049/466/4-kolac.jpg

Celé Česko peče v nejlepší formě

18.04.2016 | PR | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Sbírejte body za nákupy v PENNY a získejte slevu na nádobí francouzské značky Fontignac

S novou věrnostní akcí v PENNY můžete získat slevu na kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, že pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac je snadné.

Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.

MERUŇKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

K pečení jsme použili koláčovou formu 28 cm.

Hotovo za 60 minut
Příprava: 15 minut
Pečení: 45 minut

Ingredience na 8 porcí

• 2 hrnky polohrubé mouky
• 1 hrnek moučkového cukru
• 1 hrnek mléka
• 1 prášek do pečiva
• 200 g majonézy
• 700 g meruněk

Na drobenku:

• 6 lžic hrubé mouky
• 2 lžíce moučkového cukru
• 2–3 lžíce másla
• 1 lžíce meruňkovice (nebo rumu)

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C.

Nejdříve smíchejte všechny suché ingredience potřebné na těsto a v druhé misce všechny mokré. Následně je smíchejte dohromady a vytvořte hladké těsto.

Meruňky dobře omyjte, překrojte v půli a vyjměte pecku. Takto připravené půlky meruněk poklaďte na těsto.

Drobenku si připravíte smícháním másla, hrubé mouky, moučkového cukru a lžíce meruňkovice, popřípadě tuzemského rumu. Vzniklou drobenkou posypte koláč.

Pečte do zlatova 45 minut.

Fotogalerie

042/466/4-penny_logo_rgb.jpg 046/466/4-fontignac_logo_black.jpg 050/466/4-kolac.jpg

Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.

Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web