Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou
1. Brokolici a kvetak varime asi 5 minut v osolene vode a potom nechame okapat.
2. Sklenenou varnou nadobu vymazeme maslem a vlozime vrstvu kvetaku...
více o Dort z brokolice a kvetaku
1. Na pánvi osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut a odložme stranou.
2. Na zbylém oleji vaříme asi 10 minut zelí. Přidáme 1 lžíci octa a vaříme asi o...
více o Teplý salát z červeného zelí
1. Na krutonu rozmackame cesnek se soli a olejem. Do te to smesi pote pridame kosticky bagety. Takto nasakle kostky peceme v troube (180 stupnu) do...
více o Ceasar salat II.
Do prsíček uděláme kapsu a do ní vložíme Nivu. Prsíčka osolíme, ale míň, protože Niva je slaná a popepříme. Pečeme v zapékací míse. Maso podlijeme...
více o Kuřecí prsíčka s nivou II.
Postup jako u rizku s tim, ze s vejcem rozslehame horcici a do strouhanky vmichame sezamova seminka. Po obaleni dame na 15 minut do lednicky...
více o Specialni jehneci kotlety
1. Ve smesi z oregana, soli, pepre, cili a kminu promichame prouzky hoveziho masa.
2. Maso smazime na velke panvi az je dostatecne hnede po vsech...
více o Hovezi stir-fry
1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda.
2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne...
více o Cilli con carne
Cukety nakrájíme na centrimetrové kolečka, ostatní zeleninu nadrobno. Na oleji podusíme prolisovaný česnek, papriku a cibuli. Po chvíli přidáme cukety...
více o Kreolská cuketa
Vepřové kotlety nařízneme po obvodu a u kostí, jemně naklepeme a opečeme po obou stranách na oleji. Kečup promícháme s vínem, sójovou omáčkou,...
více o Ohnivé vepřové kotlety
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou...
více o Salát "Hermelín"
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. Vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání zvolna opékáme....
více o Kuřecí nudličky s nivou
1. Pulku masla dame na panev a pokud pouzivame syrove krevety varime je asi 2 minuty dokud nejsou svetle ruzove
2. Dame je stranou a pridame zbytek...
více o krevety s horcicovou omackou
Pracovní postup:
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je...
více o Italské rizoto
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme...
více o Americké kuře
Pracovní postup:
Plátky jater obalíme v hladké mouce, zatím je nesolíme. Očistíme si a nakrájíme cibuli a papriky. Rajčat rozdrtíme a vymačkáme z nich...
více o Játra po postugalsku
Pracovní postup:
Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Kachna na červeném víně
Pracovní postup:
Z vína, vody, octa a koření svaříme lák. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, naložíme do vychladlého láku a necháme do druhého dne....
více o Kuřeč ala tetřev
Pracovní postup:
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme jako maso na čínu (den předem). Do mističky dáme dvě polévkové lžíce sojové omáčky, 1...
více o Martinčiny špagety
1. Osmazime slaninu az se zbavi tuku, pridame cibuly a brambory a varime asi 10 minut na mirnem plamenu, aby nedoslo ke zhnednutil. Osolime a opeprime...
více o Dusena ryba
Rozmačkáme všechny tři druhy pepře a přitlačíme je na steaky potřené máslem a osmažíme na pánvi cca 4 minuty z každé strany dokud nejsou hotové.
Do...
více o Tresčí steaky v pepřové krustě
1. Lososa polozime kuzi dolu na pekac
2. Vsechny ostatni ingredience smichame dohromady a smes prelejeme pres lososa a nechame asi 30 minut marinovat...
více o Losos se sladko-pálivou omáčkou
1. Osmazime cibuly a cesnek do mekka asi 5 minut
2. Pridame rajcata, bazalku, cukr, vino a privedeme k varu a zvolna varime az smes zacne houstnout...
více o Krupava treska s tomatovou omackou
Rozmícháme 1 lžíci oleje, sojové omáčky a džusu. Ryby položíme na plech a zalijeme touto směsí. Ryby vyjmeme z marinády a pečeme na pánvi (cca každou...
více o Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou
Na cibulce uděláme špenát (nejdříve z něho vymačkat tekutinu) a necháme vychladnout.
Přidáme fetu, ořechy, muškátový oříšek, sůl, pepř.
Vložíme do...
více o Sýrovo-špenátové šátečky
Osmažíime cibuli a celer na másle do měkka. Přidáme bramboru, mrkev, závor a vývar a vaříme asi 20 minut.
Po té vše rozmixujeme a dochutíme...
více o Mrkvová polévka V.
Kuřecí prsa nakrojíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji osmažíme do zlatova. Na druhé pánvičce osmahneme nakrájenou cibuli, žampiony a nakonec...
více o Kuřecí prsa zapečená se špenátem
Do uvařených těstovin zamícháme udušenou zeleninu a tuňáka, osolíme, opepříme dle chuti. Na talíři zasypene strouhaným sýrem....
více o Těstoviny se zeleninou a tuňákem
Krabí tyčinky nasekáme a na jemno rozdrobíme, přidáme majolku, jogurt, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Mažeme na plátky veky a zdobíme...
více o Jemná krabí pomazánka
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nejlépe přes speciální sítko. Přidáme olej, čerstvý...
více o Chorvatský bramborový salát
Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče,...
více o Omáčka Cilantro
Na másle zpěníme do měkka cibuli. Přidáme mrkev, rajčata, vývar a bylinky a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut až je zelenina hotová....
více o Tradiční rajčatová polévka
Na pánev do oleje přidáme mrkev, zelí, celer, a pastinák a vaříme asi 10 - 15 minut za občasného míchání.
Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu....
více o Zimní zeleninová polévka
Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených...
více o Plněná kotleta s houbami
Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku,...
více o Plněné vepřové plátky s játry
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně...
více o Nákyp z kyselého zelí
Kapustu uvaříme ve slané vodě a pak jemně nakrájíme.
V misce umícháme máslo, vejce, na másle usmaženou cibulku, sůl, pepř, muškátový květ a uzené maso...
více o Kapustové karbanátky III.
**Holandská omáčka**: žloutky vložíme do mísy nad vroucí vodu. Dno mísy se nesmí dotýkat vody, jinak začneme dělat míchaná vejce. Postupně přidáváme...
více o Benediktinská vejce
Smícháme mouku a margarín až je z toho posypka.
Přidáme studenou vodu a rozvalíme. Těsto pečeme 15 minut v předehřáté troubě.
Osmažíme cuketu s pepřem...
více o Quiche zeleninový
Uvaříme čočku.
Osmažíme na plátky nakrájený lilek a necháme odkapat od oleje.
Ve vodě z čočky uvaříme mrkev, celer, cibuli, česnek. Přidáme uvařenou...
více o Čočková moussaka
Omyjeme a odblaníme králičí maso, osolíme, opepříme a mírně pomoučíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji na pánvi zprudka opečeme ze všech stran....
více o králičí hřbet s mandlemi
Zelí nakrájíme na nudličky a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme. Uděláme si nálev z octa, soli, pepře, cukru a vody. Na teplé zelí dáme cibuli,...
více o Teplý zelný salát se špekem
V míse smícháme mleté maso, nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájené papriky, rajčata, cibuli a koření. Připravíme si několik kousků alobalu....
více o Karbanátky se zeleninou II.
Rozmražené kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na alobal a na prso přidáme plátek eidamu, uděláme ještě jedno patro a vrhneme se na...
více o Kuřecí prsíčka v alobalu
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na...
více o zálesácký guláš