Miska naplněná lehkostí

Miska naplněná lehkostí

Zima fandí poctivým jídlům, povánoční čas zase dietám. Díky našim promyšleným polévkám ideálně skloubíte oba požadavky. Jsou sytivé, zahřejí, uvařené jsou za chvilku a přitom rozhodně nejsou nudné. Připravte si hrnec!

Kuřecí eintopf

Sladká jablečná s rýží

Řepný bujon

Bramboračka s kaštany

Další recepty na skvělé polévky najdete v časopise F.O.O.D. 1/2013.


Užitečné rady

Kalorie

Na obalech průmyslově vyráběných potravin je vždy uvedena kalorická hodnota a obsah tuku -stojí za to těmto informacím při nákupu věnovat pozornost! Nemusíte nicméně nakupovat jen zcela odtučněné produkty, protože ty většinou v oblasti chuti moc nebodují. Soustřeďte se spíš na ty se sníženým obsahem tuku.

Sladké

Ruku na srdce - zdá se vám reálné už nikdy neslupnout pralinku nebo kousek čokolády? Stanovte si realistické cíle a velmi sladké cukrovinky nahraďte třeba kouskem kvalitní tmavé čokolády nebo gumovými medvídky.

Tradice

Ani při dietě nemusíte rezignovat na svá oblíbená jídla, stačí je jen trochu vylehčit. Na smažení obvykle stačí půl až jedna lžíce oleje, část oleje v zálivce můžete nahradit vývarem, místo šlehačky použijte méně tučnou smetanu nebo zahuštěné mléko.

Metody

I způsob kuchyňské úpravy, jako je dušení či vaření v páře, může značně snížit počet kalorií!


Foto: Wolfgang Kowall
Produkce: Stephanie Nickel
Food styling: Maren Jahnke
Dekor styling: Maria Grossmann

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky