966/666/4-profimedia_0304755137.jpg

6 smyslných receptů s božskou čokoládou

26.01.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Podlehněte svodům pečení s čokoládou. Tyto recepty jsou jednoduché a přitom dokonale uspokojí vaše chuťové polštářky. V zimě je navíc hříšné mlsání povoleno.

1. Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Čokoládová pěna je hotová za pár minutek, ale na její chuť jen tak nezapomenete. Sladkou chuť čokolády podtrhne i netypické a lehce nakyslé granátové jablko, které ale čokoládu zároveň zjemní. Plody granátového jablka jsou v zimě navíc krásně šťavnaté a snadno sehnatelné.

2. Čokoládový nugát

Vyrobit si vlastní čokoládový nugát se může ze začátku zdát jako nesnadný úkol. Brzy ale zjistíte, že jeho výroba je nejen jednoduchá, ale i zábavná. A ten hřejivý pocit, že máte vyrobený domácí, za to stojí.

3. Lávové koláčky

Aby čokoláda uvnitř koláčku zůstala tekutá, pomůže vám malý trik. Její kostičky nechte před vložením do těsta vychladit v ledničce. Díky tomu vám vznikne tekutá čokoláda, jakmile se do koláčku zakousnete.

4. Čokoládové sušenky I.

Vyrobte si domácí čokoládové sušenky a zaručujeme vám, že se po nich jenom zapráší. Používejte čisté kakao, jehož kvalitu naznačí odstín; čím tmavší, tím lepší. Nejkvalitnější (s vyšším obsahem kakaového másla, minimálně 20%) obvykle pořídíte v pralinkárnách.

5. Mandlové sušenky s čokoládou

Pomocí dvou lžic získáte „snídaňové“ sušenky. Do těsta můžete přimíchat i ořechy, bílou čokoládu nebo kousky sušeného ovoce. Hořká čokoláda má obsah kakaové sušiny vždy 50% a kdo s ní šetří, nahrazuje část cukrem nebo kombinací cukru a umělého sladidla.

6. Čokoládová buchta s řepou

Přidávání zeleniny do koláčů není dnes už žádnou výjimkou. Řepa čokoládovou buchtu nádherně zvláční a díky své nevýrazné chuti vám v buchtě nebude vadit. Ořechy vybírejte podle chuti, nejlepší jsou ale výrazné vlašské nebo pekanové.

Fotogalerie

947/666/4-profimedia_0253112884.jpg 951/666/4-profimedia_0253112886.jpg 955/666/4-profimedia_0253112895.jpg 959/666/4-profimedia_0253112909.jpg 963/666/4-profimedia_0304755096.jpg 967/666/4-profimedia_0304755137.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Dorty jako z cukrárny, které zvládnete: Sacher, medovník i cheesecake

26.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Dorty a sladké potěší každého v rodině nebo vám zpříjemní odpoledne společně s hrnkem kávy či čaje. Zkuste upéct klasiky, co znáte, aniž byste pro ně museli do cukrárny.

Chřestová sezóna: 7 lahodných jídel z chřestu, které musíte vyzkoušet

24.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Začala chřestová sezona! Co si z chřestu můžete připravit? Téměř cokoli, polévku a nebo i koláč.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web