• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dezerty

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jídla, která se nejčastěji podávají jako sladká tečka na konec. Ovšem neexistují pro to žádná pravidla a s dezerty se můžeme stejně tak setkat k odpolední kávě nebo k snídani. Některé dezerty dají dokonce pojmout jako hlavní sladký chod.

Dezerty existují pečené, nepečené i vařené. Dá se postihnout jediné pravidlo, totiž že se jedná o jídla sladká. v cizině se ovšem lze setkat i s jiným pojetím. Jako desert se například ve Francii nebo Itálii po celém menu servíruje sýr.

Pokud zůstaneme u českého pojetí desertů, máme nespočet možností. Dorty či zákusky patří mezi ty slavnostnějšího typu, koláče a buchty jsou zase oblíbenou snídaní či zakousnutím ke kávě. Mezi teplé sladké dezerty se dají počítat například palačinky nebo vafle.

Bábovky Dorty Muffiny Štrůdly Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Sušenky Cupcakes Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Těsta Sváteční pečení Vánoční cukroví Zdravé pečení a mlsání
Pizza těsto III.

Pizza těsto III.

Droždí necháme nakynout ve vodě. Na desce si uděláme hromádku mouky, do ní nalijeme vykynuté kvasnice, přidáme sůl a olej. Těsto dobře vypracujeme,... více o Pizza těsto III.

Rychlá buchta

Rychlá buchta

Všechny přísady na těsto smícháme, vymícháme v hladkou hmotu a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Tvaroh připravíme obvyklým... více o Rychlá buchta

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Z přísad vypracujeme těsto a dáme do plechu s vyšším okrajem. Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou na 1 litr (může být trošku míň)... více o Broskvový koláč

BeBe roláda

BeBe roláda

V míse smícháme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukr a rum. Touto směsí lepíme Bebe sušenky k sobě jako roládu. Nakonec polijeme čokoládou! A vše... více o BeBe roláda

Piškot s pudinkem a šlehačkou

Piškot s pudinkem a šlehačkou

Žloutky smícháme s moukou, cukrem, vanilkou, kypřícím práškem, mlékem a vodou. Zlehka přimíchame sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a pomoučený... více o Piškot s pudinkem a šlehačkou

Vanilkové loupáčky

Vanilkové loupáčky

Krém: obě balení pudingu rozmíchat ve 100 ml mléka. Zbylé mléko (400 ml) nalít do kastrůlku, přidat cukr, rozmíchat a přivést k varu. Do vroucího... více o Vanilkové loupáčky

60 minut
Pilinové řezy

Pilinové řezy

Těsto: ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které pečeme asi 30 minut. Vychladlé potřeme krémem a posypeme pilinami, které trochu vtlačíme, aby... více o Pilinové řezy

90 minut
Medové krémeše slavnostní

Medové krémeše slavnostní

Med, cukr, vejce a tuk rozpustíme za stálého míchání nad párou, až se vše spojí do jednolité hmoty. V míse smícháme mouku se sódou a přilijeme horkou... více o Medové krémeše slavnostní

20 minut
Kostky se žloutkovou polevou

Kostky se žloutkovou polevou

Smíchat tuk, cukr, ořechy, přidat mouku a strouhanku, zlehčit sněhem ze 3 bílků. Vznikne dost husté těsto, které dáme na vymazaný a moukou vysypaný... více o Kostky se žloutkovou polevou

Větrníčky

Větrníčky

Vodu, tuk a sůl přivedeme do varu, vsypeme mouku a za stálého míchání znovu zahříváme tak dlouho, až je hmota celistvá hladká a nelepí se na dno ani... více o Větrníčky

Tvarohový krémeš II.

Tvarohový krémeš II.

Zaděláme těsto, na chvíli jej vložíme do mražáku, aby bylo tuhé tak, že se dá strouhat. Pak jej nastrouháme na hluboký plech, vymaštený sádlem a... více o Tvarohový krémeš II.

Skořicové řezy III.

Skořicové řezy III.

Zaděláme těsto, rozválíme dvě placky a pečeme. Vychladlou placku potřeme krémem a marmeládou, přikryjeme druhou plackou. Polijeme čokoládovou polevou.... více o Skořicové řezy III.

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Na mísu dáme mouku, cukr, sůl, kůru, strouhané mandle, vanilinový cukr a muškátový oříšek. Do koflíku slazeného mléka dáme zkynouti kvasnice (3 kostky... více o Posvícenské koláče z r. 1900

Černá buchta III.

Černá buchta III.

Tuk s cukrem šleháme ve šlehači, až je tuk pěkně našlehaný přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao -... více o Černá buchta III.

Skořicové řezy II.

Skořicové řezy II.

Ze všech přísad na vále zpracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm a nakrájíme pásy asi 5-7 cm široké na délku plechu. Pečeme na mírně vymazaném plechu.... více o Skořicové řezy II.

Bábovka cukrářská

Bábovka cukrářská

Žloutky vyšleháme s dobrým sádlem a cukrem do pěny. Přidáme kůru, rozinky, mléko, mouku s kypř. práškem a lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Formu... více o Bábovka cukrářská

Staročeský moučník bez mouky

Staročeský moučník bez mouky

Vychladlé brambory umeleme spolu s tvarohem v mlýnku na maso (nebo rozsekáme v robotu). Utřeme žlouky s cukrem, přidáme změklý tuk, tvaroh s brambory,... více o Staročeský moučník bez mouky

Brazilský pudink

Brazilský pudink

Do mísy vlijeme konzervu kondenzovaného mléka a konzervu použijeme jako odměrku na mléko. Přidáme tedy dvě konzervy mléka a tři vajíčka. Vše ušleháme... více o Brazilský pudink

Křehký sněhový zákusek

Křehký sněhový zákusek

Bílky ušleháme s práškovým a vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy a lžíci mouky. Vzniklou hmotu upravíme na alobalem vyložený, tukem potřený a... více o Křehký sněhový zákusek

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Kakaové: moučkový cukr, heru vyšleháme, přidáme kakao, prášek do pečiva, mouku a trochu vody tak, aby těsto nebylo řídké. Vlijeme na vymazaný a... více o Tvarohová buchta tříbarevná

Kynutý koláč

Kynutý koláč

Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vejce, olej a vzešlý... více o Kynutý koláč

Lužecké černé rohlíčky

Lužecké černé rohlíčky

Cukr, tuk, kakao utřeme do pěny a po jednom přidáváme celá vejce, nakonec přimícháme mouku. těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme... více o Lužecké černé rohlíčky

Nanukové řezy II.

Nanukové řezy II.

Vajíčka s cukrem vyšleháme, přidáváme mouku s práškem do pečiva, ořechy, vodu. Pečeme na menším ohni. Když nám buchta vychladne zalejeme studeným... více o Nanukové řezy II.

Dort Malaga

Dort Malaga

Našleháme změklé máslo, jemně namleté mandle a práš. cukr a žloutky. Rovněž přidáme nastrouhané neloupané mandle, vanilkový cukr a opět dobře... více o Dort Malaga

60 minut
Kakaové měsíčky - čtverečky

Kakaové měsíčky - čtverečky

Máslo utřít do zpěnění, přidat žloutky, cukr, kakao (abych dosáhla intenzivnější barvy kakaa, smíchám kakaový prášek se lžící cukru a trochou horké... více o Kakaové měsíčky - čtverečky

Ořechové měsíčky

Ořechové měsíčky

Hladké těsto z mouky, másla, cukru, žloutků a vanilky vyválet na 3-4 mm. Pomocí válečku přenést na vymazaný plech a trochu upéci (těsto nesmí být... více o Ořechové měsíčky

Kokosové řezy V.

Kokosové řezy V.

Máslo a cukr utřeme, přidáme kokos a mouku a nakonec opatrně pevný sníh z bílků. Pečeme přibližně na 160 °C. Na vychladlé řezy dáme žloutkovou polevu,... více o Kokosové řezy V.

Trochu jiné Míša řezy

Trochu jiné Míša řezy

Žloutky a cukr šleháme do pěny. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, Granko a ušlehaný sníh z bílků a jemně zamícháme a dáme na vymazaný a... více o Trochu jiné Míša řezy

20 minut
Jarní řezy Agnes

Jarní řezy Agnes

Tuk a cukr utřeme, přidáme mouku a mleté ořechy a opatrně zamícháme tuhý sníh. Na upečené řezy natřeme polevu, kterou si připravíme třením žloutků a... více o Jarní řezy Agnes

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a... více o Strouhaná tvarohová buchta

60 minut
České buchty

České buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do... více o České buchty

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Všechny suroviny smícháme dohromady, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem (borůvky, maliny, ostružiny, rybíz apd.) posypeme... více o Tvarohový koláč s ovocem III.

Pohár delicatese

Pohár delicatese

Celé ořechy rozložíme na plech, na kterém je pečící papír. Hustě posypeme cukrem a lehce zalijeme vodou, rukou lechce proválíme a promícháme. Dáme do... více o Pohár delicatese

Jablkový štrůdl pro skvělou náladu

Jablkový štrůdl pro skvělou náladu

Zprvu vytáhneme Heru z lednice a necháme ji změknout. Nakrájíme Heru do mísy na menší čtverce (aby se lépe rozmačkávala s ostatními ingrediencemi).... více o Jablkový štrůdl pro skvělou náladu

Rotweinkuchen

Rotweinkuchen

Ušleháme tuk s cukrem, pak přidáme žloutky. Přidáme vanilku, prášek do pečiva a mouku. Ze zbylých čtyř bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta... více o Rotweinkuchen

Ořechově křehká buchtička

Ořechově křehká buchtička

Ořechy pomeleme a přimícháme strouhanku. Vymažeme a vysypeme plech, nebo formu (nedoporučuji nic vysokého). Ve větší (protože zde budeme na závěr vše... více o Ořechově křehká buchtička

Bramborový stryk ze švestkami

Bramborový stryk ze švestkami

Syrové brambory postrouháme na strouhadle (malé slzy), zbylou vodu slijeme, přidáme vajíčka, sůl a mouku- dodáváme v malém množství tak, aby těsto... více o Bramborový stryk ze švestkami

Sultánské řezy

Sultánské řezy

Z bílků ušlehat sníh, přidat strouhané ořechy, 2 lžíce mouky, mletou kávu a 2 žloutky. Hmotu rozetřít na plech pokrytý pergamenovým papírem, který... více o Sultánské řezy

Tiramisu po česku II.

Tiramisu po česku II.

Ušleháme žloutky, cukr, lučinu. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a sníh. Do formy klademe namočené piškoty v kávě a vrstvu posypeme kakaem, pak... více o Tiramisu po česku II.

40 minut
Jogurtový švestkový koláč

Jogurtový švestkový koláč

Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilínovým cukrem a vše lehce promícháme.... více o Jogurtový švestkový koláč

Bramborové kynuté koule (1922)

Bramborové kynuté koule (1922)

Ze všech surovin vypracujeme s pomocí mléka tuhé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Pak tvarujeme kuličky, dáme na 20 minut kynout a pak smažíme na... více o Bramborové kynuté koule (1922)

Lačná pýcha (1922)

Lačná pýcha (1922)

3/4 l mléka, cukr a vanilku uvedeme do varu. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh ze kterého lžící vybíráme kousky a dáváme do vroucího mléka vařit. Když... více o Lačná pýcha (1922)

Kakaové řezy ala Raffaelo

Kakaové řezy ala Raffaelo

Těsto: vejce, máslo, cukr třít do pěny, přidat kakao a pak střídavě mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto vylít na předem vymazaný a vysypaný... více o Kakaové řezy ala Raffaelo

120 minut
Starodávné buchty

Starodávné buchty

Uděláme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka a kostek cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, kůru, muškátový oříšek, dále kvásek, žloutky... více o Starodávné buchty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Krabí tyčinky necháme rozmrazit a nakrájíme příčně na silnější plátky. Rozkrojíme grapefruity na poloviny, opatrně vyjmeme dužinu (aby nám zůstala ... více o Lehké pestrobarevné osvěžení

Meruňkové potěšení

Meruňkové potěšení

Omyté meruňky rozdělíme na půlky, odstraníme pecky a jejich vnitřní strany posypeme moučkovým cukrem. Vložíme do horní části trouby a grilujeme při... více o Meruňkové potěšení

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Borůvky vložíme do malého hrnce, přidáme vodu a krystalový cukr. Ohříváme dokud se cukr nerozpustí. Přihodíme maliny a jahody nakrájené na plátky,... více o Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

120 minut
Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Oloupanou rebarboru nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme... více o Rebarborový džem s ananasem

Bábovka od Dr. Oetkera

Bábovka od Dr. Oetkera

Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny (můžeme na nejvyšším stupni elektrického šlehače). Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do... více o Bábovka od Dr. Oetkera

Zákusek ŽU-ŽU

Zákusek ŽU-ŽU

Vše dohromady smícháme a nakonec přidáme tuhý sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na bábovku. ŽU-ŽU se peče pomalu a radši zkoušejte párátkem... více o Zákusek ŽU-ŽU

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • ...
  • 180
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

Poslední sledované recepty

215
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Kuřecí nudličky se zeleninou
Kuřecí nudličky se…
33
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se…
18
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
17
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact