632/675/4-4_profimedia_0307592802.jpg

Co upéct z jablek? Vyzkoušejte smaženky nebo chlebíček!

09.03.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Každému z nás doma přebývá pár jablek, je to oblíbená potravina, kterou zavařujeme, kompotujeme, vaříme a pečeme na různé způsoby. Připravili jsme pro vás pár receptů, kterými se můžete inspirovat.

Smaženky s calvadosem

Pálenka z jablek Calvados je druh brandy, která pochází z Francie. Její chuť zvýrazní jablka, která do brandy necháme naložit a potom usmažíme.

Mřížkové koláčky

Typické americké jablečné koláčky si můžeme upéci i v menší variantě jako předkrm. Stejně jako oblíbený štrůdl si klasické mřížkové koláče prostě zamilujete. Kromě toho, že skvěle chutnají, tak i dobře vypadají a hodí se tak na jakýkoliv večírek, především v retro stylu.

Jablečný chlebík

Chlebíček plněný jablky a rozinkami v calvadosu je příjemnou alternativou ke klasickému štrůdlu. Měkké nadýchané těsto ze smetany a mléka s křupavou kůrkou je ideální společník k víkendové snídani nebo odpolední kávě.

Jablečný clafoutis s citrony

Francouzský koláč se trochu podobá naší české bublanině, příjemně překvapí svojí vláčnou konzistencí, která připomíná puding. Peče se nejen s jablky, ale i jinými druhy ovoce jako například s třešněmi.

Fotogalerie

621/675/4-profimedia_0253128677.jpg 625/675/4-4_profimedia_0106158669.jpg 629/675/4-4_profimedia_0307592794.jpg 633/675/4-4_profimedia_0307592802.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web