777/733/1-pexeso.jpg

Svačina jako hra

29.06.2011 | F.O.O.D. | Gourmet

Nemůžete přesvědčit svého potomka, že chleba s tvarohovým sýrem je pro něj lepší než jeho oblíbený kousek z fastfoodu? Zbraně, které zaručeně uspějí v tomto souboji, jsou mírumilovné a jmenují se kreativita, hravost a fantazie. Přeměníte-li nudný krajíc chleba ve stádo oveček ohrožených vlkem nebo vykouzlíte-li lahodné pexeso, zaručeně vyhrajete. Všichni totiž moc dobře víme, že jíme i očima!

Know-how Výživa dětí byla, v době současného babyboomu je a i nadále bude jedním z nejfrekventovanějších témat. V rukou ji mají především maminky, u starších pak v školní stravovací zařízení. Maminky jsou sice stále poučenější o tom, co je pro jejich děti nejlepší, ale mnohdy také nešťastné, že ratolesti často odmítají čerstvé ovoce či zeleninu.

Místo zdravé svačiny pak dají přednost lákavě vypadající nabídce některých fastfoodů (i když také tyto se už snaží do svého repertoáru stále více zahrnovat čerstvou zeleninu a ovoce). Do karet jim nehraje ani obecný nadbytek potravin. Málokteré dítě si dnes na vlastní kůži má možnost ověřit platnost úsloví, že nejlepším kuchařem je
hlad.

Ruku na srdce, velkou roli v tom hraje také celkový styl, který vyznává ta či ona rodina. Kvalita školních jídelen se pak odvíjí od nadšení jejich vedoucích, neboť finanční částka, za kterou musejí oběd pořídit, není nijak oslňující a je dána vyhláškou. Bitevní
pole je celkem přehledné a my vám na něm přejeme co největší úspěchy. Zdraví a spokojenost vašich potomků za trochu úsilí přece stojí!

Fotogalerie

778/733/1-pexeso.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Co dominuje na vánočním stole ve Francii?

08.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Francouzi na svém vánočním stole milují pečenou krůtu nebo krocana s nádivkou, nejčastěji kaštanovou. Kaštany a pečené maso jsou jejich tradiční pokrmy na vánočím stole. Jako dezert volí vánoční poleno neboli piškotovou roládou s máslovým krémem, která je nazdobená tak, že vypadá jako větve.

Španělé o Vánocích milují ryby, šunku a sýry

08.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Španělé jsou známí tím, že na jejich stole najdeme několik druhů pokrmů. Ani o Vánocích nedělají výjimky, kdy jejich stůl zdobí různé druhy tapas se sýry, zeleninou a uzeninami. Hlavní chod se skládá z malých úhořů, královských krevet nebo pečené ryby s chřestem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web