• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olej

Olej

Podobné ingredience

  • Červený olej
  • Chilli olej
  • Extra panenský olivový olej
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Nedělní česnečka

Nedělní česnečka

Česnek nakrájíme na malé kousky a pórek na tenká kolečka. Do hrnce dáme lžíci oleje. Na oleji krátce osmahneme česnek a pórek. Zalijeme vroucí vodou,... více o Nedělní česnečka

Knedlíčky do polévky vynikající

Knedlíčky do polévky vynikající

Na oleji zpěníme úplně nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po... více o Knedlíčky do polévky vynikající

Jednoduchá cuketa s česnekovo-jogurtovým přelivem

Jednoduchá cuketa s česnekovo…

Neoloupanou cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 15 minut odležet. Slejeme vodu z cuket a lehce obalíme každé kolečko z obou... více o Jednoduchá cuketa s česnekovo-jogurtovým přelivem

Hrášek na smetaně

Hrášek na smetaně

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáním vody vytvoříme bešamel, do kterého vyklopíme celý obsah plechovky hrášku i s nálevem. Přidáme... více o Hrášek na smetaně

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a... více o Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní filé do třetice

Pikantní filé do třetice

Zakysanou smetanu přendáme do misky. Přidáme jednu vrchovatou lžíci tatarské omáčky a drcené chilli papričky - dle chuti. Já dávám docela dost.... více o Pikantní filé do třetice

Slané palačinky se zeleninovou směsí

Slané palačinky se zeleninovou směsí

Na pánvi osmahneme klobásu nebo maso (nemusí být, ale dodá chuť), přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu kromě rajčat, osolíme, opepříme, zakámneme... více o Slané palačinky se zeleninovou směsí

Zapékané těstoviny s brokolicí II.

Zapékané těstoviny s brokolicí II.

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek. Uvařené těstoviny smícháme s uvařenou brokolicí a osmaženou cibulkou s česnekem. Dáme do zapékací mísy a... více o Zapékané těstoviny s brokolicí II.

Zapečený bramboráček

Zapečený bramboráček

Nastrouháme brambory, přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Zapékací misku vymažeme olejem a necháme rozpéct troubu na... více o Zapečený bramboráček

30 minut
Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Kuřecí prsíčka upláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli zpěníme na oleji s nadrobno nakrájeným česnekem -... více o Brokolicové těstoviny

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček ... více o Šusky (opečené škubánky)

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla - asi 45 minut). Z hlávky zelí opatrně... více o Plněné zelné listy

Rýžové suppli

Rýžové suppli

Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku. Na pánvi (velké) rozpalte olej a cibulku nechte zesklovatět. Připravte si horký vývar (v 1,5 l vařící vody... více o Rýžové suppli

Poctivá vylepšená česnečka

Poctivá vylepšená česnečka

Brambory oloupeme a vaříme ve vodě nakrájené na malé kostičky. Do vody přidáme sůl, cca 5 kuliček černého pepře a lžičku drceného kmínu. Zatímco... více o Poctivá vylepšená česnečka

Buřtové karbanátky

Buřtové karbanátky

Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v... více o Buřtové karbanátky

Zelňačka pro hladové

Zelňačka pro hladové

Cibuli na kostičky a uzené maso na kostičky restujeme na oleji či lžíci sádla. Přidáme brambory na kostičky a veškeré koření. Zalijeme vroucí vodou,... více o Zelňačka pro hladové

Pečená brokolice se zázvorem

Pečená brokolice se zázvorem

Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Zázvor po očištění nastrouháme. Na pánvi rozpálíme olej a vhodíme tam zázvor a růžičky brokolice. Za... více o Pečená brokolice se zázvorem

Krakonošův oheň II.

Krakonošův oheň II.

Karé nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, opeříme, a zprudka opečeme na pánvi po obou stranách. Maso uložíme v teple a do výpeku... více o Krakonošův oheň II.

Obalované sýrové kostičky

Obalované sýrové kostičky

Sýr nakrájíme na kostičky alespoň 4 cm na šířku i na výšku. Obalíme v mouce, vejci, strouhance a ještě jednou v mouce, vejci, strouhance. Dáme smažit.... více o Obalované sýrové kostičky

Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s pokrájenou cibulí.... více o Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Kuřecí Pepe plátek

Kuřecí Pepe plátek

Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením, položíme na něj mírně pěstí... více o Kuřecí Pepe plátek

Tajemství ohně

Tajemství ohně

Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu dáme na plátky nakrájený salám, poté na... více o Tajemství ohně

Chorvatské Fritule

Chorvatské Fritule

V trošce vody uvaříme jablko a brambor do měkka. Brambor a jablko rozmačkáme na těsto. Přidáme mouku, vejce, cukr, špetku soli, skořici, rum a... více o Chorvatské Fritule

Dorovod

Dorovod

Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka. Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si... více o Dorovod

Fazolová mňamka - rychlé a výborné

Fazolová mňamka - rychlé a výborné

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme nastrouhané brambory, osolíme a přidáme sladkou červenou papriku. Když jsou brambory dostatečně osmažené, přidáme... více o Fazolová mňamka - rychlé a výborné

Králík na paprice

Králík na paprice

Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou... více o Králík na paprice

Mňamózní vepřové plátky

Mňamózní vepřové plátky

Zapékací nádobu si vymažeme tukem nebo olejem. Na to poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové plátky, následně je posypeme hráškem, kukuřicí a... více o Mňamózní vepřové plátky

Sergejovo zelí

Sergejovo zelí

Zelí nakrouháme, osolíme a na trošce oleje osmahneme, pak přilijeme trošičku vody a pod pokličkou podusíme. Vepřové maso nakrájíme na kostičky,... více o Sergejovo zelí

Kuřecí nejen letní salát

Kuřecí nejen letní salát

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujeme. Nakrájíme zeleninu (rajče, okurka, paprika). Do misky dáme majonézu, přidáme prolisovaný... více o Kuřecí nejen letní salát

Kedlubnová polévka III.

Kedlubnová polévka III.

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a opražíme. Zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme na silnější nudličky nastrouhané kedlubny a... více o Kedlubnová polévka III.

Vepřové kostky v marinádě s kuskusem

Vepřové kostky v marinádě s kuskusem

Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka oupečeme, pak dodusíme do měkka.... více o Vepřové kostky v marinádě s kuskusem

Vepřové kostky ála bažant

Vepřové kostky ála bažant

Osmažíme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso a restujeme, až maso ztratí hrany (zatáhne se). Přidáme rajský protlak -... více o Vepřové kostky ála bažant

Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Na pánev dáme olej a cibulku osmahneme do sklovita. Přidáme zeleninu, trochu soli a koření. Lehce podusíme. Do pekáče vsypeme pohanku, na ní,... více o Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Kuře na cibuli II.

Kuře na cibuli II.

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji a přidáme kuře, chvíli restujeme a pak podlejeme vodou, rozdrobíme bujón nebo přidáme podravku (já... více o Kuře na cibuli II.

Smažená cibulová kolečka

Smažená cibulová kolečka

Cibule oloupeme a nakrájíme asi na půl centimetrová kolečka, obalíme v mouce, rošlehaném a osoleném vejci a strouhance. Osmažíme na oleji a podáváme s... více o Smažená cibulová kolečka

Biftek falešný

Biftek falešný

Na oleji usmažíme klasickou topinku. Po usmažení ji "prokapeme" kořením KLASIK, potřeme plnotučnou hořčicí, na to položíme vejce usmažené na způsob ... více o Biftek falešný

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Pokud máme čas, plátky panenky si tak na 2 hodinky předem naložíme do směsi oleje a různých bylinek. Pánev s kapkou oleje pořádně rozpálíme a panenky... více o Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Skotská vejce II.

Skotská vejce II.

Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky... více o Skotská vejce II.

Stroganov *** II.

Stroganov *** II.

Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a... více o Stroganov *** II.

Indické rizoto

Indické rizoto

Hrnek rýže zalejeme dvěma hrnky vody, zakápneme olejem, přidáme kari a sůl. Jakmile se voda začne vařit, osladíme to celé medem podle chuti, přisypeme... více o Indické rizoto

Pórkový koláč se slaninou

Pórkový koláč se slaninou

Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca 3 mm silné a poklademe směsí,... více o Pórkový koláč se slaninou

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme nakrájený pórek na půlměsíčky, kari, papriku a podlijeme vodou do výše... více o Rychlé kuřecí nudličky

Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou

Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou

Panenku nakrájíme na plátky asi centimetr silné. Jemně poklepeme (stačí pěstí) a osolíme. Připravíme si těstíčko z vajíčka, hladké mouky, soli a mléka... více o Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou

Vánoční jablkový vrkoč

Vánoční jablkový vrkoč

Z přísad vypracujeme kynuté těsto. Necháme vykynout a vyválíme ho na obdélník. Do středu obdélníku zformujeme náplň. Z obou stran nakrájíme těsto... více o Vánoční jablkový vrkoč

Švýcarské zapečené kotlety

Švýcarské zapečené kotlety

Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách osmahneme. Vyjmeme je a dáme na teplo. Do zbytku oleje vložíme nadrobno nakrájenou... více o Švýcarské zapečené kotlety

Strouhaná vepřová játra

Strouhaná vepřová játra

Játra omyjeme, očistíme. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme játra a orestujeme, podlijeme vodou a přidáme pepř a kmín. Dusíme do měkka.... více o Strouhaná vepřová játra

Kuřecí prsa s broskvemi

Kuřecí prsa s broskvemi

Kuřecí prsa nakrájíme na filety (tenké plátky), jemně naklepeme rukou, posypeme steakovým kořením a dáme orestovat na rozpálený olej. Když jsou prsa... více o Kuřecí prsa s broskvemi

Divoká kachna na pomerančích

Divoká kachna na pomerančích

Kachnu očistíme, rozpůlíme a nasolíme, necháme odležet asi 3 hodiny v chladu. V kastrolu rozpustíme omastek, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli,... více o Divoká kachna na pomerančích

Mbriami (řecká zelenina v troubě)

Mbriami (řecká zelenina v troubě)

Omyjeme a očistíme zeleninu. Brambory, cukety a lilky nakrájíme asi na 1/2-1 cm kolečka nebo na střední kostky. Polovinu rajčat spaříme, zbavíme... více o Mbriami (řecká zelenina v troubě)

Masový nákyp s rajčaty a lilkem

Masový nákyp s rajčaty a lilkem

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a osmahneme, dokud nezačne tvořit hrudky. Pak přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, lžíci papriky,... více o Masový nákyp s rajčaty a lilkem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • ...
  • 109
  • Další stránka

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

173
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s…
63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Doktor Sloan ze seriálu Chirurgové: Kvůli ALS už mi nefunguje ruka...

Doktor Sloan ze seriálu Chirurgové: Kvůli ALS už mi nefunguje ruka...

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Nedávno navštívené recepty:

Kuřecí prsíčka na červeném víně Lasagne s lososem a se špenátem Kefírová buchta III.
Máslový ležák proti depresi Babiččina postelová rýže Pizza rohlíky II.
Ostravan Nejchutnější hamburger Knedlíčky ze strouhanky
Žampionová smaženice Nočky se špenátem a slaninou Ořechové fit muffiny

Další doporučené ingredience:

Okon Okoun Okra Okraje buchty Okurka
Okurka červená Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky Okvětní lístky růží
Olej arašídový Olej z naložených sušených rajčat Olihně Olivová tapenáda Olivový lák
Olivový olej Olivy Olivy s papričkou Olomoucké tvarůžky (syrečky) Oloupané buřty
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olej
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact