Plátky krkovice osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky, osolíme a dáme do pekáčku. Na brambory rozložíme...
více o Vepřová krkovice se šlehačkou
Kotlety osolíme a opepříme. Syrové brambory nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm). Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi. Sušené...
více o Zapečené kotlety s bramborem
Maso jemně naklepeme a poté dáme do pekáčku nebo remosky, osolíme, opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka a poklademe na maso. Nastrouháme nahrubo sýr,...
více o Mlsné kotletky
Předehřejeme troubu na 200 °C. Výhonky chřestu omyjeme, odkrájíme tvrdé konce (zhruba 2 cm).Vložíme chřest do pekáčku, spolu s napůlenými stroužky...
více o Chřest zapečený s tymiánem
Maso naporcujeme na nudličky nebo plátky, osolíme, okořeníme směsí pepře a hořčičného semínka. Po chvíli odležení maso prudce orestujeme na tuku po...
více o Stroganov s rychlým houskovým knedlíkem
Tortellini vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zprudka asi 12 minut. Žampiony očistíme a podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Cibuli...
více o Tortellini s bazalkovou omáčkou
Housky nakrájíme na plátky a pak na kostičky, svařeným mlékem přelijeme.
Cibuli oloupeme a nasekáme, v pánvi rozpálíme máslo a cibuli v něm necháme...
více o Houskové knedliky II.
Bílé zelí nakrouháme nadrobno, propláchneme a necháme dobře okapat, cibule nakrájíme na kostičky.
Sádlo rozehřejeme a cibuli na něm osmahneme, potom...
více o Tyrolské nudle se zelím
V salátové míse promícháme ocet, olej, sůl a pepř. Přidáme nakrouhané zelí, cibuli, mrkev a červenou papriku.
Dobře promícháme, přikryjeme a necháme...
více o Zelný salát s mrkví a paprikou
Krabí tyčinky nechte téměr rozmrznout, odstrante papíry a nakrájejte je asi na centimetrové kostičky.
Smíchejte je se zakysanou smetanou a majonézou ...
více o Krabí tyčinky s ananasem
Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci oleje.
Na másle orestujeme žampiony a zeleninu.
Slijeme uvařenou rýži,...
více o Žampionové rizoto II.
Prsa nakrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném oleji, zaprášíme kari kořením, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, petrželku,...
více o Prsíčka na kari s hlívou
Žebírka nasekáme na kousky, opereme, krátce orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, na kostičky nakrájenou cibuli a...
více o Jehněčí žebírka na majoránce
Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky...
více o sekaná s olivami
Maso nakrájíme na menší kousky a jemně naklepeme rukou, okořeníme tymiánem, jalovcem a bobkovým listem, opepříme, zakápneme worchestrem a zalejeme...
více o Kančí špíz
Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme
Prsíčka rozřízneme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované...
více o Pastevecké kuřecí závitky
Kuře omyjeme, naporcujeme na menší kousky. S octem rozmixujeme cibuli, stroužky česneku, naředíme trošku vodou a olejem a přidáme všehno koření. Do...
více o Perské kuře
V hlubší míse smícháme sýr, změklé máslo, trochu oleje, prolisované vařené brambory, vejce, sůl, pepř, grilovací koření. Přimícháme mouku a opět dobře...
více o Bramborové tyčinky s kozím sýrem
Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve...
více o Játra po tyrolsku
Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi.Přidáme nadrobno překrájené zelí a česnek. Necháme zchladnout. Nastrouháme brambory, přidáme zelí, koření,...
více o Zelňáky z brambor
Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou cibuli se salámem. Přidáme zelí, česnek a dochutíme solí a pepřem. Těstoviny uvaříme v osolené vodě do...
více o Těstoviny se zelím - kysaným
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něj vsypeme kolečka cibule, mleté maso, rajčatový protlak a vše mírně...
více o Fazolová s mletým masem
Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Když zesklovatí, přidáme nastrouhaný celer a zalijeme vodou. Vaříme dokud celer nezměkne. Pak přidáme...
více o Celerová polévka VI.
Vodu osolíme podravkou, opepříme a 10 minut v ní vaříme brokolici. Pak ji scedíme. Na rozehřátou pánev dáme lžíci hladké mouky. Když zrůžoví, přidáme...
více o Brokolicová krémová polévka II.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme hrubě posekané škvarky nebo maso. Odstavíme, přidáme předem uvařené kroupy, krevní tučnici,...
více o Krvavý prejt
Zelné listy omyjeme a spaříme vařící vodou, necháme okapat.
Orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a rajský protlak. Rýži...
více o Cikánovo zelné závitky
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali, smícháme se solí, pepřem nastrouhanou nivou, kysanou smetanou, spařenými rajčaty,...
více o Plněné brambory IV.
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali z brambor, smícháme se solí, pepřem, 20% nastrouhaným sýrem, jogurtem, spařenými...
více o Plněné brambory I.
Brambory uvaříme a vychladlé nastrouháme na hrubém struhadle. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme rozmačkaný česnek, nastrouhané...
více o Bramborový prejt
Syrové i uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme škvarky, sádlo, zalijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Pak...
více o bramborový kynutý koláč
Oloupané brambory nastrouháme a smícháme se smetanou. Těsto nalijeme do vymaštěné formy a dáme péct na 30 minut.. Rajčata a čedar nakrájíme na kolečka...
více o bramborový koláč s čedarem
Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová...
více o prejt
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa...
více o italské masové knedlíčky
Nastrohané brambory smícháme s moukou,solí,vejcem a pepřem ,dáme do cukrářského pytliku a do fritáku dávkujeme po kouskách.Smažíme do zlatova....
více o Bramborové pusinky II.
Pekáč vymažeme a na dně vytvoříme vrstvu z brambor pokrájených na plátky – použijeme asi polovinu všech brambor. Osolíme, přidáme nakrájenou cibuli,...
více o Zapečené brambory s uzeným masem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými...
více o Pomazánka z uzené makrely
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme ze všech stran, případně použijeme vařené maso z polévky.
Maso rozmixujeme s cibulí, osolíme, opepříme a...
více o pomazánka - z krůtího masa
Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Mezitím smícháme 3dcl vody s octem, solí a pepřem, zahřejeme na 60°C a želatinu v tomto roztoku za stálého...
více o vaječná tlačenka II.
Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu...
více o aspik - základní recept
Na 2/3 dávky tuku zpěníme usekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme. opepříme a povaříme. Na zbytku tuku osmahneme...
více o česneková omáčka k vařenému masu
Vařené žloutky třeme za postupného přidávání oleje. Když nabudou, přidáme drobně rozsekaný bílek, ochutíme octem, solí, špetkou cukru a pepřem....
více o Omáčka k masům - Salsa verde
Těstoviny uvaříme, přecedíme, zalijeme trochou olivového oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o těstovinový salát s tuňákem X.
Uvařené, propláchnuté a odkapané těstoviny necháme vychladnout.
Šunku a očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky a promícháme s těstovinami a olivami.
Z...
více o těstovinový salát s mrkví
Těstoviny uvaříme běžným způsobem v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, propláchneme a necháme okapat.
Rozpůlíme papriky a odstraníme semeníky. Lusky...
více o těstovinový salát se salámem II.
Vejce uvaříme natvrdo, salát důkladně omyjeme, nakrájíme na proužky, přidáme olivy a opatrně promícháme.
V misce smícháme pepř, sůl a ocet a za...
více o Zelený salát s olivami
Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky, přidáme jemně nakrájené kapary, a matjesy nakrájené na slabé proužky. Jeden řez ryby rozmačkáme...
více o bramborový salát s matjesy II.
Uvařené brambory sloupneme a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku, cibuli, bazalku a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme omyté...
více o bramborový salát italský s kapari