656/668/4-profimedia_0304974750.jpg

3 tipy na zapečené těstoviny

01.02.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Proč tolik milujeme zapékaná jídla? Přece pro to nádherné prolnutí chutí pod tenkou křupavou vrstvou, které nás čeká po vyndání z trouby. Vyzkoušejte tradiční lasagne, ale i penne se špenátem a bazalkou a tagliatelle se sýrem a šunkou.

1. Penne se špenátem

Lehké jídlo, které máte hotové za pár minut. Oceníte skvělou chuť bazalky v kombinaci se špenátem, použít můžete jak čerstvý, tak i mražený. Pro změnu můžete vyměnit špenát za nasekané listy zdravého a chuťově výrazného mangoldu.

2. Tagliatelle se šunkou a sýrem

Tagliatelle jsou širší než špagety, a na zapékání do trouby se tak hodí více. Toto rychlé jídlo ocení hlavně děti, které šunku a sýr zkrátka milují. Za dobrou cenu pořídíte i suroviny, přestože tagliatelle jsou o trochu dražší než klasické špagety. Přesto se do nich vyplatí investovat.

3. Lasagne s hovězím masem

Lasagne je možné udělat na tisíce způsobů, varianta s hovězím je ale klasika. Místo klasické cibule můžete použít nasládlou červenou. Nejenže vnese do jídla trochu barvy, ale narozdíl od bílé cibule má delikátnější chuť.

Fotogalerie

649/668/4-profimedia_0304974747.jpg 653/668/4-profimedia_0304974749.jpg 657/668/4-profimedia_0304974750.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web