688/674/4-popavalentyn22734.png

Zdravý jídelníček plný energie: 5 receptů na celý den

02.03.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Zdravá jídla každý den? Obohaťte svůj jídelníček o nezaměnitelné a především zdravé chutě celeru, avokáda, salsy, ústřic a červené řepy doplněné výbornou přílohou.

Celerový sendvič s kuřecím masem

Listy celeru jsou bohaté na vitamín A, zatímco kořeny jsou bohatým zdrojem vitamínů B1, B2, B6 a C. Další velkou výhodou této zeleniny je, že, na rozdíl od ostatních druhů zeleniny, velice dobře snáší vysoké teploty, proto během vaření neztrácí vitamíny. Přidejte jej do křupavé bagety s kuřecím masem a uvidíte, že si ho zamilujete!

Placky s hummusem z avokáda

Spolu s olivami je avokádo ovocem, které obsahuje nejvíce zdravých tuků. Není ani sladké, ani kyselé, a proto se dá přidávat do všech druhů salátů a jídel bez ohledu na jejich chuť. Rozmixováním s cizrnou vznikne netradiční variace hummus pomazánky, která chutná nejlépe v kombinaci s dobrým vínem.

Hovězí steak se salsou verde

Salsa verde s intenztivní chutí a barvou křehkých bylinek je původně italský vynález a báječně doplní vařené hovězí nebo steak, ale přidat ji lze i k pečeným rybám či zelenině.

Zapečené ústřice

Ústřice vám mohou pomoci s hubnutím, jejich konzumace zvyšuje metabolickou aktivitu, snižuje hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak a zlepšuje imunitní funkce. A stejně jako kvalitní maso, ani ústřice nepotřebují dochucovat několika druhy koření. Bohatě stačí sůl, pepř, koriandr a pokud máte rádi pálivější, přidejte chilli.

Bulgurové placky s červenou řepou

Postupem připomínají bramboráky, chuťově vás však dostanou mnohem víc. Syté placky z bulguru a červené řepy se dokonale hodí k salátům z čerstvé zeleniny, ale i jako náhrada masa ve vegetariánských burgerech.

Fotogalerie

673/674/4-popavalentyn22689.png 677/674/4-popavalentyn22696.png 681/674/4-popavalentyn22751.png 685/674/4-popavalentyn22765.png 689/674/4-popavalentyn22734.png
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web