• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olej

Olej

Podobné ingredience

  • Červený olej
  • Chilli olej
  • Extra panenský olivový olej
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Kuskus s hlívou a brokolicí

Kuskus s hlívou a brokolicí

Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle chuti můžeme přidat růžičkovou... více o Kuskus s hlívou a brokolicí

40 minut
Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto - ingredience psány přibližně - které se nelepí a necháme vykynout. Rozinky naložíme v... více o Koláčky na neděli

Kefírovo-perníková buchta

Kefírovo-perníková buchta

Z uvedených surovin uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme pozvolna 30-40 min. - elektrická trouba na 160 °C. **Na... více o Kefírovo-perníková buchta

Brokolicová polévka - velmi chutná

Brokolicová polévka - velmi chutná

400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici NECEDÍME, jen ji rozmixujeme. Zbytek růžiček brokolice makrájíme... více o Brokolicová polévka - velmi chutná

Remoskové brambory

Remoskové brambory

V remosce na plotně si nejprve zpěníme cibulku, kterou jsme nakrájeli na větší kousky. Přidáme na kostičky nakrájené uzené a lehce ho osmahneme.... více o Remoskové brambory

Krétský králík s vejci a jogurtem

Krétský králík s vejci a jogurtem

Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2-3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáčce, osolíme,... více o Krétský králík s vejci a jogurtem

60 minut
Kuře s kořenovou zeleninou

Kuře s kořenovou zeleninou

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Dáme do velkého hrnce osmažit. Přidáme na čtvrtky naporcované kuře a ze všech stran opečeme. Hrnec by... více o Kuře s kořenovou zeleninou

30 minut
Vepřové plátky s hermelínem a povidly

Vepřové plátky s hermelínem a povidly

Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky. Na oleji zprudka osmahneme... více o Vepřové plátky s hermelínem a povidly

Kuřecí prsíčka s broskví

Kuřecí prsíčka s broskví

Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením (z obou stran). Krátce osmažíme v pánvi na oleji (jako přírodní řízek). Po... více o Kuřecí prsíčka s broskví

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Žloutky s vodou vymícháme, přidáme práškový cukr a olej, postupně kakao a mouku + prášek do pečiva. Hrst ořechů, rozinky a tuhý sníh ze 6-ti bílků.... více o Jednoduchá ovocná bublanina

Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou

Gnocchi se špenátovo-smetanovou…

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, do větší pánve nalejeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme, přidáme... více o Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou

Rýže na kantonský způsob

Rýže na kantonský způsob

Vejce smícháme se sójovou omáčkou a dobře rozmícháme. Krevety posypeme špetkou koření, polijeme vínem a na kolečka nakrájené cibuli osmahneme. Po 1... více o Rýže na kantonský způsob

Malé tajemství

Malé tajemství

Maso nakrájíme na větší kousky, naložíme ho do medové marinády, kterou jsme připravili z přísad. Maso necháme den naložené. Potom prudce orestujeme.... více o Malé tajemství

60 minut
Zapékané brambory se špenátem

Zapékané brambory se špenátem

Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5 minut. Žampióny nakrájíme na... více o Zapékané brambory se špenátem

30 minut
Jednoduchý zapečený hermelín

Jednoduchý zapečený hermelín

Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z vrchu i po stranách hermelínu.... více o Jednoduchý zapečený hermelín

60 minut
Kuře s nádivkou naruby

Kuře s nádivkou naruby

Kuře rozčtvrtíme, osolíme, vložíme do pekáče s trochou oleje, podlijeme trochou vody a klasicky pečeme. Než se kuře upeče, připravíme nádivku. Rohlíky... více o Kuře s nádivkou naruby

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujon a česnek. Před... více o Česnečka z Vysočiny

30 minut
Bramborové karbanátky III.

Bramborové karbanátky III.

Brambory bez slupky uvaříme, slijeme vodu, rozmačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem. Osolíme, přidáme papriku a drcený kmín. Množství jednoduše... více o Bramborové karbanátky III.

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, ani nemusí být extra... více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Kuře na paprice trochu jinak

Kuře na paprice trochu jinak

Kuře rozčtvrtíme, osolíme. Na oleji osmažíme cibulku do sklovata (nemusí být ani nakrájená nadrobno, budeme vše cedit). Na zesklovatělou cibulku... více o Kuře na paprice trochu jinak

Kuřecí plátky v lupínkách

Kuřecí plátky v lupínkách

Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky, mírně naklepeme a dáme marinovat s česnekem a grilovacím kořením a olejem tak na hodinu, může být i přes noc.... více o Kuřecí plátky v lupínkách

Bramborák "Rodeo"

Bramborák "Rodeo"

Bramboráky připravíme dle vlastního receptu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme. Osolíme, okořeníme a... více o Bramborák "Rodeo"

Králík podle tchýně

Králík podle tchýně

Králíka omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na dno pekáčku dáme trochu oleje, na to položíme králíka, trochu podlijeme vodou a dusíme v... více o Králík podle tchýně

Rychlá rajská omáčka

Rychlá rajská omáčka

Do kastrůlku vysypeme halali i se šťávou a podusíme (můžeme přidat trochu vody), abychom měli co nejvíce šťávy. Potom dáme do hrnce trochu oleje a... více o Rychlá rajská omáčka

Cuketové smaženky s parmezánem

Cuketové smaženky s parmezánem

Cukety oloupejte a spolu s parmezánem nahrubo nastrouhejte. Chilli papričky zbavte semínek. Protlak: na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a... více o Cuketové smaženky s parmezánem

Brambory s tofu a jeřabinami

Brambory s tofu a jeřabinami

Na oleji v pekáči promícháme na kostky nakrájené tofu, brambory a přidáme jeřabiny. Můžeme použít i brusinky nebo rybíz. Dáme péct do trouby. Pečeme... více o Brambory s tofu a jeřabinami

Polenta s rajčaty a nivou

Polenta s rajčaty a nivou

Do vroucí vody s bujonem pomalu sypeme polentu, povaříme a odstavíme. Do pečící mísy nalijeme trochu oleje. Dáme první vrstvu polenty a ozdobíme nivou... více o Polenta s rajčaty a nivou

Perník od chlapa

Perník od chlapa

Vymažte vyšší plech a vysypte ho moukou, přebytek dejte do mísy společně s ingrediencemi. Zapněte troubu a nastavte na 160-170 °C. Ingredience v míse... více o Perník od chlapa

Rizoto z kuskusu

Rizoto z kuskusu

Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vařící vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 min pod pokličkou. Kostky uvaříme dle návodu, scedíme... více o Rizoto z kuskusu

Minutka s mrkví a hráškem

Minutka s mrkví a hráškem

Maso nakrájíme na větší kousky posolíme, popepříme, okořeníme česnekem s bylinkami a zakápneme citronovou šťávou (cca 1/4 citronu) a trochou... více o Minutka s mrkví a hráškem

Sýrové válečky

Sýrové válečky

5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce rozšleháme... více o Sýrové válečky

30 minut
Červená čočka s cuketou a tofu

Červená čočka s cuketou a tofu

Čočku uvaříme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme tofu, které pak odložíme stranou. Na pánev dáme na plátky nakrájený česnek a cuketu, chvíli... více o Červená čočka s cuketou a tofu

Plněné obří mušle

Plněné obří mušle

Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrajíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme... více o Plněné obří mušle

90 minut
Plněné těstovinové mušle

Plněné těstovinové mušle

Náplň: cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje osmažíme. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a podusíme, pokud se voda nevypaří. Necháme... více o Plněné těstovinové mušle

Steak s žampiónovou omáčkou a anglickými brambory

Steak s žampiónovou omáčkou a…

Maso osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a dáme do lednice marinovat nejlépe přes noc (min. 2 hod.) - maso zkřehne. Rozehřejeme pánev a maso... více o Steak s žampiónovou omáčkou a anglickými brambory

Polévka s nivou a klobásou

Polévka s nivou a klobásou

Nastrouháme všechnu zeleninu, včetně cibule. Klobásu nakrájíme. To vše restujeme na trošce oleje, dokud nám zelenina nezhnědne. Občas podlijeme. Poté... více o Polévka s nivou a klobásou

Francouzská specialita z Alp Tartiflette

Francouzská specialita z Alp…

V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky, přidejte šunku, pak brambory... více o Francouzská specialita z Alp Tartiflette

Ruský guláš

Ruský guláš

Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj... více o Ruský guláš

Nakládaný celý hermelín

Nakládaný celý hermelín

Oloupaný česnek nakrájený na půlky případně čtvrtky stroužků protlačíme z boku do celého hermelínu - doporučujeme si nechat hermelín ohřát na... více o Nakládaný celý hermelín

Kuřecí maso od Jáji

Kuřecí maso od Jáji

Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na struhadle nastrouháme sýr nivu na... více o Kuřecí maso od Jáji

Calzonetti

Calzonetti

Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a... více o Calzonetti

Firinda

Firinda

Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout. **Maso:** na pánvi spěníme... více o Firinda

30 minut
Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté těsto na pizzu

Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Plech potřeme olejem a těsto pomalu vymačkáme po celém plechu (těsto trošku "leze", musí se proto... více o Nekynuté těsto na pizzu

Zákusek ze zbylého cukroví

Zákusek ze zbylého cukroví

Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s práškem do pečiva. Vytvoříme... více o Zákusek ze zbylého cukroví

Těstoviny s tuňákem IV.

Těstoviny s tuňákem IV.

Cibulku a česnek osmahneme na oleji do zlatova, přidáme okapaného tuňáka, trošku osahneme a hned dáme protlak a rajčata v konzervě, vše promícháme,... více o Těstoviny s tuňákem IV.

Sladké maso

Sladké maso

Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky, osolíme a slabě opepříme. Rozpálíme v pánvi olej, do něho dáme lžíci cukru. Jakmile začne karamelizovat,... více o Sladké maso

Gyros zeleninový salát

Gyros zeleninový salát

Kuřecí prsa nakrájet na malé nudličky a naložit do koření s olejem. Papriky omýt, rozpůlit, očistit a dát na na cca 15 min. upéct do trouby (200 °C... více o Gyros zeleninový salát

Pastašuta

Pastašuta

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se... více o Pastašuta

75 minut
Lagman

Lagman

Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme tak, aby se nám zatáhlo, poté ubereme teplotu a přidáme na nudličky... více o Lagman

Květákové placičky se šunkou a sýrem

Květákové placičky se šunkou a sýrem

Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme šunku a nastrouháme sýr na... více o Květákové placičky se šunkou a sýrem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • ...
  • 109
  • Další stránka

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

Poslední sledované recepty

80
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
75
Dýňová tortila
Dýňová tortila
63
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
48
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bára Nesvadbová: Celá rodina bojovala s omikronem! 10 dní hrůzy a strachu o dceru!

Bára Nesvadbová: Celá rodina bojovala s omikronem! 10 dní hrůzy a strachu o dceru!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nedávno navštívené recepty:

Židovské řízky Super jablkové knedlíky Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Bramborové knedlíky ze studených brambor Rybí pomazánka od maminy Meruňkové šátečky z listového těsta
Domácí chléb VI. Margot dort - lehoučký Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem
Italský rýžový salát Rajská polévka se špeclemi Buřtguláš trochu jinak

Další doporučené ingredience:

Okon Okoun Okra Okraje buchty Okurka
Okurka červená Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky Okvětní lístky růží
Olej arašídový Olej z naložených sušených rajčat Olihně Olivová tapenáda Olivový lák
Olivový olej Olivy Olivy s papričkou Olomoucké tvarůžky (syrečky) Oloupané buřty
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olej
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact