Maso očistěte, pokrájejte na kostky o velikosti sousta, osolte a opepřete. Cibuli nesekejte na jemno a restujte na 100 gramů másla do tmavě zlatavé... více o Kančí guláš s bramborami
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový... více o Angreštové / rybízové knedlíky
Těsto: Dejte si předehřát troubu na 170 stupňů. Odvažte si cukr a máslo a poté ho dejte smíchat pomocí třecí metly. Až se spojí v hladkou hmotu,... více o Cupcakes
Na oleji a rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli dosklovata, kterou zaprášíme mokou a uděláme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme... více o Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)
Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, mléko a vejce, vše dobře promícháme dohladka a nakonec do těsta přidáme pokrájené meruňky. Těsto dáme... více o Meruňkový perník
V míse smícháme mouku, cukr krupice i vanilkový, kakao, kypřící prášek, olej, vejce a kefír. Pečlivě promícháme. Můžeme do těsta přidat i pár lentilek... více o Muffiny s lentilkami
Množství ingrediencí je na 1 koláčovou formu o ø 24 cm. Z mouky, másla, mléka, vejce a soli vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a chlaďte 2... více o Lotrinský koláč
Dužinu z dýně pokrájíme, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou, promícháme. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, rum, citronovou kůru z... více o Dýňový koláč s ořechy II.
Kuřecí prsíčka upravíme na větší plátky. Osolíme, opepříme a zprudka necháme zatáhnout na pánvi. Připravíme si zapékací mísu a kápnem si tam kapku... více o Zapečené kuřecí s rajčaty
Buřtíky podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, vložíme plátek nivy a cibuli (dělám silnější kolečka a rozkrojím je napůl). Zapékací misku vylejeme... více o Zapečené buřty s nivou a cibulí
Ovoce omyjte a očistěte. Bobulky opatrně osušte. Asi dvě třetiny rybízu a malin dejte do hrnce, vlijte šťávu, promíchejte a zhruba 5 minut za... více o Ovocné želé s mascarpone
Brokolici uvaříme doměkka (nejlépe na páře, aby si zachovala co nejvíce vitamínů), po vychladnutí ji nakrájíme úplně na drobno, přidáme lučinu nebo... více o Barevné pomazánky - Brokolicová
4 žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a do něho vmícháme žloutkovou pěnu.... více o Peříčkový řez
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev najemno nastrouháme. Smícháme s tvarohem a jogurtem, osolíme, okořeníme. Podáváme s tmavým chlebem.... více o Lehká tvarohová pomazánka
Kotlety nařízneme ke kosti, tak aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy,... více o Moravská kapsička
Majonézu, citronovou šťávu a 1 lžíci vody spolu prošlehejte v míse. Kuře vykostěte, případně zbavte kůže a nakrájejte na sousta nebo nasekejte nahrubo... více o Salát waldorf s kuřetem
Uzené maso povaříme. Do vývaru dáme vařit brambory na kostičky do měkka s libečkem. V menší nádobě zpěníme na oleji cibulku, přidáme česnek, sladkou... více o Fazolová gulášovka s uzeným masem
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který vmícháme ihned do sladkého tvarohu. Jahody pokrájíme na větší kusy nebo je nahrubo rozmačkáme, osladíme... více o Jahodovo - vanilkový tvaroh
Kuře naporcujeme, nasolíme, potřeme olejem a posypeme kari (1 kuře = 1 lžíce kari), dáme do misky a necháme nejlépe přes noc proležet v chladu. Do... více o Šťavnaté kari kuře
Ručně zpracovat ingredience na těsto a rozdělit na větší a menší (na mřížky) díl. Větší díl vyválím a dám na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.... více o Mřížková tvarohová buchta
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely,... více o Sekaná podle Itala
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z obou stran, podlijeme troškou vody... více o Vepřové řízky po moravsku
Veškeré ingredience řádně promícháme a potřeme tím naporcovaného králíka nebo kuře ze všech stran. Uložíme do pekáče a zalijeme zbylou marinádou.... více o Marináda na králíka nebo kuře
Smetanu ušleháme tak, aby vznikla šlehačka. Tvaroh promícháme s křenem a připravenou šlehačkou. Osolíme podle chuti. Výborné na jednohubky či topinky.... více o Jemná křenová pomazánka
Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek,... více o "Slovenský" bramborák
Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule... více o Roštěnky na špeku
Očistěného osoleného lososa pokapeme citronem a opečeme na pánvi cca 2-3 min z obou stran. Zalijeme smetanou a jakmile se začne smetana vařit tak... více o Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory
Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a... více o Rösti - smažená nebo pečená příloha
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka... více o Výborný chléb, který se vždy povede
Přes noc namočené fazole uvaříme, sůl přidáváme, až jsou měkké. Kroupy mírně osolíme a také uvaříme doměkka. Fazole i kroupy smícháme a přidáme na... více o Šumajstr
Třeme (mixujeme ručním šlehačem). Přidáme mouku a prášek do pečiva. Vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přidáme kakao. Pak zvlášť... více o Metr (šachovnice)
Brokolice rozdělíme na růžičky a košťál oloupeme (slupka je potom nepříjemná a tvrdkavá), dáme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a vaříme na mírném... více o Brokolicová polévka se žampiony
Suroviny na zálivku musí mít pokojovou teplotu. Vložíme je do mixéru a rozmixujeme na takovou konzistenci, která připomíná majonézu. Bagetu nakrájíme... více o Salát Caesar
Housky (den staré) nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s vajíčky a s nahrubo nastrouhaným sýrem. Směs můžeme vylepšit přídáním bylinek (libeček,... více o Smažené sýrové placičky
K pečení potřebujeme plech na 12 muffinek (lze běžně zakoupit). Plech buď vymažeme nebo použijeme papírové formičky na muffinky a poté není třeba... více o Borůvkové muffiny
Krůtí stehno dáme vařit (já do papiňáku) s jednou střední cibulí, čtyřmi stroužky česneku, asi osmi zrnky nového koření a deseti pepři. Na nakrájené... více o Krůtí stehno trochu na divoko
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do... více o Patizony zapečené s hermelínem
Ingredience zpracovat a nalít do kuláté formy na koláč. Výborné jsou na tom čerstvé borůvky nebo jahody. Posypku nadrobit na ovoce a péct při 180-190... více o Jogurtový koláč II.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění med. Přimícháme mléko a... více o Čokoládová bábovka bez vajec
Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na těstíčko rozmícháme Solamyl, mouku, sůl,... více o Cuketa v sýrovém těstíčku
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu... více o Prezidentské maso
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule nakrájená na... více o Béřovický králík
Játra dáme do misky - bez oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem.... více o Pomazánka z tresčích jater II.
Ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou pečlivě vymažeme formičky. V míse utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem. Třeme tak dlouho, až je... více o Rakvičky se šlehačkou
Cibuli s česnekem zpěníme. Přidáme mleté maso, chvilku prosmažíme, přidáme špenát a nakonec přidáme vejce.... více o Mleté maso se špenátem
Omyté papriky opečeme 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek... více o Kuře s paprikou a olivami
Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nestočily. Smícháme vejce, solamyl, kečup, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř, kari a... více o Kotlety po čínsku
Vepřovou krkovici dobře omyjeme, osušíme a potřeme sladkou paprikou, solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v předehřáté troubě ... více o Vepřové na houbách
Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme,... více o Makrely na roštu