a vložíme do hluboké nádoby s 0,3 l octa a 0,3 l vody. Vložíme nakrájenou cibuli, pár bobkových listů, trošku tymiánu, kousek zázvoru,...
více o Vepřová kýta naložená
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky.
V misce si připravíme worchester, sůl a pepř a smícháme s masem.
Na pánev nalijeme kapku oleje (jen aby zakryla...
více o Kuřecí nudličky v pepřové omáčce
Vaříme tenhle domácí hamburger s přítelem a moc nám chutná.
1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno, kterou smícháme s mletým masem, které...
více o Domácí hambáč
Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a protlačíme sítkem na brambory do misky. Červenou řepu okrájíme a uvaříme do měkka. Po uvaření protlačíme sítkem...
více o Vynikající bramborový salát s červenou řepou
Uvařená vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozšleháme tyč. mixérem s pomazánkovým máslem a tav. sýrem, bílky nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Jemná vajíčková pomazánka
Očištěný kus masa potřeme worchesteovou omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami, osolíme, opepříme, zakápneme olejem. Vše dobře do svíčkové vetřeme,...
více o Svíčková Wellington (DoPe)
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme na osolené...
více o Tatarák ala DoPe
Maso naklepeme po obou stranách na cca 0,5 cm tlusté plátky a vložíme je do umíchané marinády ze všech ingrediencí. Necháme v ledničce odležet alespoň...
více o Vepřové plátky švej-ču-žou
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme.
Osmahneme mleté maso, poté to celé...
více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Na másle zpěníme cibulku doměkka. Přidáme žampiony, kmín a pepř. Chvíli podusíme. Podlijeme vývarem, chvíli vaříme a přidáme smetanu. Zahustíme a...
více o Velmi snadná žampionová omáčka
Kuřecí křidýlka a paličky potřete směsí medu, oleje, soli, pepře a šťávy z citronu. Zprudka je orestujte na pánvi a pak vložte společně se šťávou na...
více o Kuřecí na medu s kuskusem