540/672/4-martina.jpg

Sobotní menu podle blogerky: Rizoto, špenátová polévka a sýrové pralinky

18.02.2017 | Redakce | Gourmet

Svůj zájem směřuje na zdravé stravování a dobré jídlo, kterým se to na jejím blogu jenom hemží. Představujeme blogerku Martinu z blogu Vařeniště, vášnivou milovnici jídla a kvalitních potravin.

Už víte, co si dnes uvaříte? Inspirujte se ověřenými recepty od blogerky Martiny, která se již několikátým rokem věnuje psaní o jídle. Její kuchyní prošlo již desítky receptů, především těch zdravých, jelikož jak sama říká, věnuje se kromě blogování výživovému poradenství. A její tipy na sobotní menu si zkrátka zamilujete!

1. SÝROVÉ PRALINKY

Jako předkrm, slaný dezert či jen tak večer k televizi. Sýrové pralinky připravuje Martina z čerstvého tvarohového sýru a obaluje je v nasekané pažitce s ořechy. Použít můžete vlašské, pekanové, ale i para ořechy.

2. PIKANTNÍ RAW ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

„Svěží, ale zároveň lehce štiplavá,“ popisuje Martina pikantní raw špenátovou polévku. Základem jsou čerstvý špenát, kokosové mléko a další ingredience, které rozmixujete společně a vznikne lehká lahodná polévka.

3. RAJČATOVÉ RIZOTO S ČERVENÝM VÍNEM

Recept pro opravdové gurmány aneb rajčatové rizoto s červeným vínem. Připravte si speciální rýži arborio a pokud zrovna nemáte víno, přilijte na Martiny doporučení espresso. Chuť je vynikající!

Fotogalerie

529/672/4-1.jpg 533/672/4-2.jpg 537/672/4-3.jpg 541/672/4-martina.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web