777/733/1-pexeso.jpg

Svačina jako hra

29.06.2011 | F.O.O.D. | Gourmet

Nemůžete přesvědčit svého potomka, že chleba s tvarohovým sýrem je pro něj lepší než jeho oblíbený kousek z fastfoodu? Zbraně, které zaručeně uspějí v tomto souboji, jsou mírumilovné a jmenují se kreativita, hravost a fantazie. Přeměníte-li nudný krajíc chleba ve stádo oveček ohrožených vlkem nebo vykouzlíte-li lahodné pexeso, zaručeně vyhrajete. Všichni totiž moc dobře víme, že jíme i očima!

Know-how Výživa dětí byla, v době současného babyboomu je a i nadále bude jedním z nejfrekventovanějších témat. V rukou ji mají především maminky, u starších pak v školní stravovací zařízení. Maminky jsou sice stále poučenější o tom, co je pro jejich děti nejlepší, ale mnohdy také nešťastné, že ratolesti často odmítají čerstvé ovoce či zeleninu.

Místo zdravé svačiny pak dají přednost lákavě vypadající nabídce některých fastfoodů (i když také tyto se už snaží do svého repertoáru stále více zahrnovat čerstvou zeleninu a ovoce). Do karet jim nehraje ani obecný nadbytek potravin. Málokteré dítě si dnes na vlastní kůži má možnost ověřit platnost úsloví, že nejlepším kuchařem je
hlad.

Ruku na srdce, velkou roli v tom hraje také celkový styl, který vyznává ta či ona rodina. Kvalita školních jídelen se pak odvíjí od nadšení jejich vedoucích, neboť finanční částka, za kterou musejí oběd pořídit, není nijak oslňující a je dána vyhláškou. Bitevní
pole je celkem přehledné a my vám na něm přejeme co největší úspěchy. Zdraví a spokojenost vašich potomků za trochu úsilí přece stojí!

Fotogalerie

778/733/1-pexeso.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Jídlo jako umění? Dvojice tvoří portréty slavných ze sladkých dezertů!

23.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Jednoduše dokonalé a dechberoucí, to jsou portréty z jídel, které tvoří dvojice umělkyň. Podle svých slov se tímto způsobem čas od času odreagují a to nejlepší – jídlo nepřijde nazmar! Svá díla tvoří z hotových dezertů, díky čemuž dostávají nespočet nabídek na přípravu cateringu.

Nakládané dobroty k pivu: Hermelín, česnek i utopenci

23.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Jarní víkendy doslova vybízí ke společnému posezení s přáteli, ať už se sklenkou vína nebo půllitrem piva v ruce. Začněte se pomalu připravovat a propadněte kouzlu nakládaných specialit. Skvěle chutná nejenom naložený hermelín, ale i žampiony nebo papriky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web