Zelí rozdělíme na dvě čtvrtky a vložíme do vařícího 1 litru vody s bujónovou kostkou. Zelí vaříme 5-10 minut, potom vyjmeme a necháme okapat....
více o Zapečené čínské zelí se sýrem
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme.
Kuřecí -...
více o Námořnické maso II.
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme maso a lehce opečeme ze všech stran. Přidáme majoránku, mletý kmín, mletou červenou...
více o Kovbojský guláš s irským pivem
Vepřové maso opláchneme osušíme a nakrájíme na proužky. Celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Na pánvi a na...
více o Maso na pánvi
Vejce vařená a salám nakrájíme na jemné kostičky, vše vmícháme do masa a naplníme tlačenkový papír. Vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Po uvaření vyjmeme...
více o Masová tlačenka
Osolená a opepřená prsíčka osmahneme na rozpuštěné slanině po obou stranách. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a do měkka podusíme. Přidáme pórek ...
více o Kuřecí prsíčka v zelenině
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
Do kastrolu nebo...
více o Sladkokyselé kuře
Vymícháme mleté maso s kořením a vejci, spojíme strouhankou a naplníme směsí cibuli, ve které jsme vyřízli střed.
Upravenou cibuli vložíme do pekáčku...
více o Zapékaná cibule
V troubě rozpálené na 180-200°C pečeme na větší kusy nakrájené papriky, cibuli promíchané s chilli, česnekem, cukrem, solí, pepřem a olejem cca 15min....
více o Středomořský pekáč
Na oleji prohřejeme piniová jádra, přidáme česnek a chilli (při pražení postupujeme opatrně, jadérka velice rychle hnědnou a pálí se a česnek by mohl...
více o Citronové špagety s olivami
Špenátový protlak necháme rozmrazit a zastudena do něj vmícháme třený česnek, sůl, krupici nebo mouku, prášek do pečiva, 3 žloutky a nakonec opatrně...
více o Špenátová roláda (Francie)
Nejdříve smícháme tuňáka ( bez oleje) s tatarkou a majonézou, potom přdáme hořčici, sůl, pepř, a tři na tvrdo uvařené vejce ( ty do pomazánky buď...
více o Tuňáková pomazánka s tatarkou
brambory uvarime den predem a horke oloupame.
Druhy den brambory nastrouhame na hrubem struhadle. Osmazime na omastku na jemno nakrajenou cibulku a...
více o prave roesti
Cuketu oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme na jemné plátky (struhadlo), nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme koření, olej, ocet, smícháme a necháme...
více o Matjesy z cukety
Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s nastrouhaným celerem a s nadrobno nakrájeným sýrem. Směs spojíme jogurtem ochuceným hořčicí, cukrem a...
více o Ředkvičkový salát se sýrem
Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a všechno vložíme do salátové mísy....
více o Balkánský zeleninový salát II.
Čočku uvaříme v troše vody do měkka a rozšleháme, dolijeme vodou a dále vaříme.
V rozehřátém másle osmahneme česnek, přidáme kurkumu, sladkou papriku,...
více o Polévka z červené čočky II.
Kuře nasekáme na porce, osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme troškou vody a za občasného podlévání pečeme doměkka. Mezi...
více o Pečené mňam kuře
Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou...
více o Babiččina česnečka
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama...
více o Sekané karbanátky
Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a...
více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu
Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, okořeníme veškerým kořením,...
více o Kuře na divoko II.
Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme...
více o Kapr po provensálsku
Z koření, česneku, soli a 2 lžic oleje připravíme pastu. Pastou potřeme povrch masa. Na zbytku oleje osmahneme cibulku a maso opečeme. Do výpeku...
více o Hovězí maso na česneku
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme.
Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme...
více o Románkovo hovězí na víně
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme.
Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod...
více o Pepřové ragú
Z masa, sýra, petrželky, koření a jednoho vejce vytvoříme hmotu, z ní vytvarujeme menší šišky, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a osmažíme....
více o Masové šišky se sýrem
Hřebíček spolu s novým kořením utlučeme ve hmoždíři nebo umeleme, přidáme kari, pepř a vše smícháme s moukou.
Ryby omyjeme, osušíme a obalíme v mouce...
více o Pstruh s mandlemi III.
Na pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni osmažíme stehýnka ale vyjmemeje dokud nezhědnou a odložíme je stranou.
Na pánev do oleje po stehýnkách...
více o Mexické kuře II.
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Rajčata nakrájíme na dílky, salám a okurky na kostky.
Brambory marinujeme v nálevu z vývaru, octa,...
více o Bramborový salát na statkářský způsob
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a...
více o francouzská cibulačka III.
Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme...
více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami
Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do...
více o Čertovské roštěnky
Makrely očistíme, částečně vykostíme a nakrájíme na čtverečky (asi 2 cm). Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, necháme odležet. Slaninu...
více o Rybí jehly
Oprané žampióny nakrájíme na půlky, vybělíme ve vroucí osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Ochucenou majonézu smícháme s vejci natvrdo a s...
více o Žampionový salát s vejci
Na tuku osmahneme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. K poloměkkému masu přidáme...
více o Vepřové maso s celerem po řecku
Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený...
více o Krakonošův guláš
Z kuřecích prsíček nakrájíme řízky, okraje nařízneme, rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátkovým sýrem, několika kolečky uheráku a proužky...
více o Plněný kuřecí řízek
V kuchyňském robotu nasekáme na drobno cibuli, přidáme sardinky (olej slijeme), pomazánkové máslo, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř podle chuti,...
více o Rybí pomazánka bez kostí
Bifteky naklepeme hřbetem ruky a opepříme.
V hmoždíři či v mističce utřeme tymián,oregano, kmín, česnek a sůl. Přidáme citronovou kůru a asi 2 lžíce...
více o Bifteky jinak
Sýr nastrouháme, ostatní přísady nakrájíme na kostičky a smícháme dohromady.
Necháme přes noc uležet.
Podáváme s vekou nebo i samotné....
více o Kuřecí salát X.
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu a kuřecí maso pokrájíme na kostičky. V pánvi...
více o Barevná rýže se slaninou a kuřecím masem
Bůček celý zalijeme vařící vodou, přidáme cibuli, 4 zrnka pepře, sůl a vaříme. Česnek prolisujeme a promícháme s chilli kořením nebo jemně nasekanými...
více o Ostrý bůček
Vejce usmažíme a vmícháme do nich tavené sýry, přidáme nakrájený salám, drobně nasekané rajče a pažitku. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
Papriky...
více o Plněné papriky - studená kuchyně
Nejprve připravíme šťávu z kostky (ale nemusí být).
Řízek osolíme a lehce opepříme a opečeme na oleji.
Vejce rozšleháme a trochu ochutíme Vegetou a...
více o Utajený kuřecí řízek
Syrové, oškrábané brambory vydlabeme. Spodek brambor seřízneme, aby stály v pekáči. Brambory naplníme nádivkou, vložíme do pekáče, posypeme kmínem,...
více o Vydlabané brambory
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, posypeme kořením gyros a dáme do zapekací misky. Brokolici nasypeme zmrzlou na plátky masa a...
více o Kuře s brokolicí
Z vajec a mouky vypracujeme nudlové těsto, které vyválíme na tloušťku cca 2mm a rádlem nakrájíme na črvetce o velikosti cca 8x8cm. Doprostřed čtverce...
více o Pirohy
Maso nakrájíme na kostičky, salám a cibuli na kolečka. Osolíme, opepříme, přidáme olej, kečup, vodu. Vše dobře v pekáči promícháme, přikryjeme...
více o Guláš v pekáči