Celé Česko peče v nejlepší formě

Celé Česko peče v nejlepší formě

Sbírejte body za nákupy v PENNY a získejte slevu na nádobí francouzské značky Fontignac

S novou věrnostní akcí v PENNY můžete získat slevu na kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, že pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac je snadné.

Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.

MERUŇKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

K pečení jsme použili koláčovou formu 28 cm.

Hotovo za 60 minut
Příprava: 15 minut
Pečení: 45 minut

Ingredience na 8 porcí

• 2 hrnky polohrubé mouky
• 1 hrnek moučkového cukru
• 1 hrnek mléka
• 1 prášek do pečiva
• 200 g majonézy
• 700 g meruněk

Na drobenku:

• 6 lžic hrubé mouky
• 2 lžíce moučkového cukru
• 2–3 lžíce másla
• 1 lžíce meruňkovice (nebo rumu)

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C.

Nejdříve smíchejte všechny suché ingredience potřebné na těsto a v druhé misce všechny mokré. Následně je smíchejte dohromady a vytvořte hladké těsto.

Meruňky dobře omyjte, překrojte v půli a vyjměte pecku. Takto připravené půlky meruněk poklaďte na těsto.

Drobenku si připravíte smícháním másla, hrubé mouky, moučkového cukru a lžíce meruňkovice, popřípadě tuzemského rumu. Vzniklou drobenkou posypte koláč.

Pečte do zlatova 45 minut.

Galerie + Reklama ...

Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky