Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný...
více o Květák s mletým masem po boloňsku
V hlubší pánvi rozehřejte olej, přisypte do něj jemně nasekaný česnek a za stálého míchání 1 minutu smažte. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a bez...
více o Zapečené lasagne
Posekejte stroužky česneku, do rendlíku nalijte olivový olej, vodu a citrónovou šťávu.
Přidejte česnek, kuličky pepře, 1 bobkový list a tymián.
Poté...
více o TAPAS: nakládané žampióny
Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka.
Chřest ve spodní...
více o Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Odřízněte špičky rajčat a odstraňte dužinu. Semelte hovězí a telecí maso. Uvařte rýži.
Na pánvi usmažte cibuli do hněda, přidejte maso. Smažte několik...
více o Rajčata plněná masem
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba...
více o Houbovo-špenátové noky
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce...
více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu...
více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Protlak necháme rozmrazit a v cedníku okapat, pak dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, pepř, česnek, mouku s kypřidlem a dle chuti slaninu nebo sýr ...
více o Nadýchané špenátové lívance
Ze špenátu, mléka, vejce, česneku, soli, pepře, muškátového květu, mouky a kypřidla umícháme hladké středně husté těstíčko, které naběračkou lijeme na...
více o Špenátové lívance s mlékem
Ingredience na marinádu smíchejte. Kuřecí prsíčko překrojte na stejně tlusté plátky a nechte marinovat alespoň 2 hodiny.
Uvařte nudle podle návodu....
více o Kuře po sečuánsku
Tenhle recept mě naučila babička a vždycky dodala: Hlavně tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhořkne. Jestli váháte ohledně množství uvedených...
více o "Kýtová" omáčka
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a dáme do mísy. Cibuli na oleji osmažíme dosklovata, přidáme osmažit maso, pak osolíme a opepříme a dáme do mísy...
více o Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené
Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso...
více o Tymiánové hovězí se zeleninou
Nakrájíme si na větší kostky kuřecí maso, ang. slaninu a na měsíčky oloupanou cibuli.
Kuřecí prsa smícháme s kořením a olejem a necháme marinovat, pak...
více o Dobré špízy
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme....
více o Hermelínové řízky
Vařenou řepu nastrouháme, přidáme česnek nebo koření dle chuti, nastrouhaný sýr výraznější chuti, osolíme a dle potřeby přidáme strouhanku (nemusí být...
více o Řízky s řepou
1. Nachystejte si maso na nudličky.
2. Přidejte sůl, pepř, papriky (ostrou dle chuti), soj. omáčku, zázvor, kurkumu, skořici, med, rum. Udělejte...
více o Asijské hovězí
Dáme vařit sojový granulát (je vhodné jej vařit např. s přírodním bujónem) a těstoviny.
Připravíme omáčku: Nakrájíme celer a mrkev na velmi velmi...
více o Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
250-300g kuskusu zalijeme horkým vývarem tak, aby byl ponořený tak akorát (pokud dáme víc vývaru, tak máme kuskus po oddělení hodně mokrý a to...
více o Kus Kus (Cous Cous)
Rohlíky pokrájíme, dáme do mísy a zakapeme mlékem, přidáme pokrájenou šunku, papriku, kopřivy, nastrouhaný sýr a česnek, vejce, sůl, pepř a dobře...
více o Kuře plněné kopřivovou nádivkou
Na oleji (sádle) osmažíme nadrobno pokrájené cibule a špek. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky (housky), které pokropíme mlékem...
více o Velikonoční kopřivová nádivka
Nejprve si připravíme zelí a to tak, že odřízneme dužinu a uděláme tzv. důlek, aby nám listy šly lépe sundávat. Zelí vložíme do vroucí osolené vody,...
více o Balené zelí
Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji...
více o Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka...
více o Guláš z divočáka (kančí guláš)
Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme. Kořeníme...
více o "Řepáky" bramboráky z červené řepy
Na pomazánku budeme suroviny krájet na malé kousky a vejce můžeme nastrouhat. Na salát můžeme suroviny krájet hruběji a nakonec do salátové směsi...
více o Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou
Salám a vejce oloupeme, pomeleme nebo rozmixujeme, dáme do mísy, přidáme sýr, pomazánkové máslo a dobře promícháme. Solíme a pepříme dle chuti....
více o Pomazánka z tvrdého salámu
Nakrájené brambory vyskládat do zapékací mísy, pokapat olivovým olejem a nechat 30 minut v troubě, aby brambory změkly a malinko se propekly.
Vedle v...
více o Zapečené smetanové brambory
Na pánvi na oleji osmažíme jednu jemně pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Přidáme černé fazole a naběračku kuřecího vývaru a zamícháme. Přidáme...
více o Mexická polévka Sopa Tarasca
Rajčata, papriku a chilli papričky nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek najemno a vložíme do mísy. Přidáme nasekaný koriandr, olivový olej a štávu z...
více o Mexický salát Pico de Gallo
Avokádo rozpůlíme a vyndáme pecku, v ruce půlku avokáda nařežeme rovně a na strany, aby nám vznikly kostičky a polévkovou lžící vybereme do mísy....
více o Mexický předkrm Guacamole
Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, zalijeme vodou a přidáme Masox. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké.
Pak polévku rozmixujeme dohladka...
více o Bramborová krémová polévka
Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a...
více o Klobásové zelí
Na trošce oleje nebo sádla necháme osmažit pokrájenou cibuli, během smažení přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme na nudličky...
více o Kapustová klobása
Na kousku másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky pokrájené žampiony a na kostičky pokrájenou slaninu. Za občasného promíchání...
více o Žampionová polévka se sýrem
V osolené vodě s citronovou šťávou uvaříme očištěnou mrkev a celer téměř doměkka. Scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme, dáme do misky. Přidáme...
více o Celerová surimi pomazánka
Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy...
více o Kroupový oběd (večeře)
Na plátku másla osmažíme cibuli, přidáme drobně pokrájené houby a podusíme za občasného promíchání. Až se nám voda odpaří, houby odstavíme a necháme...
více o Houbové placičky s rýží
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Pokud chceme, můžeme místo oleje použít cca 60 gramů jemně pokrájeného uzeného špeku, který osmažíme společně s...
více o Houbové rizito (rýže) po našem
Brambory omyjeme a důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky.
Troubu si předehřejeme cca na 200°C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky brambor...
více o Americké brambory III.
Nakrájíme rajčata na středně velké kousky, rozkrájíme nebo natrháme mátu, pak nakrájíme cibuli a vše zamícháme s moukou.
Uděláme jakousi kašičku, ze...
více o Rajčatový keftés - Řecko, Santorini
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a utřeme nožem.
Rozpálíme olej na...
více o Španělská bramborová omeleta
Kuskus si připravíme tak, že ho dáme do skleněné mísy, osolíme, přidáme lžíci vegety, lžíci oleje, zalijeme vroucí vodou, promícháme a necháme stát,...
více o Kuskus se s rajčaty, žampiony a kukuřicí
Na kousku rozpuštěného másla necháme krátce osmažit pokrájené Surimi tyčinky a nudličky česneku (jeden stroužek si nastrouháme a přidáme až ke konci...
více o Česnečka se Surimi tyčinkami
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci...
více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
1) Přivedeme vodu k varu, vložíme celou cibuli, bobkový list a zvěřinu. Vaříme do změknutí.
2) Na pánvi osmahneme nakrájený špek, přidáme nastrouhanou...
více o Zvěřinová svíčková bez pečení
Na plátku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a za občasného promíchání podusíme pod poklicí. Až se nám...
více o Sýrová polévka s hlívou