Jak na pečenou kližku krok za krokem

Jak na pečenou kližku krok za krokem

Dělají se vám při slově kližka mrákoty před očima? Díky šéfkuchaři Radku Jakubcovi se naučíte, jak dokonale zpracovat tuto část hovězího masa a vykouzlíte z ní lahodný recept, který v zimě krásně zahřeje a zasytí.

1. Kližka se zeleninou

RADEK JAKUBEC

Po stáži v Londýně působil ve známých pražských podnicích, řídil například restauraci Metropolitan, která byla dvakrát po sobě uvedena v michelinském průvodci. Dnes vede kuchyni v La Riviere restaurantu a můžete se s ním setkávat na TV Barrandov v pořadu Kolotoč v kuchyni. Vyšperkuje i klasickou kližku – vymyslí, jak ji doma nejlépe udržet pohromadě, kromě bramborového k ní naservíruje pyré pastinákové. A přidá tip vhodný k pečenému masu, zprudka osmažené snítky tymiánu. Chutnají skvěle.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky