Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová... více o prejt
mouky, studeného másla, 1 vejce, soli a trochy studené vody vypracujeme hladké těsto a dáme je asi na 30 min vychladit. Rajčata očistíme, omyjeme a... více o koláč se slaninou
Makrelu pečlivě vykostíme a umeleme. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou makrelu, nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Pomazánku... více o pomazánka z makrely - francouzská
Perlu utřeme do pěny, přidáme jemně nastrouhaný sýr, sardinky bez oleje, jemně nakrájenou cibulku, osolíme, přidáme citronovou šťávu a důkladně... více o pomazánka z olejovek se sýrem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými... více o Pomazánka z uzené makrely
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme ze všech stran, případně použijeme vařené maso z polévky. Maso rozmixujeme s cibulí, osolíme, opepříme a... více o pomazánka - z krůtího masa
Sýr smícháme s nakrájeným masem, žloutky, moukou. Osolíme a vmícháme ušlehaný pevný sníh z bílků. Lžící nabíráme kousky hmoty, obalujeme ve strouhance... více o sýrové noky - smažené
Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme syrový řapíkatý celer, rajčata, brambory, červenou cibuli a suroviny promícháme s černými olivami. Zálivkou z... více o Salát s řapíkatým celerem
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kostky a zakapeme citronovou šťávou. Celer uvařený ve vodě s přidáním soli a octa necháme vychladnout.... více o Salát z jablek a celeru
Těstoviny uvaříme, přecedíme, zalijeme trochou olivového oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na... více o těstovinový salát s tuňákem X.
Uvařené, propláchnuté a odkapané těstoviny necháme vychladnout. Šunku a očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky a promícháme s těstovinami a olivami. Z... více o těstovinový salát s mrkví
Těstoviny uvaříme běžným způsobem v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, propláchneme a necháme okapat. Rozpůlíme papriky a odstraníme semeníky. Lusky... více o těstovinový salát se salámem II.
Vejce uvaříme natvrdo, salát důkladně omyjeme, nakrájíme na proužky, přidáme olivy a opatrně promícháme. V misce smícháme pepř, sůl a ocet a za... více o Zelený salát s olivami
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme na pánvi, škvarečky vyjmeme a na tuku zesklovatíme nakrájenou cibuli. Do mixéru dáme kousky krůtího masa,... více o paštika z pečeného masa
Vepřové maso, telecí játra, polovinu husích jater a polovinu slaniny umeleme, přidáme žemli namočenou ve víně a znovu umeleme. Vmícháme vejce, koření... více o slavnostní paštika
Zvěřinové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na oleji, přidáme maso, sůl, část koření a podusíme ve vlastní šťávě.... více o paštika z divočiny
Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso... více o králičí paštika
Droždí v hrnku rozdrobíme, smícháme s trochou cukru, zalijeme polovinou vlahého mléka a zakryté čistou utěrkou dáme kynout do tepla. Změklé máslo... více o Vánočka V.
Rostlinný tuk třeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané... více o bublanina s višněmi
Špekacky oloupeme, a nakrojime (pak neco -cibuli, papriku- dame dovnitr). Rozrojime v pulce podelne a skladame do sklenice. Prokladame na kruhy... více o Utopenci VI.
Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže... více o Světlá tlačenka
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi 4 lžíce mouky, špetku cukru a necháme na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce,... více o kynutý jablkový koláč
Veškeré ingredience najednou namixujeme a dobře našleháme. Dáme zamrazit.... více o Tajemství plného mrazáku
4 sklenice (po 350 ml) na sklenici asi 640 kcal, 35 g bílkovin, 37 g tuků, 36 g sacharidů 1. Kozí sýr nakrájíme na hranolky. Lahůdkovou cibulku... více o Naložený kozí sýr
Do prosáté mouky vlijeme mléko a přidáme rozmíchané žloutky s cukrem. Do směsi postupně přidáme sůl, nastrouhanou kůru, prášek do pečiva a vše pečlivě... více o jablkové livanečky
Do mísy vlijeme mléko, olej, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, cukr, malé množství citronové kůry. Vše společně zamícháme. Oloupaná, jadřinců... více o Smažená jablka
Nakrájet bagetu na plátky, ale nedokrojit je, takže bageta drží stále pohromadě. Smíchat ostatní ingredience do hladka. Natřít směsí mezi plátky... více o Bageta s olivami
5 baget (Jedna bageta ma asi 2.875 kJ = 685 cal.) Plech poprasime moukou. Mouku prosijeme do misy, uprostred vyhloubime dulek a z drozdi, vody a... více o bagety
Rozpustit kvasnice v teplé vodě a nechat je vzejít. Přesít mouku na vál, udělat do ni důlek a do toho nalít kvasnice, olej a trochu osolit. Přidávat... více o chléb pitta
Cukr třeme se žloutky. Přidáme citronovou kůru, máslo a ořechy. Pote vmícháme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně přidáme sníh z... více o třená bábovka s ořechy
Klobouky hub potřeme česnekem se solí a obalíme v mouce. Cibuli na hrubá kolečka zpěníme na omastku a vyjmeme. Místo ní vložíme houby a dozlatova... více o houby na česneku
1. Listové těsto rozmrazíme. Rozšleháme 1 vejce. 2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno nakrájíme a na rozehřátém másle osmahneme... více o houbové pirohy
Těsto zaděláme na vále, rozválíme na placku, rozkrájíme na kousky podle svých představ, přeneseme na plech (netřeba vymazávat, je to samo dost mastné)... více o Sušenky z tvarohu
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky za postupného přidávání cukru a vanilkového cukru utřeme do pěny. Do ní po částech... více o ořechová bábovka V.
Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a jedním žloutkem. Potom postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zředíme mlékem a... více o koláč s tvarohem
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme krupici, kakao a na strouhaná jablka (na hrubém struhadle). Těsto necháme 30 minut odpočinout. Potom nastrouháme na... více o jablečné řezy s ořechy
Křehké těsto: všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky. Vyválíme na pomoučeném... více o Sýrové pečivo
Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry... více o pečený hermelín
Nakrájíme rajčata a eidam na malé kostičky, zalijeme tatarkou a opepříme.... více o Rajčatový salát se sýrem a tatarkou
Těsto zpracujeme, tence rozválíme na 4 záviny, naplníme NA KOSTIČKY nakrájenými jablky, posypeme vším co normálně (já dávám rozdrcené piškoty, rozinky... více o Rychly jablkovy zavin
Na vále vypracujeme těsto z mouky, soli, másla, cukru, žloutků, vína a smetany. Necháme ho asi půl hodiny odpočinout. Potom je na pomoučeném válu... více o boží milost
Z tvarohu, soli, droždí rozmíchaného v mléce, žloutků, másla a mouky vypracujeme tuhé těsto, které necháme vykynout. Potomho rozválíme, nakrájíme na... více o Smažené rohlíčky
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem. Přidáme sůl, rum, žloutky, citrónovou šťávu a kůru, vykynutý kvásek, mléko, mouku a vypracujeme těsto.... více o koblihy
Z tuku, šlehačky a mouky uděláme těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly. Každý díl rozválíme do tvaru kola a rozdělíme ho nožem na osm dílů /trojúhelníků/.... více o Rohlíčky II.
Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s... více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Rozetřít a ušlehat s česnekem.... více o Pomazánka česneková
Dobře uleželé tavrůžky rozmačkáme vidličkou a přidáme do utřeného másla. Promícháme, pak přidáme jemně krájenou cibuli, sůl a papriku. Opět dobře... více o Pomazánka - syrečková III
Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně... více o pomazánka - sardinková
Játra dáme do misky - bez oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem.... více o Pomazánka z tresčích jater II.
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba pomažeme máslem... více o Pomazánka - syrečková II