• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dezerty

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jídla, která se nejčastěji podávají jako sladká tečka na konec. Ovšem neexistují pro to žádná pravidla a s dezerty se můžeme stejně tak setkat k odpolední kávě nebo k snídani. Některé dezerty dají dokonce pojmout jako hlavní sladký chod.

Dezerty existují pečené, nepečené i vařené. Dá se postihnout jediné pravidlo, totiž že se jedná o jídla sladká. v cizině se ovšem lze setkat i s jiným pojetím. Jako desert se například ve Francii nebo Itálii po celém menu servíruje sýr.

Pokud zůstaneme u českého pojetí desertů, máme nespočet možností. Dorty či zákusky patří mezi ty slavnostnějšího typu, koláče a buchty jsou zase oblíbenou snídaní či zakousnutím ke kávě. Mezi teplé sladké dezerty se dají počítat například palačinky nebo vafle.

Bábovky Dorty Muffiny Štrůdly Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Sušenky Cupcakes Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Těsta Sváteční pečení Vánoční cukroví Zdravé pečení a mlsání
50 minut
Plněné ořechy

Plněné ořechy

Těsto plnit do vymazaných formiček a teplé vyklápět - ne horké. Druhý den plnit a možno obalovat v cukru smíchaném s kakaem. Z této dávky je asi 44 ks... více o Plněné ořechy

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Vše zpracovat v míse, tvořit kuličky, obalovat v krystalovém nebo perlovém cukru a nechat dva dny schnout. Těsto se méně lepí na ruce, pokud si ruce... více o Rumové kuličky II.

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma... více o Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Jahody Amaretto

Jahody Amaretto

Jahody zbavíme stopek, opereme, necháme okapat a nasáknout likérem. Vložíme je do misek a jednoduše doplníme Ramou Cremefine ke šlehání, kterou jsme... více o Jahody Amaretto

60 minut
Lívanečky s javorovým sirupem

Lívanečky s javorovým sirupem

Z mléka, vajec, mouky, droždí, soli a cukru připravte lívancové těsto. Usmažte lívanečky, obalte je ve skořicovém cukru a přelijte javorovým sirupem.... více o Lívanečky s javorovým sirupem

Výborný ovocný jogurtový koláč

Výborný ovocný jogurtový koláč

Do mísy prosijeme polohrubou mouku a přimícháme prášek do pečiva, přysypeme krystalový cukr, vyklepneme jedno vejce a přidáme lžíci oleje a bílý... více o Výborný ovocný jogurtový koláč

Plněné rohlíčky II.

Plněné rohlíčky II.

Ingredience smícháme - studený tuk rozsekáme, těsto se nenechá kynout. Rozdělíme ho na 5 bochánků a každý vyválíme dokulata. Rozkrojíme na 4 výseče a... více o Plněné rohlíčky II.

Výborné Raffaelo

Výborné Raffaelo

Sušenky rozdrobíme, přidáme cukr, sušené mléko, vodu a Heru. Uděláme těsto, které necháme cca 1/2 hod. v lednici. Potom z toho uděláme kuličky, které... více o Výborné Raffaelo

Japonský vítr

Japonský vítr

Korpus: z celkového množství upečeme dvě placky na menším pekáči nebo na klasickém velkém a po upečení překrojíme. Pečeme v mírně teplé troubě. Krém:... více o Japonský vítr

Krémový koláč s broskvemi

Krémový koláč s broskvemi

Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky,... více o Krémový koláč s broskvemi

90 minut
Jablkový koláč de luxe

Jablkový koláč de luxe

Vypracujeme hladké těsto, vtlačíme ho do formy a uložíme do lednice. Tři jablka nakrájená na tenké plátky vložíme do pánve s 1/2 zavařeniny a 4... více o Jablkový koláč de luxe

Borůvkové opojení

Borůvkové opojení

Tvaroh, máslo, cukr a žloutek s rumem našleháme a těsně před nalitím do formy lehce přimícháme část borůvek. Upečeme, dáme do lednice a necháme... více o Borůvkové opojení

Věnec Paříž - Brest

Věnec Paříž - Brest

Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu... více o Věnec Paříž - Brest

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků. Těsto nalijeme do... více o Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

Rozinky namočíme do rumu a přidáme trošku vody, přivedeme k varu a necháme vychladnout, pak je scedíne. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme... více o Tvarohový nepečený dort

Super buchta

Super buchta

Olej, žloutky, cukr a sodovku vyšleháme do pěny, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a nahrubo nastrouhanou čokoládu.... více o Super buchta

Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Pomocí strojku tvoříme z odpočatého těsta rohlíčky, které po upečení máčíme na koncích v čokoládě.... více o Klášterní rohlíčky

Plněné pařížské rohlíčky

Plněné pařížské rohlíčky

Vypracujeme těsto, necháme několik hodin odpočinout a pak jim plníme malé formičky na rohlíčky - mělce. Upečené plníme máslovým krémem a konce máčíme... více o Plněné pařížské rohlíčky

Sádlové tyčinky

Sádlové tyčinky

Zpracujeme na vále těsto a necháme několik hodin odpočnout. Přes tvořítko na mlýnku protlačujeme tyčinky, které po upečení slepíme marmeládou a konce... více o Sádlové tyčinky

80 minut
Punčové úly

Punčové úly

Máslo ušleháme s cukrem, přidáme marmeládu, vejce a kakao, přimícháme mléko a mouku s práškem do pečiva. Těsto rezetřeme na vymazaný a vysypaný plech... více o Punčové úly

Čokoládový moučník II.

Čokoládový moučník II.

Ve vodní lázni svaříme Heru, cukr, kakao a vodu (můžeme přidat dle chuti i trochu rumu). Po vychladnutí oddělíme šálek směsi stranou, zbytek smícháme... více o Čokoládový moučník II.

Angreštový koláč

Angreštový koláč

Všechny ingredience na těsto smícháme, nakonec přidáme okapaný angrešt s trochou šťávy z kompotu, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a... více o Angreštový koláč

Sachrův moučník

Sachrův moučník

Heru utřeme s cukrem do pěny, přidáme celá vejce, vanilinový cukr, mouku s práškem do pečiva, kakao a jemně nastrouhaná jablka. Vše důkladně... více o Sachrův moučník

Tvarohový koláč III.

Tvarohový koláč III.

Tvaroh, cukr, vejce, krupičku a prášek do pečiva zpracujeme v míse (nejlépe rukou, neboť těsto je dost husté), nakonec můžeme do těsta přidat rozinky.... více o Tvarohový koláč III.

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Cukr ušleháme s máslem do pěny, přidáme ořechy, mouku a lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na menším pekáči ve středně horké troubě, je to rychle... více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Oříškové laskonky

Oříškové laskonky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme cukr smíchaný s oříšky, potom mouku a nakonec opatrně přiléváme rozpuštěné, ale vlahé máslo.... více o Oříškové laskonky

Ledovky III.

Ledovky III.

Z mouky, změklého tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu přikryté fólií odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, formičkou... více o Ledovky III.

Florentýnky III.

Florentýnky III.

V hlubší pánvi rozpustíme Heru, zlehka na ní opražíme vločky a necháme vychladnout. Pak zamícháme všechny ingredience (vejce, cukr, mouku, prášek do... více o Florentýnky III.

45 minut
Oplatkový salám

Oplatkový salám

Nad párou rozpustíme tuk a mícháme s cukrem a vejci do zhoustnutí. Přidáme kakao, ořechy, rozinky a nakrájené ovoce, vmícháme nalámanou čokoládu a na... více o Oplatkový salám

Čokoládové košíčky

Čokoládové košíčky

Z čokolády a tuku připravíme polevu. Bílek, cukr a marmeládu vyšleháme do husté pěny. Do papírových košíčků nalijeme lžičku (nebo malou polévkovou... více o Čokoládové košíčky

30 minut
Tvarohové rohlíky

Tvarohové rohlíky

Rohlíky podélně rozkrojíme, měkkou část vydlabeme. Na náplň prolisujeme tvaroh (nebo použijeme jemný), vejce, vanilkový a práškový cukr, rozinky.... více o Tvarohové rohlíky

Štafetky z cukrárny

Štafetky z cukrárny

Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme... více o Štafetky z cukrárny

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské ořechy a rozinky a přisladíme.... více o Jablečná buchta s pudinkem

35 minut
Jablkové smaženky

Jablkové smaženky

Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme... více o Jablkové smaženky

Třešňové halušky

Třešňové halušky

V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody... více o Třešňové halušky

45 minut
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Mouku smícháme s cukrem, solí a sodou, přidáme jemný (propasírovaný, rozmixovaný) tvaroh, vejce a rum. Zpracujeme těsto, které vyválíme silné 1 cm a... více o Tvarohové šišky

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink... více o Rýžový srnčí hřbet

Sypaný jablečník

Sypaný jablečník

Krupici, cukr a mák smícháme dohromady a na vymazaný plech vrstvíme: 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi. Navrch nastrouháme celé... více o Sypaný jablečník

Lískové oříšky v těstě

Lískové oříšky v těstě

Vše smícháme, zpracujeme v hladké těsto, do kterého balíme lísková jádra. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.... více o Lískové oříšky v těstě

Pražský moučník

Pražský moučník

Vejce s cukrem, olejem a vodou šleháme v míse šlehačem. Přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Hmotu rozetřeme na hlubší plech vymazaný tukem.... více o Pražský moučník

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky, přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko. Zpracujeme v pevné těsto. Tvarujeme... více o Kuličky z tatranek

Tvarohové šátečky IV.

Tvarohové šátečky IV.

Vypracujeme vláčné těsto, vyválíme na placku a rozkrájíme na čtverce. Naplníme tvarohovou náplní, rohy přehneme do šátečků, upečeme. Po upečení... více o Tvarohové šátečky IV.

Čokoládovo-oříškový fondán

Čokoládovo-oříškový fondán

Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do... více o Čokoládovo-oříškový fondán

Pečená jablka s ořechovou náplní

Pečená jablka s ořechovou náplní

Do hustého krému ze žloutku a vanilkového cukru přidáme šlehačku, ořechy a strouhanku. Vmícháme sníh z bílku. Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a... více o Pečená jablka s ořechovou náplní

30 minut
Šmorna z vajec

Šmorna z vajec

Mléko, sůl, vejce a hladkou mouku smícháme - těsto je podobné palačinkovému a vlijeme ho do kastrolu na rozpálené máslo. Necháme chvilku opékat, pak... více o Šmorna z vajec

Sypaný jablčník

Sypaný jablčník

Krupicu, cukor a mak zmiešame dokopy a na vymastený plech vrstvíme: 0,5 l zmesi, jablká, 0,5 l zmesi, jablká, 0,5 l zmesi. Navrch postrúhame celé... více o Sypaný jablčník

Koláč tety Evi

Koláč tety Evi

Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pak přidáme vše ostatní(s mlékem opatrně,aby těsto nebylo moc řídké!!!). Těsto nalejeme do vymazaného vysipaného... více o Koláč tety Evi

Americká buchta

Americká buchta

Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a pečeme při 180 °C.... více o Americká buchta

Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez vajec!)

Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez…

Tuk rozpustíme, necháme zchladnout a smícháme se vším ostatním. Z těsta můžeme buď udělat 3 klasické štrúdly na plech nebo potěšit děti a udělat jim... více o Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez vajec!)

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy. Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem.... více o Moučník alá tiramisu

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • ...
  • 180
  • Další stránka

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Poslední sledované recepty

45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Makarony zapečené se…
23
Asijské nudle s pak choi a lososem
Asijské nudle s pak choi…
22
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
20
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kjopolo - bulharská…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact