Vepřovou plec nakrájejte na kostky velké asi 10 x 10 cm. Osolte a opepřete. Dvě cibule a paličku česneku oloupejte a překrojte napůl. Přidejte k masu... více o Trhané vepřové
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte... více o Thajská polévka
Mrkev si oškrábeme a na struhadle ji nastouháme najemno. Banán nakrájíme na kolečka a přidáme k nastrouhané mrkvi. Přilijeme džus a vše důkladně... více o Mrkvovo-banánové smoothie
Kuřecí nebo krůtí maso pokrájíme na nudličky a osolíme. Mouky smícháme s libovolným kořením, které máme v oblibě a s ledovou vodou (cca 1,5 dl)... více o Kuřecí nudličky v tempuře
Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a... více o Uzený vývar
Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem... více o Pivní výpečky s bramborovými noky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme olej a vlažné mléko, promícháme, přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec do těsta... více o Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek
- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli. - Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet. - Mezitím si připravte plech s... více o Lembas (Elfí chléb)
Panna cotta: mléko + vanilka = svařit, mezitím si necháme želatinu nabobtnat, smetanu + cukr + sůl = vyšlehat. Až bude mléko svařené, necháme trochu... více o Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Vejce nastrouháme na hrubším struhadle do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli a salám, majolku (dle hustoty), pomazánkové máslo, sůl, pepř, vše... více o Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem
Očištěný patizon pokrájíme na hranolky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme pokrájenou papriku, cuketu a... více o Patizonová směs - bezmasá
- všechny suroviny mimo houskových kostiček vložíme do pekárny (nejdříve tekuté ingredience, dále ostatní) a zapneme program "Těsto" \\ - zpočátku... více o Houskový knedlík z domácí pekárny
Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku... více o Fazolové ragú se zeleninou
Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý... více o Mrkvovo-medový koláč s pomerančem
Cukr, van.cukr, skořici, celá vejce a olej vyšlehat do husté pěny. Přišlehat mouku s práškem do pečiva a nakonec vařečkou vmíchat dýni a semínka.... více o Dýňový koláč famózní
Na 1 PL oleje orestujeme papriku, poté jí smícháme se sýrem a s nasekanou jalapeno papričkou. Směsí naplníme tortillu a přehneme jí napolovinu.... více o Vegetariánská Quesadilla
Připravíme si velkou mísu. Buchta velmi dobře kyne. Syrové brambory nastrouhat na jemno, vymačkat a zalít vařícím mlékem, přidáme 2 kostky droždí,... více o Bramborová buchta slaná
Cibuli si nasekáme nadrobno. Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních zvadlých listů a omyjeme. Plec očistíme a nakrájíme na kostky. Kapustu uvaříme... více o Růžičková kapusta po indicku
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky, žampióny na půlky, dáme na plech, posolíme, posypeme tymiánem, zakápneme olejem a promícháme. Nahoru dáme olivy... více o Pečená zelenina - výborná
Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek.... více o Špagety alla puttanesca
Z očištěného ledového salátu si necháme 4 celé listy, zbytek pokrájíme na nudličky. Zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou (nebo mlékem) a... více o Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé... více o Slaný chřestový koláč
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na Vaší chuti. Meloun pokrájíme na silnější plátky (1,5 - 2 cm), které rozkrájíme na kostičky ... více o Melounové jednohubky (salát)
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny... více o Houbové flíčky-zapečené
Klobásu rozdělíme na čtyři porce, stočíme do šneku a naskrz propíchneme křížem špejlemi nebo párátky. Do třech hlubokých talířů si připravíme mouku,... více o Vinná klobása v trojobalu
Staré, nepotřebné punčochy, případně gázu (obvazy) si nastříháme na kostky cca10x10cm. Provázky nastříháme na potřebnou míru. Natrháme různé druhy... více o Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách
Mouku vsypeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, cukr a promícháme. Do směsi vyklepeme vajíčka, přilijeme olej, mléko i rum a promícháme. Těstem do... více o Malinovo-jahodové muffiny
Korpus: Ušleháme vejce s cukrem, ručně vmícháme mouku s práškem a olej. Vše nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180... více o Lehké ovocné řezy
Špek nakrájíme na malé kostičky, až se vypeče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme koření, orestujeme maso, zeleninu a... více o Svratecký guláš
Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát). Listy špenátu oprat a pokrájet na kousky. Na... více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,... více o Velikonoční perníčky - hned měkké
Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout. Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo,... více o Čokoládová bomba bez pečení
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme, osolíme, okořeníme, vsypeme nakrájenou brokolici a šunku na malé kostky. Když je... více o Brokolicová polévka II.
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Necháme asi 1 hodinu stát, občas promícháme. Přidáme zbylé suroviny a... více o Jablečná buchta SUPER
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem a pomleté ořechy. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme. 100 g práškového cukru... více o Rybízový koláč IV.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na... více o Zapečená brokolice s těstovinami
Rozmícháme všechny ingredience a naklepané maso do něj na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na předehřátém oleji pomalu smažíme.... více o Maso v jogurtu
Žloutky utřeme s cukrem a olejem do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na... více o Řezy s jablky, ořechy a smetanou
Vše zpracovat v míse, tvořit kuličky, obalovat v krystalovém nebo perlovém cukru a nechat dva dny schnout. Těsto se méně lepí na ruce, pokud si ruce... více o Rumové kuličky II.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru. Okurku nastrouháme na jemňoučké ... více o Bramborový salát s okurkou
Upečeme piškotový základ dáme vychladnout. Meruňky scedíme, necháme okapat. Šťávu z meruněk dolejeme do 1 l vodou, osladíme, zamícháme oba pudinky a... více o Sváteční řezy
Na pánvi osmahneme maso, přidáme zeleninu a žampióny a zakapeme sojovou omáčkou, přidáme asi 4 lžíce vody a necháme chvilku dusit. Mezitím uvaříme... více o Čínské nudle s masem a žampióny
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost... více o Pravé italské tiramisu II.
Vařenou prochladlou řepu nastrouháme na širší nudličky, smícháme s jemně nastrouhaným křenem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme k pečením.... více o Salát z červené řepy s křenem
Maso nakrájíme na tenké plátky a z utřeného česneku a všech dalších ingrediencí připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách... více o Vepřové plátky na medu
Salát omyjeme, necháme okapat a natrháme jej na menší kousky, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a mozzarellu, rozdrobeného okapaného tuňáka a... více o Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem
Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semeníků a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém oleji nudličky paprik za častého míchání asi 4 minut dusíme doměkka... více o Paprikový salát
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku najemno nasekáme. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme petrželku a krátce... více o Houby na smetaně
Do kotlet prořízneme kapsy. Šunkou obalíme plátky sýra a zasuneme je do kapes v kotletách a sepneme jehlami. Opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a... více o Kotlety plněné šunkou a sýrem
Maso osolíme, pokapeme olejem, koření vetřeme do masa spolu s worchestrovou omáčkou. Necháme 2 hodiny odležet v chladnu, opečeme ze všech stran v... více o Svíčková Wellington