980/663/4-profimedia_0299079004.jpg

5 nejlepších receptů z dýní

30.12.2016 | F.O.O.D. | Ingredience

Na světě se dnes šlechtí na tisíce odrůd dýní, z čehož je jasné, že každá z nich má trochu jiné vlastnosti a hodí se k jiné kulinární úpravě. Vyzkoušejte s námi pět receptů z pěti druhů nejoblíbenějších a nejdosupnějších dýní.

1. DÝŇVÝ SALÁT Z MÁSLOVÉ DÝNĚ

Nejlepší je udělat tento salát ze známé máslové dýně. Máslová dýně patří mezi ty máslové. Má specifický hruškovitý tvar a na svoji velikost je poměrně těžká. Hodí se do polévek, pečení nebo na saláty.

2. DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK Z PIŽMOVÉ DÝNĚ

Sucrime du Berry neboli dýně pižmová se řadí mezi muškátové tykve. Jedná se o lahůdkovou poloranou odrůdu, vhodná i ke konzervování a delšímu skladování.

3. DÝŇOVÉ KOBLÍŽKY

Provencálská odrůda muškátové dýně má hutnou dužinu. Je typická výrazným dekorativním žebrovím. Dá se jíst i syrová, chutná podobně jako meloun galia.

4. PEČENÁ DÝNĚ S MEDEM

Říká se jí giraumon neboli také acorn (anglicky žalud). Zimní dýně je vhodná k dlouhodobému skladování. Má pevnou dužinu chutnající po oříších, je vynikající na pečení nebo kompoty. Nemusí se loupat.

5. DÝŇOVÉ CAPPUCCINO

Mezi nejznámnější a nejpoužívanější dýně patří druh Hokkaidó. Patří mezi velkoplodé dýně. Pěstuje se v oranžové i zelené variantě. Kaštanová chuť a kvalitní dužina ji předurčuje na pestré kuchyňské využití, hodí se totiž snad na úplně všechno.

Fotogalerie

969/663/4-profimedia_0299079011.jpg 973/663/4-profimedia_0299079002.jpg 977/663/4-profimedia_0299079003.jpg 981/663/4-profimedia_0299079004.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Poznáte kvalitní čokoládu? 3 tipy, jak se vyhnout náhražkám plným cukru!

26.04.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Mírní stres, přináší radost v podobě hormonu štěstí a nikdy se jí nepřejíte. Ano, řeč je o čokoládě! Naučte se, jak ji vybírat a jak jednoduše poznat, že se jedná o kvalitní výrobek.

Naučte se jíst červenou řepu: 6 sladkých i slaných receptů

17.02.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web