386/675/4-4_profimedia_0307722558.jpg

Jak chutná Indie? Rýžové koláčky, čočka i jehněčí maso

07.03.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Indické jídlo má pro nás exotickou chuť, je to hlavně díky specifickému aroma koření a kombinaci zeleniny, luštěnin a masa na různé způsoby. Ačkoliv to zní téměř nemožně, indické kuchyně se jen tak nepřejíte!

Kuře na pepři s rajčaty

Indie má mnoho rozmanitých chutí a vůní, jednou z nich je právě pepř se směsí koření garam masala. Kuře marinované v jogurtu s pepřem a zázvorem krásně zkřehne a skvěle se doplňuje s výraznou omáčkou. Nezapomeňte na rýži basmati nebo indické placky!

Rýžové koláčky

Zvenku křupavé a uvnitř měkké placičky jsou skvělým předkrmem ke každému indickému jídlu. Pískavice a koriandr se skvěle hodí ke krevetám a díky mádrasskému karí si je můžete udělat pálivé přesně podle chuti.

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Úžasná a rychlá polévka s kokosovým mlékem. Žlutou kari pastu smažte pár minut s cibulí na oleji, chutě a vůně koření se pak mnohem lépe rozvinou. Dejte si ji s indickým chlebem a už nikdy nebudete chtít jinou!

Smažené kuličky v sirupu

Tento neotřelý, ale typicky indický dezert zaujme výraznou vůní kardamomu a lehce sladký sirup bude příjemná změna po šlehačkových dortech. Kuličky plovoucí v sirupu budou jistě bavit i děti.

Jehněčí tikka

Naprostá klasika indické kuchyně. Tikka masála je bezesporu nejoblíbenější indický pokrm na světě, dát si ho můžete v Londýně, New Yorku i Berlíně. Použitá směs koření je ten nejdůležitější prvek, ale každý dělá Tikku trochu po svém. Zkuste i trochu experimentovat a určitě nebudete litovat.

Fotogalerie

371/675/4-4_profimedia_0253159243.jpg 375/675/4-4_profimedia_0253159982.jpg 379/675/4-4_profimedia_0307722556.jpg 383/675/4-4_profimedia_0307722557.jpg 387/675/4-4_profimedia_0307722558.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web