6 smyslných receptů s božskou čokoládou

6 smyslných receptů s božskou čokoládou

Podlehněte svodům pečení s čokoládou. Tyto recepty jsou jednoduché a přitom dokonale uspokojí vaše chuťové polštářky. V zimě je navíc hříšné mlsání povoleno.

1. Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Čokoládová pěna je hotová za pár minutek, ale na její chuť jen tak nezapomenete. Sladkou chuť čokolády podtrhne i netypické a lehce nakyslé granátové jablko, které ale čokoládu zároveň zjemní. Plody granátového jablka jsou v zimě navíc krásně šťavnaté a snadno sehnatelné.

2. Čokoládový nugát

Vyrobit si vlastní čokoládový nugát se může ze začátku zdát jako nesnadný úkol. Brzy ale zjistíte, že jeho výroba je nejen jednoduchá, ale i zábavná. A ten hřejivý pocit, že máte vyrobený domácí, za to stojí.

3. Lávové koláčky

Aby čokoláda uvnitř koláčku zůstala tekutá, pomůže vám malý trik. Její kostičky nechte před vložením do těsta vychladit v ledničce. Díky tomu vám vznikne tekutá čokoláda, jakmile se do koláčku zakousnete.

4. Čokoládové sušenky I.

Vyrobte si domácí čokoládové sušenky a zaručujeme vám, že se po nich jenom zapráší. Používejte čisté kakao, jehož kvalitu naznačí odstín; čím tmavší, tím lepší. Nejkvalitnější (s vyšším obsahem kakaového másla, minimálně 20%) obvykle pořídíte v pralinkárnách.

5. Mandlové sušenky s čokoládou

Pomocí dvou lžic získáte „snídaňové“ sušenky. Do těsta můžete přimíchat i ořechy, bílou čokoládu nebo kousky sušeného ovoce. Hořká čokoláda má obsah kakaové sušiny vždy 50% a kdo s ní šetří, nahrazuje část cukrem nebo kombinací cukru a umělého sladidla.

6. Čokoládová buchta s řepou

Přidávání zeleniny do koláčů není dnes už žádnou výjimkou. Řepa čokoládovou buchtu nádherně zvláční a díky své nevýrazné chuti vám v buchtě nebude vadit. Ořechy vybírejte podle chuti, nejlepší jsou ale výrazné vlašské nebo pekanové.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky