777/733/1-pexeso.jpg

Svačina jako hra

29.06.2011 | F.O.O.D. | Gourmet

Nemůžete přesvědčit svého potomka, že chleba s tvarohovým sýrem je pro něj lepší než jeho oblíbený kousek z fastfoodu? Zbraně, které zaručeně uspějí v tomto souboji, jsou mírumilovné a jmenují se kreativita, hravost a fantazie. Přeměníte-li nudný krajíc chleba ve stádo oveček ohrožených vlkem nebo vykouzlíte-li lahodné pexeso, zaručeně vyhrajete. Všichni totiž moc dobře víme, že jíme i očima!

Know-how Výživa dětí byla, v době současného babyboomu je a i nadále bude jedním z nejfrekventovanějších témat. V rukou ji mají především maminky, u starších pak v školní stravovací zařízení. Maminky jsou sice stále poučenější o tom, co je pro jejich děti nejlepší, ale mnohdy také nešťastné, že ratolesti často odmítají čerstvé ovoce či zeleninu.

Místo zdravé svačiny pak dají přednost lákavě vypadající nabídce některých fastfoodů (i když také tyto se už snaží do svého repertoáru stále více zahrnovat čerstvou zeleninu a ovoce). Do karet jim nehraje ani obecný nadbytek potravin. Málokteré dítě si dnes na vlastní kůži má možnost ověřit platnost úsloví, že nejlepším kuchařem je
hlad.

Ruku na srdce, velkou roli v tom hraje také celkový styl, který vyznává ta či ona rodina. Kvalita školních jídelen se pak odvíjí od nadšení jejich vedoucích, neboť finanční částka, za kterou musejí oběd pořídit, není nijak oslňující a je dána vyhláškou. Bitevní
pole je celkem přehledné a my vám na něm přejeme co největší úspěchy. Zdraví a spokojenost vašich potomků za trochu úsilí přece stojí!

Fotogalerie

778/733/1-pexeso.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

23.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Balzámem pro zkřehlé tělo i duši jsou horké polévky. Základem je vždy poctivý vývar ze zeleniny či masa, který zabere více času, ale výsledek je nenahraditelný. Řekněte ne bujónu v kostce a naučte se 4 skvělé recepty na silný uzený, slepičí, zeleninový a hovězí vývar.

Burger, nebo růže? 13 tipů, jak servírovat avokádo!

23.02.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Většina z nás jej nakrájí na kousky, použije do salátu nebo jako hlavní ingredienci do populárního mexického guacamole. Food blogerka Colette Dike, autorka blogu Food Deco, začala servírovat avokádo do tvaru spirál, růží i burgerů. Zkrátka tak, aby bylo dokonale fotogenické.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web