673/408/4-dsc_4351_640x400px.jpg

Koledníkům už to neosladíte!

07.03.2016 | PR | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Hitem letošních Velikonoc se staly slané cupcakes! Velikonoce jsou sice svátky protkané vůní tradic, ale proč se stále držet pouze osvědčené klasiky a nezkusit si trochu zaexperimentovat? Připravte koledníkům k letošním svátkům jara pohoštění, které je opravdu překvapí a potěší.

TĚSTO

4 vejce
250 g anglické slaniny nebo uzeného masa
50 g Hery máslová příchuť
4 rohlíky
150 ml mléka
3 lžíce hrubé mouky
2 hrnky zelených bylinek, kopřiv, jarních cibulek a čerstvého špenátu
Sůl a pepř

KRÉM
500 g čerstvého krémového sýru
100 g Hery máslová příchuť
Nasekané zelené bylinky

NA OZDOBU
Natvrdo uvařená křepelčí vajíčka
Zelené bylinky
Kousky dokřupava vypražené slaniny

POSTUP

Ideální je použít rohlíky jeden až dva dny staré. Nakrájejte je na malé kostky. Ty dejte do misky a zalijte mlékem. Osolte, opepřete a nechejte asi 15 minut nasáknout. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy k rohlíkovým kostičkám a zamíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do rohlíkové směsi v míse vmíchejte na kostičky pokrájené maso, hrubou mouku a nasekané bylinky. Přimíchejte rozpuštěnou Heru máslovou.
Velice opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Ještě můžete lehce osolit a opepřit. Těsto dejte do papírových formiček na mufiny. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, půl hodiny.
Nechejte úplně vychladnout.
Sýr vyšlehejte se změklou Herou máslovou a dejte do zdobícího sáčku se špičkou. Ozdobte na vychladlé cupcaky. Nahoru ještě polovinu křepelčího vajíčka uvařeného natvrdo, kousek bylinek, které jsou i v těstě a kostičku dokřupava opražené slaniny.

Více na www.pecenijeradost.cz.

Soutěžte a pečte s námi veselé jarní cupcaky: "Potěšit své blízké je tak snadné!"

Fotogalerie

674/408/4-dsc_4351_640x400px.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web