615/661/4-burger_s_fat_cat_omackou.JPG

Vaření podle šéfkuchařů: Hovězí maso v hlavní roli

22.12.2016 | F.O.O.D. | Gourmet

Ať už se pustíte do poctivého burgeru, asijského kari nebo francouzské klasiky, jedno mají tyto tři recepty od skvělých kuchařů společného. A to je hovězí maso.

1. BURGER S FAT CAT OMÁČKOU PODLE HONZI ŠIMICE

Začátkem září si Honza Šimice společně s Tomášem Procházkou otevřeli v Karlově ulici restauraci Fat Cat. Americký koncept street foodu nabízí burgery a hotdogy, které můžete zapít pivem z různých českých pivovarů. Na výběru masa a surovin celkově jim opravdu záleží.

2. HOVĚZÍ LÍČKA S KARI OMÁČKOU PODLE MICHALA ŘEPKY

Tento hudební producent, kterého nejspíš znáte pod jménem Mike Trafik, vždy tíhl ke gastronomii. Vařil mimo jiné v Hiltonu a už více než půl roku vede spolu s Jakubem Čermákem restauraci Jam and Co. Recepty jsou moderní, lehké a také zdravé.

3. HOVĚZÍ PO BURGUNSKU PODLE MARCELA ONDERY

Šéfkuchař restaurace Hotel Kašperk Marcel Ondera je původem vyučený řezník. Kromě kuchyně se zároveň stará o nově otevřenou bourárnu masa, kde zpracovává především hovězí z okolních farem. V receptech využívá Marcel nejen to, co nabízí Šumava, ale také se snaží kombinovat zajímavé, netradiční chutě.

Fotogalerie

616/661/4-burger_s_fat_cat_omackou.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web