Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, stejně jako lilek a papriku. Krůtí nesolíme, ale zlehka obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka opečeme na rozpáleném...
více o Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
Na přípravu jsou vhodnější starší měkčí papriky, které už v sobě nemají tolik vody, tzv. "ty vyschlé". Z papriky vykrojíme jádřinec, dovnitř natlačíme...
více o Pečené papriky s taveným sýrem
Játra nakrájíme na nudličky obalíme v mouce smíchané s paprikou a orestujeme na rozpáleném oleji. Přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a podusíme....
více o Staropražská játra podle Vlasty Buriana
V kastrůlku zpěníme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou šunku necháme trochu osmahnout, po té přidáváme vajíčka a za stáleho míchání...
více o Míchaná vajíčka s trochou majoránky
Suroviny spolu dobře vyšleháme. Připravené těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Hotový moučník potřeme...
více o Koláč lenivé ženy
Na pánvi opečeme plátky debrecínky. Na opečenou uzeninu přidáme rozšlehaná vejce se solí a pepřem. Než vejce ztuhnou, posypeme je nivou. Podáváme s...
více o Omeleta s nivou
Gothaj pokrájíme na zhruba 1cm silná kolečka.
Připravíme si těstíčko smícháním piva, vejce, hladké mouky, špetkou soli a pepře.
Jednotlivá kolečka...
více o Gothaj v pivním těstíčku
Rohlíky rozkrojíme na půlky, vnitřky vydlabeme. Vydlabané půlky zevnitř vymažeme marmeládou a naplníme tvarohem. Vydlabaným těstíčkem ucpeme, tak aby...
více o Plněný rohlíkový dezert
Do půlitru vody dáme 2 kávové lžičky vegety, necháme vařit a vypneme. Do vody nasypeme 500 g ovesných vloček a necháme to vychladnout. Vznikne hmota...
více o Fašírky z ovesných vloček
Omytou syrovou bramboru ve slupce vydlabeme nožem z vrchu tak, aby v bramboře vznikla hlubší díra na náplň. Napěchujeme do ní plátek sýra, slaninu,...
více o Plněné brambory na gril
Naporcovaného králíka osolíme, opeříme, potřeme rozdrceným česnekem a hořčicí a opečeme zprudka na oleji. Poté ho vyjmeme a vložíme do zapékací mísy...
více o Králík na víně II.
Cibuli oloupat a nakrájet na kolečka. Cukety mladé neloupat, nakrájet na půlkolečka. Cibuli osmahneme, poprášíme paprikou, chilli a dvěmi stroužky...
více o Cuketová čína 3
Na začátek si uvaříme hustý sladký pudink, dle tohoto receptu je pudink příliš hustý a v krému pak zůstávají pucky, proto já osobně doporučuji mléka...
více o Krtkův dort na plech
Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky....
více o Kachní guláš pro brněské chlapy
Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na 1 cm široká kolečka. Vložíme ho do studené vody a mírně ho předvaříme. Až vychladne tak ho obalíme v trojobalu...
více o Obalovaný celer
Nejdříve si přapravíme "rychlé lečo": cibuli, papriky, rajčata nakrájíme a dusíme cca 15-20 min. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem (nejlépe...
více o "Zeleninový" pangas
Čínské nudle namočíme do horké vody. Když změknou, scedíme je. Na pánvi si v rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku dozlatova, přidáme...
více o Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Do mísy nastrouháme nivu do které přidáme utřený česnek, rozehřáté máslo, bazalku a...
více o Špagety niva
Šunku nakrájíme na drobné nudlličky a sýry nastrouháme na jemno, vše smícháme, přidáme vejce a mouku a na oleji opékáme dozlatova....
více o Sýrové koule se šunkou
Hermelín rozprostřeme na alobal, lehce okořeníme grilovacím kořením a barevným pepřem (z mlýnku). Poté zakápneme olejem a zabalíme. Necháme hodinku...
více o Hermelín na grilu
Toastový chléb potřeme hořčicí, na ni dáme plátek šunky a sýra, přiklopíme druhým toastem a obalíme ve vejci, které si rozkvrdláme s trochou soli a...
více o Toasty ve vajíčku
Hovězí maso uvařit hodně do měkka, až se rozpadá na nudle, v papiňáku. Při vaření přidat zeleninu: celer, mrkev, petržel, čerstvý koriandr. Potom maso...
více o Hovězí maso Kostarika
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si...
více o Brambory zapečené s mletým masem
Dvě vajíčka klepneme do misky, dáme strouhanku podle potřeby, uděláme zvlášní těsto a uplácáme z něho placku. Poté jen osmažíme a osolíme podle chuti....
více o Placek ze strouhanky
Maso lehce naklepeme, osolíme a vložíme na čtyři pláty alobalu potřené olejem. Každý plátek pokapeme sójovou omáčkou, navršíme na něj pórek pokrájený...
více o Vepřové plátky v alobalu II
Troubu vyhřejeme a vymažeme menší plech. V míse smícháme cukr a mouku. Na pánvičce rozehřejeme máslo, olej, kakao a vodu a přivedeme k varu. Pak...
více o Koláč z čokoládového likéru
Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Osmažíme na oleji, zalijeme vodou, přidáme namočenou čočku, namočené a okapané houby, bujón a uvaříme. Z...
více o Čočkovo-houbová polévka
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na oleji v papiňáku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a petržel, necháme chviličku prosmažit než...
více o Omáčka nejen pro děti
Flíčky uvaříme dle návodu. Na pánev dáme rozehřát velkou lžíci másla a trochu slunečnicového oleje. Na to dáme nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme do...
více o Flíčky s cuketou
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme, na cibulku dáme prsíčka a necháme zatáhnout a udusit do poloměkka. Pak je vyndáme a dáme zeleninu...
více o Kuřecí prsíčka na zelenině
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka až se voda vypaří. Osolíme, přidáme žloutky a mícháme než se...
více o Tatarák z hub
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a zakapeme trochou sojové omáčky. Na olejí maso trochu opečeme, ale ne do zlatova, maso by mělo být světlejší....
více o Kuřecí nudličky na kari III
Očištěné maso prošpikujeme špekem, cibuli nakrájíme na středně velké kostky, mrkev a zázvor nastrouháme na jemno a smísíme s olejem. Do směsi (olej,...
více o Zázvorová omáčka
Smícháme cukr s vejci, přidáme olej a umícháme do hladka. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Část těsta nalijeme do...
více o Barevná olejová bábovka
Kuřecí maso (nezáleží na tom, z jaké části pochází) uvaříme, obereme a nakrájíme na libovolnou velikost (čím menší, tím se jídlo rychleji uvaří). Na...
více o Kuřecí oběd
Maso rozklepej na tenké plátky, pozor na díry aby nevytekl sýr. Naklepané maso okořeň solí, pepřem, majoránkou, cukrem a celým kmínem . Klobásu a...
více o Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou
Připravíme si 2 obdélníky alobalu, uprostřed potřeme olejem a rozložíme na kolečka nakrájené brambory. Posypeme kořením a vršíme na kolečka nakrájenou...
více o Mňamka i bez masa
Na kůži vytvoříme mřížový řez, aby se nám pekně tuk vyškvařil a zbyla křupavá kůrčička. Prsa osolíme, opepříme a pečeme na pánvi (čas neudávám, každý...
více o Kachní prsíčka na pomerančovém džusu
Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (efektní je, máme-li zelený i červený, popř. kadeřavý - ty pak střídáme), hezčí...
více o Alenčin rychlý skládaný salát
Na pánviččce zahřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahneme do růžova, přidáme paštiky, dle chuti pepř a mícháme do rozpuštění...
více o Levná rýže s paštikou
Rozmraženého pangasia nakrájíme na nudličky, smícháme s kari kořením a solí. Necháme chvíli uležet.
Mezitím na oleji opražíme cibulku nebo pórek,...
více o Pangasius na kari se zeleninou
Do mísy nastrouháme salám, kyselou okurku a najemno nakrájenou cibuli. Potom vmícháme majolku. Na pánev dáme trochu oleje, cukr, kečup, hořčici a...
více o Sloní žrádlo III
Rozmražené filety omyjeme a necháme okapat, mezitím nakrájíme cibuli a papriky. Na oleji zpěníme cibuli a prolisovaný česnek, pak vložíme filety a...
více o Mořská panna
Lilek nasucho opečeme, pak oloupeme a nakrájíme na kostičky, potřeme česnekem. Zálivku připravíme z octa, oleje, soli a pepře. Lilek zalijeme,...
více o Lilkovo - žampiónový salát
Přebranou cizrnu namočíme na cca 12 hodin do studené vody, pak v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 minut). V průběhu varu přidáme bobkový list a pár...
více o Cizrna po bretaňsku
Na kostičky nakrájenou cibuli a klobásu opražíme na trošce oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a na nudličky nakrájenou kapustu. Podusíme do...
více o Kapusta zapečená s těstovinami
Na oleji orestujeme oloupanou a nakrájenou cuketu a pórek, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti česnek, rajčatový protlak, bobkový list, vývar a...
více o Cizrnová polévka s rajčaty
Vše vložíme do mixéru a promícháme. Můžeme dochutit podle svých chutí a libosti.
Slabší plátky dobře prorostlé krkovičky naklepeme jen pěstí, vložíme...
více o Marináda
Na mírně rozpáleném oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte obsah sáčku "kari pasta", chvíli poduste, vlijte kokosové mléko a zastříkněte rybí...
více o Thajské kari