Špenátové listy opláchněte a osušte. Rozehřejte olej na pánvi, vložte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu a rozklepněte vejce.
Osolte,...
více o Vejce se špenátem a prosciuttem
Na trošce oleje necháme v pánvi zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit dozlatova na nudličky pokrájené špekáčky, přidáme zpěnit nasekaný...
více o Cuketové špekáčky
Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou slaninu, kterou také orestujeme, k ní...
více o Cuketové topinky (tousty)
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na...
více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Po přivedení k varu, těstoviny nasypeme do vroucí vody a dle návodu vaříme do stavu al dente.
Než...
více o Raubířovy zapečené těstoviny
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky o velikosti zhruba 1,5x2 cm. Brambory si...
více o Podzimní houbová bramboračka
Jidášovo ucho spaříme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Potom tvrdší část nakrájíme nadrobno.
Všechny ingredience kromě piva a rýžového papíru...
více o Jarní závitky z Vietnamu
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, proužky nebo co se vám povede. ;) Plechovku mandarinek nebo ananasu slejeme do skleničky.
Na pánev dáme...
více o Kuřecí s mandarinkami nebo ananasem
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostičky. Maso osolíme, opepříme, přidáme kari a bazalku, promícháme a necháme chvíli odležet.
Rajčata dáme spařit do...
více o Špagety s kuřecím masem, mrkví a hráškem
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte...
více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Filety pražmy osolte, opepřete a orestujte – nejprve stranou, na které je kůže – na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Lehce přitom prsty přidržte...
více o Salát s pražmou
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek...
více o Candát s chřestem
Uvařit vejce a nakrájet na malé kostičky. Cibuli také nakrájet na drobné kostičky a smíchat s vejci. Přidat tvaroh a hořčici - promíchat.
Na konci...
více o Vajíčková pomazánka (DUKAN)
Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,...
více o Krkonošský hubník
Na oleji ve větším kastrolu necháme orestovat jednu větší cibuli dozlatova. Poté přidáme osolené, na kostky nakrájené maso a přidáme pepř. Přidáme...
více o Houbová omáčka s masem
Brokolici dáme spařit do vroucí vody na cca 3 minuty. Pak propláchneme studenou vodou. Rozebereme na drobné kousky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na 1...
více o Uzené s brokolicí
Vezmeme misku, do ní nastrouháme najemno nivu, poté přidáme pomazánkové máslo a zakysanou smetanu (nebo bílý jogurt).
Promícháme a podle chuti přidáme...
více o Česneková pomazánka s nivou
Tuňáka nakrájejte na 4 stejné steaky, potřete je olejem, přidejte nakrájenou chilli papričku a koriandr a marinujte 2 hodiny. Potom steaky z tuňáka...
více o Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Kuřecí maso potřete olejem s estragonem. Nechte hodinu odležet.
Mezitím si připravte fenykl, zbavte ho vrchní vrstvy a překrojte. Osolte, opepřete a...
více o Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem
Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak...
více o Panenka s olivovou tapenádou
Maso nakrájejte přes vlákno na čtyři stejně velké steaky. Každý pokapejte olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián nebo rozmarýn a drcený...
více o Rib eye steak se sušenými rajčaty
Kýtu odblaníme a opláchneme, prošpikujeme sušeným ovocem a špekem, posypeme kořením a podlijeme vodou (nebo vývarem) pečeme na 200°C dozlatova....
více o Plněná kýta
Nejdříve si připravíme těstíčko na "nudle". Mouku smícháme s vejci, aby těsto nelepilo, poté vyválíme placku a dle své fantazie pokrájíte a necháme...
více o Katčina "cikánská" polévka
Nejdříve si připravte těsto. Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte sušené droždí, sůl, promíchejte a poté přidejte teplou vodu s olivovým olejem a...
více o Pizza s cuketou
Nejprve vytřeme pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dáme vařit brambory v celku (v slupce) a po uvaření oloupeme. Mezitím si nakrájíme uzené...
více o Zapečené brambory 2
Maso nakrájíme na kousíčky a na rozpáleném oleji necháme zprudka opéct. Posolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Když bude maso dozlatova, rozpustíme...
více o Kuřecí kousky na medu s brusinkami
Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na...
více o Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Kotlety nakrájíme na tlustší plátky, aby jsme do nich mohli udělat kapsy. Osolíme, opepříme, naplníme slaninou, sýrem a jablkama na kostky.
Naplněné...
více o Plněné kotlety v alobalu
Vepřovou kotletku naporcujeme, osolíme, opepříme (doporučuji Barevný pepř v mlýnku). Sůl, pepř a steakové koření (opět doporučuji v mlýnku) do masa...
více o Vepřové na pepři se smetanou
Na rozpálenou pánev dáme na proužky nakrájené sušené rajčata,které chvíli restujeme.Poté přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku a nasekané olivy,...
více o Špagety s tuňákem z plechovky
Hlávku ranného zelí nakrájím na kousky 1-2 cm. Dám do kastrólu, podliju vodou, přidám domácí sádlo (dá tomu chuť), masox, sůl a pepř. Zelí dusím do...
více o Fleky se zelím
Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být "opečená". :) V tomto okamžiku si...
více o Papriková zelňačka
Kuřecí prsíčka upravíme na větší plátky. Osolíme, opepříme a zprudka necháme zatáhnout na pánvi. Připravíme si zapékací mísu a kápnem si tam kapku...
více o Zapečené kuřecí s rajčaty
Květák uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou cuketu - semínka odstraníme, ale slupku můžeme nechat. Cibulku nakrájíme na kostičky,...
více o Nákyp z květáku a cukety
Špagety necháme vařit v osolené vodě. Mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek na plátky.
V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej a přidáme česnek,...
více o Špagety s rajčaty a bazalkou
Cibuli a žampiony nasekejte najemno (nejlépe za použití kuchyňského robota).
V hrnci rozpalte olej a dejte na něj houby a cibuli. Duste, dokud se...
více o Jemný žampionový krém
1. Oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám...
více o Tzaziky
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do pekáčku vymazaného máslem nebo olejem, přidáme mraženou zeleninu - nemusí být mochovská, ale...
více o Francouzské brambory - bez vaření
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a...
více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta...
více o Kapr na smetaně
Penne uvařte na skus (//al dente//). Slijte tuňáka, kukuřici, salát opláchněte a rukama natrhejte na menší kousky.
Smíchejte s těstovinami, jogurtem,...
více o Penne s tuňákem a kukuřicí
Rané brambory neloupeme, pouze omyjeme, rozkrájíme na větší kusy a dáme do tukem vymazaného pekáče péct.
Během pečení si opracujeme špenát, který...
více o Zapečené brambory se špenátem a houbami
Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Na pánvi opečeme na plátky nakrájeného lososa, poté osolíme a opepříme.
Špagety dáme do pánve...
více o Špagety s lososem
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony,...
více o Provensálská omeleta
Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme a podusíme na oleji. Vmícháme česnek rozetřený se solí, pepř a sýr.
Pomazánkou potřeme křupavé toasty, posypeme...
více o Pomazánka na toasty
Dáme zpěnit cibulku do sklovata, na ní trochu zprudka opečeme maso na větší či menší kousky. Zasypeme sladkou červenou paprikou, nebát se většího...
více o Snadné a rychlé kuře na paprice