Oloupané okurky nastrouháme na na struhadle na hrubo, přidáme ocet, cukr, sůl a pepř a zamícháme.... více o Okurkový salát
Nejlépe v zapékací míse (můžeme jí pak dát rovnou do trouby) smícháme ingredience na marinádu - jogut, koření, worcetrovo omáčku a rajský protlak. Do... více o Naložená kuřecí křídla
Maso omyjeme, osušíme a potřeme olejem a obalíme v koření. Necháme v uzavřené nádobě nejlépe přes noc v lednici. Pekáč si vymažeme sádlem. Maso jen... více o Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Nakrájíme si cibuli na malinko větší kousky. Na pánev dáme olej a necháme rozehřát. Poté přidáme cibulku a necháme ji zlehka osmahnout. Když nám... více o Kuřecí se smetanou a špenátem
Důkladně omyté a nakrájené pomeranče, mátu a případně i cukr společně ve sklenici podrtíme, přelijeme rumem a zaházíme ledovou tříští a dolijeme... více o Pomerančové mojito
Já dělám těsto v pekárně na chleba-pokud nemáme uděláme těsto klasickým způsobem.Pokud máme tedy pekárnu tak by tam měl být i program na těsto.... více o Italské těsto a výborná pizza
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolte, 2 minuty restujte a pak zalijte... více o Červené zelí s jablky
Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme... více o Bramborový guláš s baby karotkou
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny. Nakrájenou cibulku, kešu a... více o Indické kuře Tikka Masala
Očištěnou a oloupanou dýni nakrájíme na menší kostky a dáme do velkého hrnce zasypeme kyselinou citronovou a zalejeme 5 litry vody, takto necháme dýni... více o Můj dýňový kompot s ananasem
//6–8 porcí:// 200 ml vody vlijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Vsypte cukr a na mírném ohni vařte zhruba 8 minut, až vznikne sirup. Sundejte z ohně... více o Pomerančový sorbet
Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i... více o Hořčicoví utopenci se zelím
Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy... více o Kroupový oběd (večeře)
Tyto placky jsou známé pod několika názvy: v Anglii jsem se setkala s tím, že tomu říkají Naan bread, v Ústí v indické restauraci placky Chapati, nebo... více o Indický chléb (Naan / Chapati)
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran... více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
1. Připravíme si těsto z mouky, másla, 1 vejce a špetky soli. Moukou posypeme vál, do mouky nakrájíme máslo rovnou z lednice a vklepneme vajíčko,... více o Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)
Kotletky nakrájíme na nudličky a naložíme na pár hodin do marinády ze sójové omáčky, medu, oleje a koření pěti vůní. Osmažíme na pánvi dozlatova. Dáme... více o Čína s vepřovým
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou... více o Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby želatina nabobtnala. Čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml... více o Panna cotta s malinovou omáčkou
Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, zasypeme 1 lžící mouky a mletou paprikou a zasmažíme. Přidáme zeleninový vývar, pokrájené kysané zelí, celý pepř,... více o Zelňačka s maďarskou klobásou
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Nakrájená jablka pokapeme citronovou šťávou. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme jogurt, rozpuštěnou Heru, citronovou kůru, mouku s kypřidlem a... více o Jogurtovo-jablečná bábovka
Mouku, sůl a kůru prosejte do mísy. Droždí rozdrobte do trochy smetany či mléka s cukrem. Žloutky s cukrem šlehejte nad parou do zhoustnutí, přilijte... více o Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Vejce se uvaří natvrdo, oddělí se žloutek a bílek, žloutky se v misce rozmačkají vidličkou, bílky pokrájí najemno (nebo nasekají v robotu). Pokrájíte... více o Vajíčková pomazánka podle dcery
Rajčata a papriky omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Cibuli jemně pokrájíme, přidáme do mísy, vše jemně osolíme, opepříme a... více o Rajčatovo-paprikový salát
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na velký plát, který bude plech na pečení přesahovat z každé strany o 2 cm a propícháme ho vidličkou, aby... více o Jahodové řezy s pudinkem a želé
Ořechy a ovoce nakrájíme na kousky nebo nudličky. Smetanu, cukr, van.cukr a mouku svaříme, za stálého míchání, do zhoustnutí asi 5min. Přidáme ovoce a... více o Marokánky IV.
Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy, česnek nahrubo posekáme a dáme do pekáčku vymaštěného lžící oleje. Pečeme v rozpálené troubě cca 20 minut,... více o Pečená zelenina na lžíci oleje
Uhněteme těsto a vytvoříme malé kuličky. Uprostřed nich vyhloubíme důlky, které naplníme marmeládou. Pečeme na suchém plechu při 150 stupních.... více o Placičky z ovesných vloček II.
Omyté očištěné kuře prosolíme, posypeme sekanými bylinkami a položíme na pekáč vyložený pečícím papírem. Obložíme je oloupanými a nakrájenými brambory... více o Kuře s bramborami pečené v troubě
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj... více o Ďábelský Pangasius
Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby, na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a kdo má rád, může... více o Pečené brambory se sýrovou omáčkou
V misce rozmačkáme banán, čokoládu nasekáme na kousky, sypké ingredience smícháme v jedné míse, k banánu přidáme olej, poté sypkou směs, pořádně... více o Muffiny banánovo čokoládové
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upečení je ihned... více o Plněné ořechy IV.
Smícháme med, máslo, cukr a vejce, přidáme vločky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Hmotu dáváme na plech lžičkou (vyložený pečícím papírem).... více o Marokánky s ovesnými vločkami
Halušky: na jemno nastrouháme brambory, nesléváme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl a rozmražený špenát. Špenát stačí rozmrazit při pokojové... více o Selské halušky špenátové
Očištěnou kapustu nakrájíme a podusíme na cibuli téměř do měkka. Uzeninu nakrájíme na kostky, česnek utřeme a promícháme s kapustou, osolíme a dáme do... více o Zapékaná kapusta
Strouhanku rozmícháme se smetanou. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáváme žloutky. Do vymíchaného krému přidáme strouhanku se smetanou,... více o Třešňový koláč II.
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme olej, koření dle chuti, česnek, med, sůl a trochu kečupu.... více o Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,... více o Poctivá zelňačka
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme... více o Česnečka z uzených kostí
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vmícháme rajčatový protlak... více o Rajská polévka s krupicovými haluškami
V teplém mléce rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí, dáme do tepla, kde necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek smícháme s prosátou moukou,... více o Honzovy buchty
Víno promícháme s cukrem a svaříme. Do vařícího nasypeme pepř a odstavíme z ohně. Necháme vychladnout. Potom vmícháme do jogurtu zároveň s ostatním... více o Pepřový dip
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka.... více o Zadělávané fazolky
Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso,... více o Nadívaný vepřový bůček
Tvaroh rozmačkáme, smícháme s mlékem a ušleháme. Přidáme prolisovaný česnek, ořechová jádra a podle chuti přisolíme. Mažeme na krajíčky chleba nebo... více o Tvarohová pomazánka s česnekem
Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamícháme prášek do pečiva... více o Mramorová bábovka
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové řízky osolíme, obalíme v mouce,... více o Kapustové řízky