Slepici dělám tak že naložím slepici s nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou(jako na svíčkovou i koření) pak slepici uvařím v papiňáku vyndám dám tam povařit zeleninu mezi tím oberu slepici přidám tam maso a zahustím velkým jogurtem.Dost dobrý něco jiného jak slepice na paprice.Hezký večer.
Severová Miroslava
|7. 4. 2009 07:48
O slepicích mi ani nemluv čeká mě vybíjení starých, protože už málo nesou tak přijdou nové(no přijdou, musíme je koupit a přivést, samy asi nepřijdou - škoda) :-)) :-)) :-)) . Slepici "rohnu" sama, ale je tam i kohout a s tím mi musí pomoci mužskej, ten se asi bude bránit. Ale dost už toho morbidního tématu :-S :-S
Pája S
|6. 4. 2009 20:54
No Miru,tak salátek také dělám a nejen z králíka i ze slepice.Mňam.Obrané maso,zeleninu,vejce,majonéza,trochu hořčice,naťová cibulka,ochutit solí,pepřem.Vychladit a v létě bezva oběd.Muž k tomu jí chleba,já jen tak.To věřím,že si muž pochvaloval.S paštikou je dost práce,toto je fofr a máš i vývar. :-D
Severová Miroslava
|6. 4. 2009 07:37
No, Pájo musím Ti říci, že paštika z předku nebyla :-! :-! :-! , jak jsem to před mužským řekla, tak mi to hned zatrhl, prý žádnou paštiku :-S :-S , musela jsem upéci s cibulí a mrkvičkou a i když on nemá obíračku na rozdíl ode mě rád tak obíral a obíral. Minulý týden jsem předek ovařila a po vychladnutí obrala a nakrájela, přidala kyselou zeleninu, papričku a smíchala s majolkou. Byl k večeři salát s tmavým pečivem. Dostala jsem pochvalu, prý takový dobrý salátek nikde nekoupíš :-)) :-)) :-))
Pája S
|5. 4. 2009 15:42
{{{bombastic.1 napsal:
Ze předku králika dělám svíčkovou a mohu říci že má nádech divočiny a rodina ji baští bez masa a já obírám a obírám a obírám.}}}
No, těší nejen mne,že jste tu už jako doma,že se Vám toto fórum líbí. ;-)
A koukám,že obíračky nemám ráda jen já. :-D Svíčkovou jsem dělávala z králíka také a je dobré i rizoto a ještě zbyde vývar na polévku. :-)
bombastic.1
|4. 4. 2009 21:55
Ze předku králika dělám svíčkovou a mohu říci že má nádech divočiny a rodina ji baští bez masa a já obírám a obírám a obírám.
Pája S
|24. 2. 2009 23:11
{{{Severová Miroslava napsal:
V receptech jsem našla recept na paštiku z králíka od uživatele Pája S. :-)) :-)) :-)), Pájo, píšete dát do srnčího hřbetu a vařit ve vodní lázni. Co myslíte, i Vy ostatní kuchtíci mohla bých hmotu dát do mikrotenového sáčku, pevně uvázat a vařit normálně v hrnci s vodou ? Někdy jsem takhle vařila sekanou - tu kupovanou drůbeží a měla chuť jako ta kupovaná z obchodu. Myslím že s paštikou by to mohlo jít také. A nebo dát do skleniček a sterilovat, abychom měli paštiku i na "pak". Nesníme hned najednou.Jsme jen sami s manželem, musela bych udělat na nějakou akci, aby se hned snědlo.}}}
Miru,úplně v pohodě do mikrotenu..Vždyť to taková sekaná skoro je s trochou nadsázky. ;-) Jednou jsem ji dělala i v šunkovaru. :-D jenom pokus. :-) Tu paštiku mi dělávala babička,potom maminka a pak já.Teď už ne,protože už nekráličíme. :-)) Ať se povede.A rada - ochutnávat a se solí opatrně,vždy se trochu rozleží a to koření ji také z části nahradí.Zavařit jde asi také,ale my jí vždy hned slupli.Spíš já. :-D
Jarka O.
|24. 2. 2009 15:22
{{{Severová Miroslava napsal:
V receptech jsem našla recept na paštiku z králíka od uživatele Pája S. :-)) :-)) :-)), Pájo, píšete dát do srnčího hřbetu a vařit ve vodní lázni. Co myslíte, i Vy ostatní kuchtíci mohla bých hmotu dát do mikrotenového sáčku, pevně uvázat a vařit normálně v hrnci s vodou ? Někdy jsem takhle vařila sekanou - tu kupovanou drůbeží a měla chuť jako ta kupovaná z obchodu. Myslím že s paštikou by to mohlo jít také. A nebo dát do skleniček a sterilovat, abychom měli paštiku i na "pak". Nesníme hned najednou.Jsme jen sami s manželem, musela bych udělat na nějakou akci, aby se hned snědlo.}}}
Mirko, já jsem ji zavářela do skleniček ;-)
Severová Miroslava
|24. 2. 2009 11:13
V receptech jsem našla recept na paštiku z králíka od uživatele Pája S. :-)) :-)) :-)), Pájo, píšete dát do srnčího hřbetu a vařit ve vodní lázni. Co myslíte, i Vy ostatní kuchtíci mohla bých hmotu dát do mikrotenového sáčku, pevně uvázat a vařit normálně v hrnci s vodou ? Někdy jsem takhle vařila sekanou - tu kupovanou drůbeží a měla chuť jako ta kupovaná z obchodu. Myslím že s paštikou by to mohlo jít také. A nebo dát do skleniček a sterilovat, abychom měli paštiku i na "pak". Nesníme hned najednou.Jsme jen sami s manželem, musela bych udělat na nějakou akci, aby se hned snědlo.