Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Do horkých rozšťouchaných brambor vmícháme svižně jemně pokrájenou... více o Šťouchané brambory s uzeným sýrem
Uvařené nebo upečené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem. Přidejte k mouce a pomalu vmíchejte... více o Bramborový chléb
Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Na jemně pokrájeném špeku necháme osmažit drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme směs libovolně zvolené, drobně pokrájené, spíše chutí výraznější... více o Houskové uzenářské knedlíky
Předehřejte troubu na 180 ˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete... více o Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme cca 200 gramů pokrájených žampionů, pokrájenou šunku a nasekaný česnek (1... více o Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně
Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou a rumem. Dochutit můžeme i citronovou kůrou či skořicí. Vše... více o Lívanečky po našem - kynuté
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej a vodu, přidáme mouku s kakaem a kypřidlem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto... více o Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky, smažíme do vysmažení... více o Guláš s hlívou ústřičnou
Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15... více o Červená řepa s medem podle J. Krausové
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou... více o "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme... více o Báječné kuřecí placičky se sýrem
Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru... více o Bezinkový džem (rosol) - květový
Vše smícháme dohromady a uděláme kuličky, na plechu přitlačit vidličkou a péct na 180°C max. 15 minut (já pekla 12 minut). Je to velmi jednoduché a... více o Špaldové sušenky bez cukru
Gothaj pokrájíme a dáme do mísy, smícháme s okapanou zeleninou a opepříme. Připravíme si misky nebo umyté salátové vaničky, které naplníme touto směsí... více o Aspikové mističky
Těsto: do mísy si dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, rum, moučkový cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme asi 100 ml mléka,... více o Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s vodou, osolíme. Přidáme nové koření, bobkový list, houby (i s nálevem) a dáme vařit.... více o Domácí kulajda
Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a... více o Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,... více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Z mouky, vychlazeného a na kousky nakrájeného másla a vody vypracujte těsto. Podle potřeby a savosti mouky přidejte 2 (a více) lžíce studené vody.... více o Jablkový páj
Brambory na kostky dáme vařit do vývaru. Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme Polévku zahustíme jíškou a... více o Rajčatová polévka
Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, gyros koření, cukr, rozetřený česnek... více o Cuketové lasagne
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme máslo, tvaroh, mouku s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec tužší těsto zlehčíme vmícháním... více o Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé... více o Slaný chřestový koláč
Změklé máslo ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci, přišleháme prosátou mouku s práškem do pečiva a s citrónovou kůrou. Těsto dáme do... více o Dort stracciatella s ricottou
*Množství pro dvě osoby. Lilek rozpůlíme-podélně a vydlabeme dužinu. Lilek uvnitř posolíme, dužinu také a necháme vypotit. Pak vysušíme ubrouskem nebo... více o Lilkové lodičky
**TĚSTÍČKO:** Mouku důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem. Pak přidáme jemně pokrájenou šunku, scezený hrášek a ochutíme solí (pepřem) -... více o Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme... více o Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Všechny ingredience na těsto (kromě švestek a drobenky) smícháme, dáme na plech vyložený papírem na pečení a poklademe přepůlenými švestkami. Na závěr... více o Švestkový koláč V.
Listové těsto rozválíme. Potřeme ho směsí kečupu s prolisovaným česnekem a posypeme kořením na pizzu. Na směs poklademe nejdříve kolečka salámu, poté... více o Minipizzy - šnečci
Šunkový salám nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme 2 vejce, hořčici, prolisovaný česnek, koření a strouhanku podle... více o Klatovský řízek
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli popřípadně najemno česnek, osmažíme do růžova, přidáme najemno pórek, restujeme, přidáme... více o Čočka žravka
Vo vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry na jemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a dobře promícháme s játry. Dochutíme mletou červenou... více o Hrnečková paštika
Na olivovém oleji usmažím na malé kousky kuřecí maso, které okořením grilovacím koření nebo kořením na kuře do zlatava. V jiné pánvičce rozehřeji s... více o Gnocchi s listovým špenátem
Cukr nasypeme na pánev, přilijeme vodu a a med a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přidáme ořechy a necháme chvíli na plotně. Odstavíme a... více o Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej - stačí i slunečnicový. Necháme... více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch posypeme rybízem a... více o Rybízový koláč II.
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na... více o Zapékaná brokolice
Vypracujeme těsto, plníme (vtlačujeme) ve slabé vrstvě do formiček - košíčků, formičky ničím nevymazáváme! Po upečení se lehce vyklopí. Plníme podle... více o Košíčky i pro začátečníky
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem.... více o Vánoční chlebíček ze zbylých bílků
Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C. Krém tmavý: Ingredience... více o Ohavečské košíčky
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox,... více o Houbová omáčka II.
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a na konec sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v... více o Ořechové řezy naší babičky
Z těsta umícháme těsto a upečeme asi 12 tenkých palačinek, které necháme vychladnout. Špenát dáme vařit do malého množství mléka a asi po 20 minutách... více o Špenátové palačinky zapečené
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně promícháme... více o Pomazánka z tuňáka
Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme. Necháme kynout asi 1 hod. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho... více o Houskový knedlík
Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme, přidáme... více o Kuřecí kapsa
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a práškem do pečiva vmícháme do... více o Nugátové řezy
Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená... více o Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou