Jak chutná Indie? Rýžové koláčky, čočka i jehněčí maso

Jak chutná Indie? Rýžové koláčky, čočka i jehněčí maso

Indické jídlo má pro nás exotickou chuť, je to hlavně díky specifickému aroma koření a kombinaci zeleniny, luštěnin a masa na různé způsoby. Ačkoliv to zní téměř nemožně, indické kuchyně se jen tak nepřejíte!

Kuře na pepři s rajčaty

Indie má mnoho rozmanitých chutí a vůní, jednou z nich je právě pepř se směsí koření garam masala. Kuře marinované v jogurtu s pepřem a zázvorem krásně zkřehne a skvěle se doplňuje s výraznou omáčkou. Nezapomeňte na rýži basmati nebo indické placky!

Rýžové koláčky

Zvenku křupavé a uvnitř měkké placičky jsou skvělým předkrmem ke každému indickému jídlu. Pískavice a koriandr se skvěle hodí ke krevetám a díky mádrasskému karí si je můžete udělat pálivé přesně podle chuti.

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Úžasná a rychlá polévka s kokosovým mlékem. Žlutou kari pastu smažte pár minut s cibulí na oleji, chutě a vůně koření se pak mnohem lépe rozvinou. Dejte si ji s indickým chlebem a už nikdy nebudete chtít jinou!

Smažené kuličky v sirupu

Tento neotřelý, ale typicky indický dezert zaujme výraznou vůní kardamomu a lehce sladký sirup bude příjemná změna po šlehačkových dortech. Kuličky plovoucí v sirupu budou jistě bavit i děti.

Jehněčí tikka

Naprostá klasika indické kuchyně. Tikka masála je bezesporu nejoblíbenější indický pokrm na světě, dát si ho můžete v Londýně, New Yorku i Berlíně. Použitá směs koření je ten nejdůležitější prvek, ale každý dělá Tikku trochu po svém. Zkuste i trochu experimentovat a určitě nebudete litovat.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky