Pohoštění k pivu i vínu

Pohoštění k pivu i vínu

Máte pozvanou návštěvu a chcete jí nabídnout něco víc než chipsy z obchodu? Upečte tuhle dobrotu podle naší čtenářky!

Křupavé cibulové rohlíčky

2 plechy - příprava: 45 minut + kynutí

* 300 g polohrubé mouky
* 200 ml plnotučného mléka
* 50 ml oleje
* 1 sáček sušeného droždí
* 1 lžička krupicového cukru
* sůl a pepř podle chuti
* 1 žloutek a kmín

NÁPLŇ:
* asi 1 kg cibule
* olej
* sůl a pepř

Nejdřív si připravte náplň. Cibuli oloupejte, nakrájejte a duste na oleji, dokud nezhnědne. Osolte a opepřete.

Z mouky, vlažného mléka, oleje, sušeného droždí, cukru, soli a pepře vypracujte hladké těsto a nechte v teple vykynout. Pak ho rozdělte na dva díly, každý rozválejte do kruhu a rozkrojte na 8 dílků. Na každý z nich nandejte lžičkou cibulovou náplň a zatočte do rohlíčku.

Na plechu vyloženém pečicím papírem potřete rozšlehaným žloutkem a posypte kmínem. Nechte ještě chvíli kynout. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.

Galerie + Reklama ...

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Romana Rubášová.

Diskuze ke článku

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    15. 5. 2016 00:28

    Pri najbližšej príležitosti vyskúšam

Další články z rubriky