• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dezerty

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jídla, která se nejčastěji podávají jako sladká tečka na konec. Ovšem neexistují pro to žádná pravidla a s dezerty se můžeme stejně tak setkat k odpolední kávě nebo k snídani. Některé dezerty dají dokonce pojmout jako hlavní sladký chod.

Dezerty existují pečené, nepečené i vařené. Dá se postihnout jediné pravidlo, totiž že se jedná o jídla sladká. v cizině se ovšem lze setkat i s jiným pojetím. Jako desert se například ve Francii nebo Itálii po celém menu servíruje sýr.

Pokud zůstaneme u českého pojetí desertů, máme nespočet možností. Dorty či zákusky patří mezi ty slavnostnějšího typu, koláče a buchty jsou zase oblíbenou snídaní či zakousnutím ke kávě. Mezi teplé sladké dezerty se dají počítat například palačinky nebo vafle.

Bábovky Dorty Muffiny Štrůdly Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Sušenky Cupcakes Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Těsta Sváteční pečení Vánoční cukroví Zdravé pečení a mlsání
50 minut
Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Všechny suroviny dobře dohladka vymícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu s okrajem, poklademe okapanými meruňkami a zvolna upečeme. II.... více o Meruňkové kefírové řezy

Kokosové krémové řezy

Kokosové krémové řezy

Těsto: vejce s cukrem ušleháme do pěny a vmícháme prosátou mouku. Nalejeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem a upečeme jako každé... více o Kokosové krémové řezy

Velikonoční anýzová ouška

Velikonoční anýzová ouška

Kolik váží jedno vejce (ale i dvě, tři, šest, to je na Vás) tolik mouky a cukru. Všechny tři ingredience vyšleháme v tekuté těstíčko. Lžičkou lijeme... více o Velikonoční anýzová ouška

Skládané řezy

Skládané řezy

Ze surovin zaděláme vláčné těsto, rozdělime na 3 díly, ze kterých vyválíme pláty ve velikosti plechu a každý zvlášť upečeme. Jeden plát potřeme... více o Skládané řezy

Lískové nebo mandlové lupínky

Lískové nebo mandlové lupínky

Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme postupně ostatní suroviny: cukr, mouku a ořechy (celé nepůlené). Vymažeme a hrubou moukou vysypeme... více o Lískové nebo mandlové lupínky

120 minut
Kaštanová vajíčka

Kaštanová vajíčka

Všechny suroviny kromě džemu zpracujeme a necháme 2 hodiny v chladničce. Potom vyválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Upečeme.... více o Kaštanová vajíčka

Beránek z pomazánkového másla

Beránek z pomazánkového másla

Máslo, cukr, žloutky, mléko - ušlehat. Pomalu přimíchávat mouku s práškem do pečiva, na závěr sníh z bílků.... více o Beránek z pomazánkového másla

Rýžový nákyp s ovesnými vločkami

Rýžový nákyp s ovesnými vločkami

Z rýže, vloček a mléka uvaříme hustou kaši. Máslo, cukr, vanilkové cukry a žloutky ušleháme do pěny, z bílků ušleháme sníh. Do vychladlé kaše... více o Rýžový nákyp s ovesnými vločkami

45 minut
Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou, zalijeme šlehačkou, dobře promícháme a... více o Šlehačkový beránek

Mléčný řez

Mléčný řez

Vyšleháme žloutky s cukrem a kakaem (tolik kakaka, aby těsto mělo tu správnou barvu), pak přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku (nemusíme se tak... více o Mléčný řez

Palačinky z instantního mixu

Palačinky z instantního mixu

Bílek smícháme s podmáslím, odděleně žloutky s máslem. Spojíme a dobře prošleháme a nalijeme na instant mix. Metličkou promícháme tak, aby se vše... více o Palačinky z instantního mixu

Instantní palačinky

Instantní palačinky

Vše promícháme a uskladníme ve sklenici nebo uzavřené nádobě. Spotřebujeme do 3-4 měsíců. Recept na Palačinky z instantního mix následuje...... více o Instantní palačinky

Rychlý ovocný koláč IV.

Rychlý ovocný koláč IV.

3 vejce tři s 200 g cukru moučka, přidej 3/4 sklenky oleje a pak střídavě 3/4 sklenky mléka a 320 g polohrubé mouky. Do poslední dávky mouky přidej... více o Rychlý ovocný koláč IV.

Ananasová psaníčka

Ananasová psaníčka

V trošce mléka si rozmícháme pudinkový prášek, cukr a vlijeme do zbytku mléka a vaříme asi 1 minutu. Listové těsto si vyválíme a nakrájíme čverce, o... více o Ananasová psaníčka

Jednoduchý kokosek

Jednoduchý kokosek

Vše smícháme v míse a rozetřeme na plech, pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme při 190 °C asi 15 minut, nebo až je to světle hnědé. Necháme... více o Jednoduchý kokosek

Berlínské řezy

Berlínské řezy

Z těsta uděláme placku, dáme na plech (vymazaný a vysypaný - radši). Potřeme džemem, nejlépe rybízovým a navrch natřeme připravenou nádivku. A dáme... více o Berlínské řezy

Šátečky

Šátečky

Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých dáme náplň. Vytvoříme šátečky, které potřeme žloutkem. Pečeme ve vyhřáté troubě.... více o Šátečky

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1 vejce, vymícháme a přidáme... více o Amolety z kynutého těsta

Paroháče z překládaného těsta

Paroháče z překládaného těsta

Připravíme kynuté těsto jako obvykle. Zpracujeme tukové těsto a dáme je vychladit. Po vykynutí těsto rozválíme, na ně doprostřed položíme placku... více o Paroháče z překládaného těsta

Rychloroláda jako dech

Rychloroláda jako dech

Cukr umícháme se žloutky a kakaem, přidáme sníh z bílků. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 8 minut. Roládu vyklopíme a nesvinujeme. Necháme vychladnout... více o Rychloroláda jako dech

60 minut
Rozinkové žemličky

Rozinkové žemličky

Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut kynout. Potom... více o Rozinkové žemličky

Neodolatelný švestkový koláč

Neodolatelný švestkový koláč

Mouku dáme do mísy. Vytlačíme ve středu malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme 15 g cukru, 80 ml mléka. Trošku lžičkou zamícháme (jen ten... více o Neodolatelný švestkový koláč

Cucavé smetanové bonbony

Cucavé smetanové bonbony

Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a mícháme tak dlouho, až hmota... více o Cucavé smetanové bonbony

60 minut
Lahodné třené řezy s jablky a tvarohem

Lahodné třené řezy s jablky a tvarohem

Vyšší plech vymažeme tukem, vysypeme mletými ořechy nebo strouhankou či kokosem - jak kdo má rád. Dno plechu poklademe plátky jablek, na ně nalijeme... více o Lahodné třené řezy s jablky a tvarohem

Mátové palačinky s třešněmi

Mátové palačinky s třešněmi

200 ml kompotové šťávy smícháme se skořicí a solamylem, necháme přejít varem, aby zprůsvitněla a zhoustla. Vmícháme vypeckované třešně a likér (pro... více o Mátové palačinky s třešněmi

Dezert "Hadzi Emin"

Dezert "Hadzi Emin"

Arašídy v karamelu nahrubo pomeleme. Smetanu vyšleháme do husta se ztužovačem. Přidáme arašídy, džem, likér a opatrně, ale pořádně promícháme.... více o Dezert "Hadzi Emin"

Piškotový ježek

Piškotový ježek

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zapracujeme pudink a po kapkách 5 lžic silné černé kávy. Zbytek kávy vlejeme do misky (můžeme jemně... více o Piškotový ježek

Semínkové sušenky

Semínkové sušenky

Máslo utřeme s cukrem a špetkou sol,i postupně přidáme sekaná semínka, vločky, ořechy, mouku s práškem do pečiva. Vznikne hustá směs. Na pečící papír... více o Semínkové sušenky

Závin jako bábovka

Závin jako bábovka

Připravíme si kvásek z mléka, droždí a 1 lžičky cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vejce, nakrájené máslo, kvásek a mléko dle potřeby. Vypracujeme... více o Závin jako bábovka

Super perníčky

Super perníčky

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, nechat uležet, tuhé těsto vykrajujeme 3 mm silné. Pečeme na 180 °C, ihned, jak vyndáme perníčky z trouby, tak s... více o Super perníčky

Bábovka z vaječného koňaku II.

Bábovka z vaječného koňaku II.

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme ostatní ingredience a nalijeme do velké, vymazané a vysypané formy. Peče se ve vyhřáté troubě na 180 °C cca... více o Bábovka z vaječného koňaku II.

30 minut
Žloutkové řezy bez cukru

Žloutkové řezy bez cukru

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále, vložíme na plech vypláchnutý vodou a v předehřáté troubě prudce upečeme. Dozlatova upečený moučník vyjmeme... více o Žloutkové řezy bez cukru

Olejová bábovka III.

Olejová bábovka III.

Do mísy nejdříve vložíme všechny "suché přísady": dva hrnky mouky, půl hrnku cukru, jeden vanilkový cukr a jeden kypřící prášek. Citronovou kůru... více o Olejová bábovka III.

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Uvaříme krupicovou kaši jak jsme zvyklí. Pak ji necháme zchladit. Zamícháme do ní vejce (čím víc tím lépe) a vanilkový cukr. Mezitím v remosce nebo v... více o Zapečená krupicová kaše

Bramborové taštičky s povidly

Bramborové taštičky s povidly

Připravíme si bramborové těsto. Rozválíme na placku, koblihovou formičkou vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme 1 kávovou lžičku... více o Bramborové taštičky s povidly

Cukroví z vaječného likéru

Cukroví z vaječného likéru

Na vále promísit sypké suroviny, přidat likér, máslo, žloutky. Vypracovat hladké těsto. Dát na 1/2 hodiny do chladničky. Mezitím si udělat krém přesně... více o Cukroví z vaječného likéru

Fíková kolečka

Fíková kolečka

Perník a ořechy nastrouháme, fíky umeleme na masovém strojku. Na vále smícháme dvě třetiny cukru s ořechy, fíky a perníkem. Přidáme citronovou kůru,... více o Fíková kolečka

80 minut
Citronové řezy

Citronové řezy

6 žloutků utřeme se 150 g cukru a šťávou i kůrou z 1 citronu do pěny. Ze 6 bílků si zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme nejdříve 100 g cukru,... více o Citronové řezy

45 minut
Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do pěny, přidáme olej, kakao, mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme.... více o Jahodové řezy V.

Řezy Lambada II.

Řezy Lambada II.

Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme cukr. Do tuhého sněhu zašleháme žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem. Vlejeme na vymazaný plech a... více o Řezy Lambada II.

Mazanec - vánočka

Mazanec - vánočka

Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou kůru, sůl, kvásek a přiléváme... více o Mazanec - vánočka

30 minut
Meruňková žemlovka

Meruňková žemlovka

Rohlíky nakrájíme na plátky, rychle namáčíme v mléce (aby nebyly moc rozmáčené) a klademe do mísy z jenského skla (nebo pekáčku) vymazané máslem. Na... více o Meruňková žemlovka

Kokosový dezert

Kokosový dezert

Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku, sníh z bílků, kakao a prášek do pečiva. Směs vlejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.... více o Kokosový dezert

Kávová cihla

Kávová cihla

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlejeme na... více o Kávová cihla

Vykrajované perníčky

Vykrajované perníčky

Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto. Necháme uležet minimálně do druhého dne. Potom vyvalujeme asi na 3 mm vysoko, vykrajujeme různé tvary a v... více o Vykrajované perníčky

30 minut
Hraběnčin štrůdl s dýní

Hraběnčin štrůdl s dýní

Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme v chladničce ztuhnout. Dýni nastrouháme a... více o Hraběnčin štrůdl s dýní

Barevný řez

Barevný řez

Žloutky a cukr utřeme do pěny. Lehce vmícháme pudinky, prášek do pečiva, mouku, sníh. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme. Vychladlý... více o Barevný řez

Domácí perník našich prababiček

Domácí perník našich prababiček

Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá... více o Domácí perník našich prababiček

Řezy Lambada

Řezy Lambada

Vyšleháme vajíčka s vodou do pěny. Za stálého šlehání přidáváme cukr, vanilkový cukr a šleháme 2 minuty. Smícháme mouku se Solamylem a práškem do... více o Řezy Lambada

Margot řezy

Margot řezy

V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva... více o Margot řezy

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • ...
  • 180
  • Další stránka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…
14
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact