Vyhledat recept
Pokročilé vyhledáváníRecepty
Ingredience
Obtížnost
Čas přípravy
celkem 23605 receptů
Pravidla diskuze
- 1. Nepište vulgární příspěvky
- 2. Nespamujte
- 3. Nelinkujte na jiné servery
- 4. Nenabízejte věci k prodeji
-
Klára K. 19.06.2009 | 10:43 | reagovat | závadný
No niektoré korene jahôd sa mi tiež vysušili, vyhodila som ich a vduchu nadávala, že tam manžel zasadil staré korene./večšinou ich vysádzam ja. Teraz som ho poprosila./ Musím sa pozrieť, lebo už sú tam zas nejaké. Musím sa mu v duchu omluviť
, až to bude tými mravcami. Inak mravcov v zahrade je strašne veľa. Ale ako na nich, to neviem. Krásny deň Klára
-
recepty73 19.06.2009 | 8:26 | reagovat | závadný
Je to asi týden co jsem vytrhal asi 10 kusů jahodníků-i s jahodama
,které uschly na stojáka(a to měly vláhy až,až).Usídlili se mi totiž pod nimi zrzavci-takoví droboučcí a řekl bych,že to je ten důvod,proč vzaly jahodníky za své Prý produkují nějakou kyselinu,která jahodám vyloženě vadí a už se z toho nevzpamatují
Máte někdo podobnou zkušenost Dík.Jiří
-
Jarka O. 28.05.2009 | 18:19 | reagovat | závadný
{{{J.Tereza napsal: Na záhrade máme niekoľko druhov mravcov a je úžasné ich pozorovať. Každý druh sa chová inak. Ja som tak zaťažená na prírodu, že človeka považujem za veľmi nedokonalý a životu zle prispôsobený živočíšny druh. Mozog síce najvyvinutejší, ale za akú cenu...}}} Souhlasím, člověk se matce Přírodě poněkud vymkl z kontroly
-
J.Tereza 28.05.2009 | 18:09 | reagovat | závadný
Na záhrade máme niekoľko druhov mravcov a je úžasné ich pozorovať. Každý druh sa chová inak. Ja som tak zaťažená na prírodu, že človeka považujem za veľmi nedokonalý a životu zle prispôsobený živočíšny druh. Mozog síce najvyvinutejší, ale za akú cenu... -
recepty73 20.04.2009 | 8:34 | reagovat | závadný
{{{bombastic.1 napsal: Bude Vám to asi divné ale nejúčinější je prášek do pečiva.Dát do něho trochu cukru pudru.Nasypat na jejich cestičky a hlavně ke vchodu odkud vylézají.Tady vůbec nejde o to že by to žrali ale oni s tím živí svoje larvy a hynou tím do týdne je dílo dokonáno.Já pěstuji růže mám desítky keřů a Mravenci jsou největší nepřátelé.Takto zničím ročně desítky mravenišť právě kolem růží a švestek. Větší problémy mi dělají hryzci a hraboši.Tento boj je nekonečný.}}} Tak tohle jsem vážně ještě nešlyšel
!Určitě zkusím u toho mraveniště.
Jinak se nám vždy osvědčila jako ochrana před vstupem mravenců do,,lidských prostor,,sůl. Myslím,že s hryzci to budete mít poněkud složitější stále-milují mladé stromky se šťavnatým kořenovým systémem,a není-li po ruce,najde se určitě na vaší zahradě k snědku a k likvidaci něco jiného .Trpělivosti 3x hurá
Jiří
-
recepty73 20.04.2009 | 8:21 | reagovat | závadný
{{{Severová Miroslava napsal: Díky všem za rady, ten prášek do pečiva dávám, ale cukr přimíchat, to mě nenapadlo, no to je fakt, to bude lepší. A sůl to jsem tedy ještě neslyšela, ale něco by na tom mohlo být, vždyť oni mají rádi sladké a když jim osolíš tak asi radši utečou. Ještě jednou díky za rady, uvidíme jak to bude fungovat
}}}
Mirko.S tou solí je to u nás osvědčené.Kde je sůl-mravenec není!
Našim známým lezli mravenci až do 4.patra panelového domu
.Nevěděli si rady,zkoušeli kde co a nakonec vyhrála obyčejná sůl.Tu prostě nepřelezou,ikdyby za ní byla kostka cukru
Jiří
-
Severová Miroslava 02.04.2009 | 7:37 | reagovat | závadný
Díky všem za rady, ten prášek do pečiva dávám, ale cukr přimíchat, to mě nenapadlo, no to je fakt, to bude lepší. A sůl to jsem tedy ještě neslyšela, ale něco by na tom mohlo být, vždyť oni mají rádi sladké a když jim osolíš tak asi radši utečou. Ještě jednou díky za rady, uvidíme jak to bude fungovat
-
Jarka O. 02.04.2009 | 7:27 | reagovat | závadný
{{{Ladia napsal: {{{Severová Miroslava napsal: Zadávám další téma - další nezbedové kteří potrápí jsou mravenci.
Zatím je máme jen v kanceláři, stříkáme, zašlapujeme, nic platné, stále lezou další a další.A což teprve, když se více oteplí a objeví se ve skleníku. A za chvíli po mravencích jsou tam mšice. Mravenci je nežerou, oni si je tam chovají
.Už jsme zkoušeli ledacos - prášek do pečiva - prý se nalížou a puknou
, nevím, nevím, pak logr z kafe na jejich cestičky, manžel sype ten modrý cukr, myslím formitox se to jmenuje, nic platný. Sem tam je nabereme na lopatku a vyneseme někam dozadu na zahradu
, ale zase se vrací - potvůrky jedny
. Co na ně platí Poraďte kamarádce }}}
My vysledujeme kudy lezou a ty jejich cestičky jim vysypeme solí, zatím vždy úspěšně
Horší to bylo a asi zase bude s těma malinkýma muškama, myslím že to jsou octomilky... to se vždycky zdálo, že jsme se jich zbavili a do druhýho dne šup a byly tam zas
}}}
No jo, ty potvory se děsně rychle množej...
Sloužívaly (nevím jak je to nyní) ke genetickým pokusům právě pro tuto jejich schopnost. Jediná mně známá obrana je nemít v bytě jejich potravu a líhniště zároveň - sebeméně poškozené ovoce nebo zeleninu. Já je mívám, když mi dozrávají v mísách rajčata a někdy zapomenu včas vytřídit
Ve vinařských oblastech to asi bude velký problém, hlavně v době burčáku
-
Ladia 01.04.2009 | 20:35 | reagovat | závadný
{{{Severová Miroslava napsal: Zadávám další téma - další nezbedové kteří potrápí jsou mravenci.
Zatím je máme jen v kanceláři, stříkáme, zašlapujeme, nic platné, stále lezou další a další.A což teprve, když se více oteplí a objeví se ve skleníku. A za chvíli po mravencích jsou tam mšice. Mravenci je nežerou, oni si je tam chovají
, nevím, nevím, pak logr z kafe na jejich cestičky, manžel sype ten modrý cukr, myslím formitox se to jmenuje, nic platný. Sem tam je nabereme na lopatku a vyneseme někam dozadu na zahradu
My vysledujeme kudy lezou a ty jejich cestičky jim vysypeme solí, zatím vždy úspěšně
Horší to bylo a asi zase bude s těma malinkýma muškama, myslím že to jsou octomilky... to se vždycky zdálo, že jsme se jich zbavili a do druhýho dne šup a byly tam zas
-
bombastic.1 01.04.2009 | 19:48 | reagovat | závadný
Bude Vám to asi divné ale nejúčinější je prášek do pečiva.Dát do něho trochu cukru pudru.Nasypat na jejich cestičky a hlavně ke vchodu odkud vylézají.Tady vůbec nejde o to že by to žrali ale oni s tím živí svoje larvy a hynou tím do týdne je dílo dokonáno.Já pěstuji růže mám desítky keřů a Mravenci jsou největší nepřátelé.Takto zničím ročně desítky mravenišť právě kolem růží a švestek. Větší problémy mi dělají hryzci a hraboši.Tento boj je nekonečný. -
Iva Ma 01.04.2009 | 18:40 | reagovat | závadný
Mirko,asi před 2 lety se nám na chalupě objevili také.Jak píše Jarka posypala jsem podlahu kolem zdí -takový prášek,název nevím, ale Baumax prodával-specielně na mravence Od té doby vše v pohodě, mravenci nejsou.V zahradě je jich celkem málo.Jinak jsme měli kdysi malé mraveniště-ale rozhrnuli dost hluboko,nějaká konev vody na to a taky zmizlo
Možná by ten Baumax poradil-mají tak přípravků na kde co.
-
J.Tereza 01.04.2009 | 18:30 | reagovat | závadný
{{{Klára K. napsal: Ja mám skôr problém s lietajúcimi mravcami. Akonáhle bude viac slnečno, začnú vyliezať húfom, a to zo steny domu, z betonových chodníkov, teda zo škár. Striekam ich sprejom na lietajúci hmyz, ale to je len jednorázovo. Tie, čo sú postriekané, skapú, ďalšie sa neukážú, ale na druhý deň, je to to isté. Niekedy mám dojem, že nimi mám preplnené celé múry.}}} Klárika, to nie je nejaký druh mravcov, to sú samičky mrabcov, ktoré sa vo vzduchu pária. Mravce kopulujú vo vzduchu. Keď sú samičky oplodnené, krídelká odpadnú a sú to opäť mravce bežné.
-
Severová Miroslava 01.04.2009 | 14:03 | reagovat | závadný
No, vařící vodu taky zkouším, ale to můžeš lít jen těsně okolo betonu, jinak by se asi zničili i rostlinky ne a kolikrát je mraveniště i okolo nebo mezi rostlinkami.No a na ten Raid se musím podívat, já koupila "jen" Biolit a ten asi tak silný nebude.
-
Klára K. 01.04.2009 | 13:39 | reagovat | závadný
Ja mám skôr problém s lietajúcimi mravcami. Akonáhle bude viac slnečno, začnú vyliezať húfom, a to zo steny domu, z betonových chodníkov, teda zo škár. Striekam ich sprejom na lietajúci hmyz, ale to je len jednorázovo. Tie, čo sú postriekané, skapú, ďalšie sa neukážú, ale na druhý deň, je to to isté. Niekedy mám dojem, že nimi mám preplnené celé múry. -
Jarka O. 01.04.2009 | 13:23 | reagovat | závadný
{{{Severová Miroslava napsal: Zadávám další téma - další nezbedové kteří potrápí jsou mravenci.
Také jsem je měla doma, pomohl mi Raid na lezoucí hmyz, ale trvalo to asi 3 týdny než pořádně zabral. Měla jsem takovou tu kulatou krabičku, v ní byla návnada, tak té se vyhýbali obloukem
. Až když jsem jim nasypala prášek přímo na cestičky, kudy lezli, začali ubývat a pak zmizeli. Na chalupě je takhle ničím taky, ale ve skleníku je nemilosrdně polévám vařící vodou, protože chemii nechci, při zalévání by se dostala k paprikám a rajčatům. Ekologové a milovníci zvířat nechť to nečtou
-
Severová Miroslava 01.04.2009 | 12:18 | reagovat | závadný
Zadávám další téma - další nezbedové kteří potrápí jsou mravenci.
. Co na ně platí Poraďte kamarádce
.No jo,co nadělám,mají také hlad