Bramboráky na 4 způsoby

Bramboráky na 4 způsoby

Milovaly je naše babičky, zbožňujeme je i my. Placky z brambor nemusejí být stále stejné. Zkuste je se sýrem, špenátem nebo nasladko.

Bramboráky se špenátem a čedarem

4 porce - příprava: 40 minut

* 6 velkých brambor typu B
* 100 ml plnotučného mléka
* 2 vejce
* sůl a pepř
* 5 stroužků česneku
* 300 g čerstvého špenátu
* 3 lžíce hladké mouky (dle potřeby)
* olej na smažení
* 100 g čedaru

Oloupané a omyté brambory nastrouhejte, přidejte mléko, vejce, sůl, pepř a drcený česnek. Vmíchejte spařený a nakrájený špenát. Nakonec promíchejte s moukou, aby těsto pojilo. Smažte na oleji dozlatova a podávejte s čedarem.

Bramboráky plněné játry

4 porce - příprava: 40 minut

* 6 velkých brambor typu B
* 100 ml plnotučného mléka
* 2 vejce
* 4 stroužky česneku
* 2 hrsti majoránky
* sůl a pepř
* 3 lžíce hladké mouky (dle potřeby)
* olej na smažení
* 3 šalotky
* 400 g drůbežích jater
* kmín

Oloupané a omyté brambory nastrouhejte, přidejte mléko, vejce, česnek, majoránku, sůl a pepř. Vše smíchejte, nakonec přidejte mouku podle potřeby. Smažte na trošce oleje z obou stran dozlatova. Na oleji orestujte na plátky nakrájenou šalotku a přidejte očištěná játra, dochuťte kmínem, solí a pepřem. Restujte asi 4 minuty a poté podávejte s bramboráky.

Bramboráky se slaninou a batáty

4 porce - příprava: 50 minut

* 3 velké brambory typu B
* 3 batáty
* 100 ml plnotučného mléka
* 2 vejce
* 5 stroužků česneku
* 2 hrsti majoránky
* sůl a pepř
* 300 g anglické slaniny
* 3 lžíce nasekané petrželky
* 3 lžíce hladké mouky (dle potřeby)
* olej na smažení

Omyjte, oloupejte a nastrouhejte brambory a batáty. V míse smíchejte s mlékem, vejci, česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Vmíchejte nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku. Vše promíchejte a přidejte mouku. Smažte na oleji dozlatova. Můžete si dát pár kousků slaniny stranou, orestovat je a ozdobit jimi hotové bramboráky.

„Bramboráky“ s mrkví a jablky

4 porce - příprava: 30 minut

* 3 velká jablka
* 6 větších mrkví
* 100 ml plnotučného mléka
* 3 vejce
* 100 g vlašských ořechů
* 1 lžíce třtinového cukru
* 1 lžička mleté skořice
* 3 lžíce hladké mouky (dle potřeby)
* olej na smažení
* 80 g čerstvého sýra

Jablka a mrkev omyjte, oloupejte a nastrouhejte. Smíchejte v míse s mlékem, vejci, přidejte mleté ořechy, třtinový cukr a skořici. Vmíchejte mouku a smažte na trošce oleje z obou stran dozlatova. Na talíři ozdobte čerstvým sýrem.

Galerie + Reklama ...

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky