• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dezerty

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jídla, která se nejčastěji podávají jako sladká tečka na konec. Ovšem neexistují pro to žádná pravidla a s dezerty se můžeme stejně tak setkat k odpolední kávě nebo k snídani. Některé dezerty dají dokonce pojmout jako hlavní sladký chod.

Dezerty existují pečené, nepečené i vařené. Dá se postihnout jediné pravidlo, totiž že se jedná o jídla sladká. v cizině se ovšem lze setkat i s jiným pojetím. Jako desert se například ve Francii nebo Itálii po celém menu servíruje sýr.

Pokud zůstaneme u českého pojetí desertů, máme nespočet možností. Dorty či zákusky patří mezi ty slavnostnějšího typu, koláče a buchty jsou zase oblíbenou snídaní či zakousnutím ke kávě. Mezi teplé sladké dezerty se dají počítat například palačinky nebo vafle.

Bábovky Dorty Muffiny Štrůdly Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Sušenky Cupcakes Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Těsta Sváteční pečení Vánoční cukroví Zdravé pečení a mlsání
Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma... více o Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Jahody Amaretto

Jahody Amaretto

Jahody zbavíme stopek, opereme, necháme okapat a nasáknout likérem. Vložíme je do misek a jednoduše doplníme Ramou Cremefine ke šlehání, kterou jsme... více o Jahody Amaretto

60 minut
Lívanečky s javorovým sirupem

Lívanečky s javorovým sirupem

Z mléka, vajec, mouky, droždí, soli a cukru připravte lívancové těsto. Usmažte lívanečky, obalte je ve skořicovém cukru a přelijte javorovým sirupem.... více o Lívanečky s javorovým sirupem

Výborný ovocný jogurtový koláč

Výborný ovocný jogurtový koláč

Do mísy prosijeme polohrubou mouku a přimícháme prášek do pečiva, přysypeme krystalový cukr, vyklepneme jedno vejce a přidáme lžíci oleje a bílý... více o Výborný ovocný jogurtový koláč

Plněné rohlíčky II.

Plněné rohlíčky II.

Ingredience smícháme - studený tuk rozsekáme, těsto se nenechá kynout. Rozdělíme ho na 5 bochánků a každý vyválíme dokulata. Rozkrojíme na 4 výseče a... více o Plněné rohlíčky II.

Výborné Raffaelo

Výborné Raffaelo

Sušenky rozdrobíme, přidáme cukr, sušené mléko, vodu a Heru. Uděláme těsto, které necháme cca 1/2 hod. v lednici. Potom z toho uděláme kuličky, které... více o Výborné Raffaelo

Japonský vítr

Japonský vítr

Korpus: z celkového množství upečeme dvě placky na menším pekáči nebo na klasickém velkém a po upečení překrojíme. Pečeme v mírně teplé troubě. Krém:... více o Japonský vítr

Krémový koláč s broskvemi

Krémový koláč s broskvemi

Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky,... více o Krémový koláč s broskvemi

90 minut
Jablkový koláč de luxe

Jablkový koláč de luxe

Vypracujeme hladké těsto, vtlačíme ho do formy a uložíme do lednice. Tři jablka nakrájená na tenké plátky vložíme do pánve s 1/2 zavařeniny a 4... více o Jablkový koláč de luxe

Borůvkové opojení

Borůvkové opojení

Tvaroh, máslo, cukr a žloutek s rumem našleháme a těsně před nalitím do formy lehce přimícháme část borůvek. Upečeme, dáme do lednice a necháme... více o Borůvkové opojení

Věnec Paříž - Brest

Věnec Paříž - Brest

Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu... více o Věnec Paříž - Brest

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků. Těsto nalijeme do... více o Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

Rozinky namočíme do rumu a přidáme trošku vody, přivedeme k varu a necháme vychladnout, pak je scedíne. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme... více o Tvarohový nepečený dort

Super buchta

Super buchta

Olej, žloutky, cukr a sodovku vyšleháme do pěny, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a nahrubo nastrouhanou čokoládu.... více o Super buchta

Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Pomocí strojku tvoříme z odpočatého těsta rohlíčky, které po upečení máčíme na koncích v čokoládě.... více o Klášterní rohlíčky

Plněné pařížské rohlíčky

Plněné pařížské rohlíčky

Vypracujeme těsto, necháme několik hodin odpočinout a pak jim plníme malé formičky na rohlíčky - mělce. Upečené plníme máslovým krémem a konce máčíme... více o Plněné pařížské rohlíčky

Sádlové tyčinky

Sádlové tyčinky

Zpracujeme na vále těsto a necháme několik hodin odpočnout. Přes tvořítko na mlýnku protlačujeme tyčinky, které po upečení slepíme marmeládou a konce... více o Sádlové tyčinky

80 minut
Punčové úly

Punčové úly

Máslo ušleháme s cukrem, přidáme marmeládu, vejce a kakao, přimícháme mléko a mouku s práškem do pečiva. Těsto rezetřeme na vymazaný a vysypaný plech... více o Punčové úly

Čokoládový moučník II.

Čokoládový moučník II.

Ve vodní lázni svaříme Heru, cukr, kakao a vodu (můžeme přidat dle chuti i trochu rumu). Po vychladnutí oddělíme šálek směsi stranou, zbytek smícháme... více o Čokoládový moučník II.

Angreštový koláč

Angreštový koláč

Všechny ingredience na těsto smícháme, nakonec přidáme okapaný angrešt s trochou šťávy z kompotu, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a... více o Angreštový koláč

Sachrův moučník

Sachrův moučník

Heru utřeme s cukrem do pěny, přidáme celá vejce, vanilinový cukr, mouku s práškem do pečiva, kakao a jemně nastrouhaná jablka. Vše důkladně... více o Sachrův moučník

Tvarohový koláč III.

Tvarohový koláč III.

Tvaroh, cukr, vejce, krupičku a prášek do pečiva zpracujeme v míse (nejlépe rukou, neboť těsto je dost husté), nakonec můžeme do těsta přidat rozinky.... více o Tvarohový koláč III.

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Cukr ušleháme s máslem do pěny, přidáme ořechy, mouku a lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na menším pekáči ve středně horké troubě, je to rychle... více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Oříškové laskonky

Oříškové laskonky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme cukr smíchaný s oříšky, potom mouku a nakonec opatrně přiléváme rozpuštěné, ale vlahé máslo.... více o Oříškové laskonky

Ledovky III.

Ledovky III.

Z mouky, změklého tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu přikryté fólií odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, formičkou... více o Ledovky III.

Florentýnky III.

Florentýnky III.

V hlubší pánvi rozpustíme Heru, zlehka na ní opražíme vločky a necháme vychladnout. Pak zamícháme všechny ingredience (vejce, cukr, mouku, prášek do... více o Florentýnky III.

45 minut
Oplatkový salám

Oplatkový salám

Nad párou rozpustíme tuk a mícháme s cukrem a vejci do zhoustnutí. Přidáme kakao, ořechy, rozinky a nakrájené ovoce, vmícháme nalámanou čokoládu a na... více o Oplatkový salám

Čokoládové košíčky

Čokoládové košíčky

Z čokolády a tuku připravíme polevu. Bílek, cukr a marmeládu vyšleháme do husté pěny. Do papírových košíčků nalijeme lžičku (nebo malou polévkovou... více o Čokoládové košíčky

30 minut
Tvarohové rohlíky

Tvarohové rohlíky

Rohlíky podélně rozkrojíme, měkkou část vydlabeme. Na náplň prolisujeme tvaroh (nebo použijeme jemný), vejce, vanilkový a práškový cukr, rozinky.... více o Tvarohové rohlíky

Štafetky z cukrárny

Štafetky z cukrárny

Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme... více o Štafetky z cukrárny

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské ořechy a rozinky a přisladíme.... více o Jablečná buchta s pudinkem

35 minut
Jablkové smaženky

Jablkové smaženky

Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme... více o Jablkové smaženky

Třešňové halušky

Třešňové halušky

V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody... více o Třešňové halušky

45 minut
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Mouku smícháme s cukrem, solí a sodou, přidáme jemný (propasírovaný, rozmixovaný) tvaroh, vejce a rum. Zpracujeme těsto, které vyválíme silné 1 cm a... více o Tvarohové šišky

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink... více o Rýžový srnčí hřbet

Sypaný jablečník

Sypaný jablečník

Krupici, cukr a mák smícháme dohromady a na vymazaný plech vrstvíme: 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi. Navrch nastrouháme celé... více o Sypaný jablečník

Lískové oříšky v těstě

Lískové oříšky v těstě

Vše smícháme, zpracujeme v hladké těsto, do kterého balíme lísková jádra. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.... více o Lískové oříšky v těstě

Pražský moučník

Pražský moučník

Vejce s cukrem, olejem a vodou šleháme v míse šlehačem. Přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Hmotu rozetřeme na hlubší plech vymazaný tukem.... více o Pražský moučník

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky, přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko. Zpracujeme v pevné těsto. Tvarujeme... více o Kuličky z tatranek

Tvarohové šátečky IV.

Tvarohové šátečky IV.

Vypracujeme vláčné těsto, vyválíme na placku a rozkrájíme na čtverce. Naplníme tvarohovou náplní, rohy přehneme do šátečků, upečeme. Po upečení... více o Tvarohové šátečky IV.

Čokoládovo-oříškový fondán

Čokoládovo-oříškový fondán

Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do... více o Čokoládovo-oříškový fondán

Pečená jablka s ořechovou náplní

Pečená jablka s ořechovou náplní

Do hustého krému ze žloutku a vanilkového cukru přidáme šlehačku, ořechy a strouhanku. Vmícháme sníh z bílku. Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a... více o Pečená jablka s ořechovou náplní

30 minut
Šmorna z vajec

Šmorna z vajec

Mléko, sůl, vejce a hladkou mouku smícháme - těsto je podobné palačinkovému a vlijeme ho do kastrolu na rozpálené máslo. Necháme chvilku opékat, pak... více o Šmorna z vajec

Sypaný jablčník

Sypaný jablčník

Krupicu, cukor a mak zmiešame dokopy a na vymastený plech vrstvíme: 0,5 l zmesi, jablká, 0,5 l zmesi, jablká, 0,5 l zmesi. Navrch postrúhame celé... více o Sypaný jablčník

Koláč tety Evi

Koláč tety Evi

Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pak přidáme vše ostatní(s mlékem opatrně,aby těsto nebylo moc řídké!!!). Těsto nalejeme do vymazaného vysipaného... více o Koláč tety Evi

Americká buchta

Americká buchta

Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a pečeme při 180 °C.... více o Americká buchta

Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez vajec!)

Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez…

Tuk rozpustíme, necháme zchladnout a smícháme se vším ostatním. Z těsta můžeme buď udělat 3 klasické štrúdly na plech nebo potěšit děti a udělat jim... více o Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez vajec!)

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy. Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem.... více o Moučník alá tiramisu

60 minut
Benátský mrkvový zákusek

Benátský mrkvový zákusek

Předehřejeme troubu na 180 °C. Nastrouháme mrkev a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Svaříme (3 minuty, malý plamen) rozinky a ananasový džus. V... více o Benátský mrkvový zákusek

Perníčky II.

Perníčky II.

Vše zamícháme, přidáme 5 lžic vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout a poté vykrajujeme různé tvary.... více o Perníčky II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • ...
  • 180
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

49
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact