• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dezerty

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jídla, která se nejčastěji podávají jako sladká tečka na konec. Ovšem neexistují pro to žádná pravidla a s dezerty se můžeme stejně tak setkat k odpolední kávě nebo k snídani. Některé dezerty dají dokonce pojmout jako hlavní sladký chod.

Dezerty existují pečené, nepečené i vařené. Dá se postihnout jediné pravidlo, totiž že se jedná o jídla sladká. v cizině se ovšem lze setkat i s jiným pojetím. Jako desert se například ve Francii nebo Itálii po celém menu servíruje sýr.

Pokud zůstaneme u českého pojetí desertů, máme nespočet možností. Dorty či zákusky patří mezi ty slavnostnějšího typu, koláče a buchty jsou zase oblíbenou snídaní či zakousnutím ke kávě. Mezi teplé sladké dezerty se dají počítat například palačinky nebo vafle.

Bábovky Dorty Muffiny Štrůdly Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Sušenky Cupcakes Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Těsta Sváteční pečení Vánoční cukroví Zdravé pečení a mlsání
45 minut
Makovec III.

Makovec III.

Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro... více o Makovec III.

20 minut
Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě. Vařené bramborové šišky posypeme... více o Bramborové šišky s mákem

50 minut
Croissant

Croissant

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli. Necháme 30 minut vzejít. Do velké mísy... více o Croissant

15 minut
Ořechovorumová vosí hnízda

Ořechovorumová vosí hnízda

Ořechové těsto: smícháme všechny ingredience a rumu přidáme tolik, aby vzniklo lehce lepivé, ale dobře zpracovatelné těsto. Z něj potom děláme malé... více o Ořechovorumová vosí hnízda

300 minut
Vánočka našich babiček

Vánočka našich babiček

Nejprve si uděláme kvásek z mléka droždí a trochu cukru. Prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru špetku soli,... více o Vánočka našich babiček

Banánová bomba

Banánová bomba

Ustřihneme alobal ve tvaru A 4 nebo větší, podle velikosti banánů. Z alobalu utvoříme vaničku ve tvaru banánu (2x větší než banán, který tam budeme... více o Banánová bomba

Valašské frgále

Valašské frgále

Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a... více o Valašské frgále

Ostružinový koláč

Ostružinový koláč

Sypké přísady v míse důkladně promícháme rukou. Vařečkou přimícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalejeme těsto na vymazaný a... více o Ostružinový koláč

Chrupinky II.

Chrupinky II.

Bílky vyšleháme do pěny, přišleháme cukr, mouku a nakonec vmícháme celé oříšky. Dáme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme... více o Chrupinky II.

Nedělní moučník

Nedělní moučník

Máslo třeme s cukrem a potom přidáme po jednom žloutky a třeme do pěny. Pak přimícháme strouhané oříšky střídavě s moukou a nakonec vmícháme tuhý sníh... více o Nedělní moučník

30 minut
Opilý Izidor

Opilý Izidor

Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4... více o Opilý Izidor

40 minut
Merenda

Merenda

Jde o jídlo, které se dělalo na plzeňsku. Buchta, která se k tomu peče, se také podávala k vepřovému (na plzeňsku spíše hovězí) s mrkví. Množství,... více o Merenda

Kokosová roláda IV.

Kokosová roláda IV.

Z pomletých keksov, práškového cukru, kakaa, rumu a kávy urobíme polotuhú masu a odložíme ju na 30 minút do chladničky. Na doske posypanej práškovým... více o Kokosová roláda IV.

Plnené Bebe keksy

Plnené Bebe keksy

Z mlieka, žĺtka, Zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Počas chladenia občas premiešame. Zmäknutú Heru, práškový... více o Plnené Bebe keksy

Mafíny

Mafíny

Vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ miešame 5 minút. Za stáleho miešania prilejeme olej a vmiešame jogurt. Múku zmiešame s práškom do pečiva a... více o Mafíny

Skalické trdelníky

Skalické trdelníky

Do múky dáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo, vypracujeme tuhšie cesto ako na vianočku a necháme ho na teplom mieste... více o Skalické trdelníky

Rýchle tvarohové šišky

Rýchle tvarohové šišky

Hmota má byť vláčna – nie riedka. Do horúceho oleja ju vkladáme polievkovou lyžicou. Pražíme z obidvoch strán v hlbšom hrnci, po upražení necháme... více o Rýchle tvarohové šišky

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.... více o Řezy Raffaelo

80 minut
Královský švestkový dort

Královský švestkový dort

Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a 100 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj strouhanku, oříšky, rum a pomalu vmícháme... více o Královský švestkový dort

OVOCNY DORT III.

OVOCNY DORT III.

Jogurt, zakysanou smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, vrstvu ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Několikrát opakujeme ... více o OVOCNY DORT III.

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Cukr, tuk, vejce utřeme do pěny. Pak přidáme mléko, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vše spojíme dohromady. Těsto vlijeme do... více o Švestkový koláč II.

Cuketový skoroperník

Cuketový skoroperník

Vejce, olej a cukr ušleháme do pěny. Poté přidáváme střídavě mouku s kořením, ovocem, cukrem, solí, práškem a nastrouhanou cuketu se zavařeninou.... více o Cuketový skoroperník

20 minut
Roláda s banány

Roláda s banány

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme žloutky, mouku a prášek do pečiva. Na plech dáme alobal nebo... více o Roláda s banány

Citronová srdíčka

Citronová srdíčka

Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme a přidáme změklý tuk, citr.štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské... více o Citronová srdíčka

Těsto na závin, řezy, pizzu...

Těsto na závin, řezy, pizzu...

Do mísy nasypu hladkou mouku, promíchám se solí - do důlku rozdrobím droždí, posypu lžičkou cukru a zaliji teplým mlékem, pak přidám tuk a žloutek,... více o Těsto na závin, řezy, pizzu...

Laciné šišky

Laciné šišky

Vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout a vykrajujeme kolečka. V každém uděláme důlek, necháme ještě podkynout a smažíme na mírném ohni. Do oleje... více o Laciné šišky

Zázvorníky

Zázvorníky

Vypracujeme těsto, rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Po upečení ještě teplé obalíme v práškovém cukru.... více o Zázvorníky

Dort bez mouky

Dort bez mouky

8 žloutků vymícháme s práškovým a vanilkovým cukrem a s máslem. Přidáme strouhanku pokapanou rumem, mleté anebo posekané ořechy, kakao s práškem do... více o Dort bez mouky

Medová bábovka

Medová bábovka

Třít vejce s medem, přidat cukr, mléko, nakonec mouku s práškem, těstem naplnit vymazanou a vysypanou formu. Tato bábovka má velmi dobrou chuť, ale je... více o Medová bábovka

90 minut
Kynutá buchta s hruškama

Kynutá buchta s hruškama

Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní dolík a rozdrolíme tam droždí. Nalijeme na ně trošku oslazeného mléka, lehce droždí promícháme s mlékem tak, aby... více o Kynutá buchta s hruškama

Domácí marcipán

Domácí marcipán

Mandle na velmi jemno umeleme a smícháme s cukrem, bílky, šťávou a sherry (může být i třešňovice). Rukama na vále dobře prohněteme. Zabalíme do fólie... více o Domácí marcipán

60 minut
Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

Listové těsto rozválíme a rozložíme na plech. Švestky nakrájíme na měsíčky a poskladáme hustě vedle sebe po těstě. Smícháme smetany, vejce, trochu... více o Švestkový koláč z listového těsta

90 minut
Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Předehřát troubu na 170 °C. Do pekáčku o velikosti asi 20x20 cm dát 4 lžíce másla a nahřát v troubě, až se máslo rozpustí, vyndat z trouby a... více o Švestkový koláč nohama nahoru

35 minut
Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum

Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum…

Zamícháme tvaroh se žloutkem. Do směsi přidáme nakrájený rohlík, mouku, krupici, sůl. Znovu zamícháme a pak přidáváme opatrně sníh z bílku. Z těsta... více o Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum

80 minut
Šup šup perník paní Hrochové

Šup šup perník paní Hrochové

Ze všech surovin zadělat hustší lité těsto silnější černou uvařenou kávou, nebo mlékem a trochu kávy dosypat. Péci ve vymazananém a vysypaném pekáči... více o Šup šup perník paní Hrochové

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme... více o Bábovka nebo věnec z červeného vína

20 minut
Ořechový dort

Ořechový dort

Utřeme žloutky s medem, přidáme ořechy, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků s moukou smíchanou se sodou. Dáme do vymazané a moukou vysypané formy a... více o Ořechový dort

Hruškové pohoštění

Hruškové pohoštění

Těsto rozválíme a přeneseme na plech. Po celé ploše těsně k sobě poklademe sýr. Hrušky nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a poskládáme po celé ploše... více o Hruškové pohoštění

Nebeská roláda bez mouky - ořechová varianta

Nebeská roláda bez mouky - ořechová…

Ušleháme sníh, zašleháme cukr, žloutky, ořechy a citronovou kůru. Pečeme na alobalu nebo papíru potřeném tukem a vysypaném hrubou moukou. Po upečení... více o Nebeská roláda bez mouky - ořechová varianta

Flambované banány

Flambované banány

Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme rozpůlené banány a posypeme je cukrem. Po chvíli je obrátíme a znovu pocukrujeme. Spadlý cukr rozmícháváme v másle... více o Flambované banány

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce vajíčka, přidáme mouku, moučku,... více o Jemná perníková buchta

Šlehačková buchta

Šlehačková buchta

Vajíčko,moučku utřeme do hladka a přidáme všechny suroviny, které promícháme a pečeme ve vymazaném a vysypaném hřbetu.... více o Šlehačková buchta

120 minut
Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Také Vám na zahradě padají jablka a už nevíte co s nimi? Zkuste tento jednoduchý koláč. Nejprve si uvařte povidla: vykrájejte spoustu jablek, rozvařte... více o Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Rychlá buchta II.

Rychlá buchta II.

Do mísy dáme mouku, cukr, pudink a prášek do pečiva a smícháme. Přidáme olej, mléko a žloutky. Zamícháme dle potřeby, můžeme přidat i více mléka.... více o Rychlá buchta II.

90 minut
Dýňový srnčí hřbet

Dýňový srnčí hřbet

Prosát dohromady mouku, skořici, prášek do pečiva, sodu na pečení a sůl. V míse nejprve smíchat cukr, olej, vejce a vanilku, vmíchat suché ingredience... více o Dýňový srnčí hřbet

60 minut
Dýňová kořeněná bábovka

Dýňová kořeněná bábovka

Předehřát troubu na 170 °C, vymazat a vysypat formu na pečení. Ušlehat máslo, přidat cukr a šlehat do krému, přidávat pomalu vejce. Předtím si prosát... více o Dýňová kořeněná bábovka

Moučník z povidel

Moučník z povidel

Všechny přísady umícháme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech upéci.... více o Moučník z povidel

Harlekýn podle Frekvence 1

Harlekýn podle Frekvence 1

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme ostatní ingredience. Současně přidáváme sníh, který jsme ušlehali z bílků a zbylého cukru. Těsto upečeme v dortové... více o Harlekýn podle Frekvence 1

Ananasová bábovka

Ananasová bábovka

Tento recept je vhodný i pro bezlepkovou dietu, akorát se musí nahradit běžný prášek do pečiva speciální směsí. Margarín, cukr, vanilkový cukr, sůl,... více o Ananasová bábovka

Pudinkové řezy se želatinou

Pudinkové řezy se želatinou

Z bílků vyšleháme sníh společně s cukrem, přimícháme žloutky, olej, nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný... více o Pudinkové řezy se želatinou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • ...
  • 180
  • Další stránka

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

22
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
19
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
18
Koktejl Mai-Tai
Koktejl Mai-Tai
18
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
17
Krtkův dort
Krtkův dort

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact