• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vnitřnosti

Recepty z jatýrek, srdce, ledvinek a dalších – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z jatýrek, srdce, ledvinek a dalších – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Souhrnně jsou označovány jako droby. Někdo je konzumuje nerad, ale pravdou je, že při správném zpracování, mohou být skutečně delikatesou.

Nejobvykleji se pracuje s játry, ledvinkami, plícemi nebo srdcem. V případě ryb je to také kaviár, u hovězího a telecího dršťky, brzlík, u vepřového i mozek.

Vnitřnosti se používají buď samostatně, třeba jatýrka na cibulce či srdce na smetaně nebo na výrobu nejrůznějších paštik.

45 minut
Směs březovského sládka

Směs březovského sládka

Kuřecí maso nakrájíme nadrobno, stejně tak játra a klobásu, kterou jsme oloupali. Cibuli nakrájíme nadrobno, hlívu na plátky. V kotlíku rozehřejeme... více o Směs březovského sládka

Syrová roláda VIII.

Syrová roláda VIII.

Vymiešame maslo a tavené syry. Tvrdý syr vložíme do mikroténového sáčku, zaviažeme a dáme variť do vriacej vody. Uhorky, šunku a vajcia nakrájame na... více o Syrová roláda VIII.

Játra po sečuánsku

Játra po sečuánsku

Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu. **Připravíme si směs, do které dáme:** 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce... více o Játra po sečuánsku

Maďarská játra

Maďarská játra

Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách. V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké... více o Maďarská játra

Játrová sekaná

Játrová sekaná

Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet). Pečeme v mírné... více o Játrová sekaná

Játra na indický způsob

Játra na indický způsob

- cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme je - osmahneme je dozlatova - přidáme játra, opečeme - přidáme kari - podlijeme a dusíme - přidáme oříšky -... více o Játra na indický způsob

Plněná kuřecí křídla

Plněná kuřecí křídla

U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou. Nádivka: oloupanou cibuli... více o Plněná kuřecí křídla

Husí drůbky po arménsku

Husí drůbky po arménsku

Očištěné husí drůbky dáme vařit do studené vody s kořenovou zeleninou, solí a kořením. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přecedíme na ni... více o Husí drůbky po arménsku

Falešná husí játra

Falešná husí játra

Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s... více o Falešná husí játra

Maso pěti vůní

Maso pěti vůní

Do hrnce dáme lžíci oleje, ohřejeme a přidáme cukr, aby zkaramelizoval. Když ztmavne sejmeme hrnec rychle z ohně. Přidáme omyté maso a vlijeme horkou... více o Maso pěti vůní

Utajená kýta

Utajená kýta

Maso jemně rozklepeme, aby nebylo voskové, osolíme, posypeme grilovacím kořením, zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, často otáčíme, aby maso mělo... více o Utajená kýta

Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou rýží

Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou…

Na hlubší pánev dáme orestovat slaninu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a promícháme. Po zesklovatění cibule přidáme pórek nakrájený na kostky a... více o Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou rýží

Jatra po Benatsku

Jatra po Benatsku

Ryzi orestujeme na tuku, zalijeme bilym vinem a vodou, osolime, opeprime, pridame safran a varime do vyvareni vody, potom priklopime poklickou a... více o Jatra po Benatsku

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a... více o Jitrnicový prejt

Dušené ledvinky

Dušené ledvinky

Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji... více o Dušené ledvinky

Vepřové ledvinky po maďarsku

Vepřové ledvinky po maďarsku

Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně osušíme a nakrájíme příčně na plátky... více o Vepřové ledvinky po maďarsku

Domácí paštika

Domácí paštika

Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme směs a... více o Domácí paštika

Játra s cibulkou

Játra s cibulkou

Cibuli nakrájenou na kolečka osmažíme dorůžova na dvou lžících oleje. Plátky jater omyjeme a obalíme v mouce. Na zbylém oleji plátky jater 2-3 minuty... více o Játra s cibulkou

Vepřová játra s chilli omáčkou

Vepřová játra s chilli omáčkou

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme.... více o Vepřová játra s chilli omáčkou

Drůbeží játra na jehle

Drůbeží játra na jehle

Játra omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Žampiony a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostky. Na jehlu nebo špíz střídavě... více o Drůbeží játra na jehle

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme.... více o Pikantní vepřová játra

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
61
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
59
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
40
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
40
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vnitřnosti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact