• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • 7 užitečných rad, jak na odpalované těsto

7 užitečných rad, jak na odpalované těsto

Redakce
| 20. 4. 2017
Know-how
7 užitečných rad, jak na odpalované těsto

Sladké věnečky, větrníky, francouzské profiterolky a mnoho dalších dezertů, které mají jedno společné – jsou z odpalovaného těsta. Zdánlivě složité dezerty vás překvapí svou jednoduchostí, stačí se držet následujících rad a uvidíte, že se odpalované těsto povede.

1. Vejce přímo z lednice?

Než se do odpalovaného těsta pustíte, myslete na to, že vlivem rozdílných teplot se může těsto srazit. Tomu snadno předejdete tím, že vejce vyndáte půl hodiny před začátkem pečení z lednice ven, aby dosáhla pokojové teploty.

2. Opravdové máslo jako základ úspěchu

Ruku na srdce, která hospodyňka nikdy nesáhla po rostlinném tuku místo pravého másla? Nejenom, že je levnější, ale v českých domácnostech se objevuje častěji. Pokud se ale pustíte do dezertů, jako jsou věnečky nebo větrníky, kvalitu nepodceňujte a připravte si opravdové máslo. Před použitím ho, stejně jako vejce, nechte odstát v teple, aby změklo. Bude se s ním lépe pracovat.

3. Hlídejte teplotu mléka!

A tím nemyslíme, že máte držet v ruce teploměr. Mléko má tendence se rychle připálit, proto jej rozehřejte společně s máslem na střední teplotu sporáku. Metličkou rozmíchejte máslo a ujistěte se, že se rozpustilo, aby v těstu nevznikaly hrudky.

4. Mouku prosejte

Uvádí to většina receptů, ale málokdo pokyn dodržuje. Prosévání přes sítko mouku provzdušní, dezerty jsou nadýchanější a zabere vám to sotva o minutu navíc!

5. Přidávejte pomalu, pracujte rychle!

Do rozehřátého mléka s máslem přidávejte ingredience pomalu, ale míchat musíte rychle. Těsto na začátku lepí, ale poté se začne samo oddělovat ode dna hrnce, takzvaně „odpalovat“. V momentě, kdy se přestane lepit, odstavte jej z plotny.

6. Vychladnout a zašlehat vejce

Těsto nechte trochu vychladnout, aby se při další práci nesrazilo. Pomalu začněte zašlehávat jedno vejce po druhém, ideálně s pomocí kuchyňského robotu.

7. Jak na tvary věnečku?

Ať už se rozhodnete pro kulaté věnečky nebo podlouhlé banány v čokoládě, vždy je potřeba udělat základ. Připravené těsto přendejte do cukrářského sáčku, pomocí kterého ho naneste na pečicí papír a dejte péct do trouby.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

Poslední sledované recepty

86
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
71
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Polívkova bývalka Karolína Krézlová: Ukázala nová prsa

Polívkova bývalka Karolína Krézlová: Ukázala nová prsa

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • 7 užitečných rad, jak na odpalované těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact