Bagetu nakrájejte na kostičky a na chvíli, tak aby se příliš nerozmáčela, ji ponořte do marinády, poté ji uložte stranou. Do marinády dejte na... více o Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +. Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř... více o Kološvárské zelí z remosky
Nejdříve si nakrájejte kuřecí maso na plátky. Pokud nemáte k dispozici pravý vývar na pho polévku, stačí když budete mít vývar zeleninový nebo kuřecí.... více o Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou
Růžové lístky opláchneme a vsypeme do hrnce. Zalejeme převařenou vodou (horkou nebo vychladlou), přidáme 3 lžičky kyseliny citronové, zamícháme a... více o Lehký sirup z růží
Vepřové ocásky nasolíme nejlépe alespoň hodinu před pečením. Dáme je do pekáčku na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, posypeme dle chuti drceným (ne... více o Jednoduché pečené vepřové ocásky
Cibuli na trošce oleje nebo na másle osmažíme dorůžova. Přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu s česnekem. Do směsi vmícháme špenát, osolíme,... více o Jednoduché špenátové špecle
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do sklovata. Na cibuli dáme osmažit na plátky nebo kostky pokrájené maso z obou stran. Po osmažení masa dáme krátce... více o Dušené maso s hráškem
Dortovou formu s průměrem 22 cm vyložte pečícím papírem. Do mixéru vložte rozinky a kešu oříšky. Mixujte dohladka. Směs by měla být lehce mastná díky... více o Fitness jogurtový koláč nepečený
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod. Koření by mělo mít... více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
Na trošce rozpáleného oleje v pánvi s širokým dnem zprudka orestujeme dozlatova kolečka cukety (neloupané!) a pokrájené uzeniny. Ke konci restování... více o Cuketová směs s uzeninou
//6–8 porcí:// 200 ml vody vlijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Vsypte cukr a na mírném ohni vařte zhruba 8 minut, až vznikne sirup. Sundejte z ohně... více o Pomerančový sorbet
Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy... více o Kroupový oběd (večeře)
Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké... více o Jablečný víkendový koláč - vláčný
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1... více o Spaghetti con polpettini
Hledal jsem ve sklepě hmoždinky a nějaký ten šroubek. Místo toho jsem ale našel česnek a hned mě vzaly chutě. Na hmoždinky jsem zapomněl eins-zwei a... více o Kabirův pečený česnek Čeněk
Vejce, máslo, mouku, cukr a kypřící prášek smíchejte a vyšlehejte do jemné konzistence. Kakao smíchejte s vodou, až vznikne hustší pasta a tu... více o Božský čokoládový dort
Do pekáčku nakrájíme na hrubá kolečka 2 středně velké cibule, asi tři stoužky česneku napůl rozkrojené - poklademe je na dno, abychom z nich... více o Vepřový jazyk na divoko
Nejprve si zkaramelizujeme cukr, pak přidáme rozehřátý tuk, pak najemno nasekané ořechy a nakonec salko. Vše neustále mícháme. Po přidání salka za... více o Sladké oplatky
Těsto: Postupujeme dle požadované velikosti moučníku. Kolik vajec, tolik dalších ingrediencí. 1 vejce = 50 g. Takže při 5 vejcích dáme 250 g pol.... více o Pařížský dort Eli
Olej rozehřejte v hrnci, přidejte nakrájenou cibuli a za průběžného míchání restujte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky... více o Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Množství záleží na počtu strávníků. Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před... více o Cuketové plátky v pivním těstíčku
Nejdříve si připravíme mexickou směs (Mexická chuť), kterou podusíme na pánvičce a dáme bokem, dokud nebude připravené maso. Potom si zvlášť podusíme... více o Mexické maso
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva a vše řádně promícháme.... více o Čokoládová bábovka ze zakysanky
Okurku a ředkev omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Lístky špenátu dobře opláchněte a vytřepejte z nich vodu. Chřestu odlomte nebo odřízněte spodní... více o Křupavý jarní salát
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou krkovici, dle chuti opepříme, zprudka zasmahneme, přidáme potlak, vysmažíme z něj vodu, zalijeme... více o Krkovice na moravance
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na... více o Slané vínové cukroví
Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a... více o Dunajské vlny s třešněmi
Droždí cukr a 180 ml vody spolu smíchejte v misce. Nechte stát zakryté na teplém místě asi 10 minut, aby dobře vzešel kvásek. Mouku se solí prosijte... více o Focaccia s olivami a rozmarýnem
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu osolte,... více o Gratinované brambory III
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a... více o Kuře pečené na medu a citronu
Palmarín, práškový cukr, vanilkový cukor, vaječné žloutky a kůru z citronu vymícháme do pěny, přidáme mouku s přimíchaným práškem do pečiva a mléko,... více o Řezy s černým rybízem
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme olej, vodu, přisypeme kakao s moukou a kypřidlem do perníku,promícháme a nakonec zlehka vmícháme... více o Rychlá perníková roláda
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i sýry jsou... více o Slaný řecký koláč
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni vaříme cca 15... více o "Čína" se sojovým masem a kedlubnou
Těsto: 1.Smícháme jogurt, mouku,cukr, vejce, prášek do pečiva. 2.promixujeme mixérem. 3.Nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem. 4.Naskládáme na... více o Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu. Pokud je... více o Mramorová bábovka II.
Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme... více o Rajská omáčka, která se musí povést
Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme žloutky, sójový olej, skořici, 120 g cukru a vše vypracujeme v hladké těsto, které... více o Mřížkový dýňový koláč
Smícháme všechny ingredience na těsto a polovinu ho nalejeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Druhou polovinu obarvíme kakaem a vlijeme na... více o Buchta celulitida
Z mouku, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme nejlépe vařečkou hladké relativně vlhké těsto, a sice... více o Arabský chléb - Pide
Čočku vaříme v cca 1-1,5 l vody spolu s kořením, ale bez soli, asi 10 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme na 1 cm kousky kořenovou zeleninu a oloupeme... více o Čočková polévka s rajčaty
Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a... více o Dalamánky
V míse třeme máslo, cukr a žloutky, přimícháme kvásek z kvasnic - připravený z trochu mouky, cukru a mléka. Když je vše rozmícháno, přidáme sůl,... více o Jidášky našich babiček
Očistěné houby nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby, masox... více o Houbová omáčka II.
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a smícháme s uvařenou omáčkou, přidáme... více o Ševcovský salát
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit. Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k... více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme... více o Zelníky
Z uvedených surovin svaříme nálev - necháme vychladnout. Na dno každé sklenice dáme několik koleček mrkve, cibule na to naskládáme očištěné okurky a... více o Okurky
Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso asi hodinu odležet.... více o Pekingské maso
Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném... více o Zbojnické kotlety