481/489/4-6rohlicky.jpg

Pohoštění k pivu i vínu

11.05.2016 | F.O.O.D. | Gourmet

Máte pozvanou návštěvu a chcete jí nabídnout něco víc než chipsy z obchodu? Upečte tuhle dobrotu podle naší čtenářky!

Křupavé cibulové rohlíčky

2 plechy - příprava: 45 minut + kynutí

* 300 g polohrubé mouky
* 200 ml plnotučného mléka
* 50 ml oleje
* 1 sáček sušeného droždí
* 1 lžička krupicového cukru
* sůl a pepř podle chuti
* 1 žloutek a kmín

NÁPLŇ:
* asi 1 kg cibule
* olej
* sůl a pepř

Nejdřív si připravte náplň. Cibuli oloupejte, nakrájejte a duste na oleji, dokud nezhnědne. Osolte a opepřete.

Z mouky, vlažného mléka, oleje, sušeného droždí, cukru, soli a pepře vypracujte hladké těsto a nechte v teple vykynout. Pak ho rozdělte na dva díly, každý rozválejte do kruhu a rozkrojte na 8 dílků. Na každý z nich nandejte lžičkou cibulovou náplň a zatočte do rohlíčku.

Na plechu vyloženém pečicím papírem potřete rozšlehaným žloutkem a posypte kmínem. Nechte ještě chvíli kynout. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.

Fotogalerie

482/489/4-6rohlicky.jpg

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Romana Rubášová.

Vytisknout

Diskuse ke článku

Posledních 5 příspěvků:

  1. Iveta Jurčová - 15.05.2016 00:28:24 Pri najbližšej príležitosti vyskúšam
Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Co s vaječnými bílky? Naučte se dokonale nadýchané bezé

27.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Zbyly vám po oddělení žloutků bílky? Vyšlehejte je společně s cukrem do nadýchané pěny! Vznikne takzvané bezé, kterým ozdobíte koláč, připravíte z něj krém anebo použijete na dort Pavlova.

Sladké dezerty ze zeleniny: Bábovka z červené řepy i batátový koláč

27.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Využijte zeleninu pro přípravu sladkých koláčů, chlebíčků i bábovek, ve kterých ji vůbec nepoznáte! Chuťově výrazná řepa i petržel se v úžasných dezertech ztratí a překvapí i jinak vybíravou návštěvu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web