Maso nakrájíme na kostky, rozmarýnové jehličky a česnek nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme rozmarýn s česnekem, necháme... více o Hovězí podle Fabrizia
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat... více o Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Uvařenou rýži v osolené vodě nasypeme do vymazané zapékací mísy máslem. Na rýži poklademe orestovanou zeleninu, kterou jsme na závěr restování... více o Kari kuličky na lilku a rýži
Fenykly ořežeme, omyjeme, rozřežeme podélně na osminky a na pár minut vložíme do osolené vařící vody. Slijeme, dáme do pekácku, posypeme parmezanem (3... více o Zapečený fenykl v bešamelu
Oškrábané brambory nastrouháme najemno, přidáme cca deci mléka, vejce, koření, mouku, cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Těsto... více o Tatínkovy bramboráky
Houby namočíme na cca hodinu do studené vody. Bílé části cibulek nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky a obojí zpěníme na sádle. Přidáme protlak,... více o Lečo s houbami
Papriku s cibulí orestujeme na trošce oleje, po chvíli přidáme rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou bazalkou a krátce povaříme. Na závěr... více o Rajčatové lečo s uzeným sleděm
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným olejem.... více o Palačinky s jahodovým přelivem
Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela... více o Cizrna na paprice se smetanou
Kuřecí prsa osolíme a opepříme a poté je nakrájíme na malé či větší kostičky (kdo chce, může před krájením naklepat). Tyto kuřecí kousky osmažíme na... více o Čertovské špagety
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na trošce oleje ve velké pánvi. Pak přidáme pyré s česnekem,... více o Ryba s těstovinami
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně vícekrát) -... více o Rozpékané bylinkové brambory
Semínka si nasucho orestujeme na pánvi. Salát natrháme na kousky. Pečivo pokrájíme na plátky. Z tvarohu, paprik a bylinek si umícháme směs, kterou... více o Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)
Ze surovin na těsto umícháme hladké těstíčko. Na rozpálené pánvi s olejem upečeme tenké palačinky, které necháme vychladnout. Cibulky a ředkvičky... více o Palačinkové rolky (roládky)
Lilek pokrájíme na půlcentimetrová kolečka, která osolíme a necháme cca 1/2 hodiny vypotit. Pak kolečka dobře vysusíme ubrousky (utěrkou) a naskládáme... více o Lilkové koláčky
Do rozpuštěného másla přidáme hořčičné semínko, kmín a smažíme tak dlouho, až hořčice začne praskat. Potom vsypeme předem 1 den namočenou čočku,... více o Čočka s meruňkami
Rajčátka rozpůlíme, opepříme, naskládáme je na vymazaný pekáček a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozpálené trouby zapéct na cca 10 minut.... více o Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
**Špecle:** Vejce si rozšleháme se špetkou soli, přidáme vodu, přisypáváme mouku a mícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo těstíčko husté tak,... více o Špecle se slaninou a žampiony
Těstoviny uvaříme tak, aby nebyly úplně měkké. Maso osolíme a opepříme a navlhčenýma rukama z něj tvoříme malé kuličky. Zeleninu očistíme, nakrájíme... více o Masové kuličky v těstovinách se zeleninou
Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme rajčata i se šťávou + 1dcl vody, bylinky a koření dle chuti, pepř, sůl i cukr a provaříme asi 5 minut,... více o Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce
Zelí necháme okapat (případně i propláchneme) a dáme ho na orestovanou cibuli na oleji. Přidáme 2 lžíce vína, osolíme, opepříme a dle chuti osladíme.... více o Mangové zelí s kotletou
Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, přisypeme mražené fazolky, bylinky, maso (libovější) pokrájené na malé nudličky (kostičky),... více o Fazolky s uzeným masem
Na špeku a anglické slanině osmažit cibulku, přidat kuřecí maso osolit a dusit do měkka. Přidat omytý špenát překrájený na jemno a spařený. Zalít... více o Široké nudle v omáčce z čerstvého špenátu
Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme ho. Přidáme šlehačku až začne... více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Fenykly zbavíme natě a vnějších tvrdých listů a nakrajíme podélně na osminky. Vložíme do vařící osolené vody a vaříme po dobu 5 minut. Slijeme a jemne... více o Rajský fenykl
Tykve oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky a s kostkami tykve opečeme na horkém tuku. Přidáme nakrájená... více o Tykev s paprikou a rajčaty
Tagliatele dáme vařit dle návodu. (Mohou být samozřejmě i jiné těstoviny - dle chuti). Než se uvaří těstoviny připravíme si větší pánev ve které... více o Pikantní těstoviny a la Lenka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Do hlubší pánve vysypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (lze použít i špek),... více o Francouzské brambory s hlívou ústřičnou
Očistíme fenykly, nakrájíme na malé kousky. Do hrnce dáme trochu oleje a kousek másla, fenykl jemně orestujeme a přidáme rýži, taktéž orestujeme. Za... více o Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Maso pokrájíme na kostičky, posypeme kořením, zakapeme lžičkou oleje, přidáme česnek, scezené žampiony a promícháme. Masovou směs si můžeme připravit... více o Masíčko v hermelínu-minutka
Listové těsto si rozpůlíme a vyválíme si dvě stejně velké slabé placky. Jednu si potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhanou nivou, zakryjeme... více o Šneci s nivou a kořením
Nejdvěčnější jídlo od maminky, když jsem byla malé prtě. Nejprve oloupeme jablka a nastrouháme na hrubo. Zalijeme je šťávou z 1citrónu a osladíme je... více o Jablečné knedlíky
Ušleháme šlehačku, přidáme tvaroh (nejlépe polotučný z vaničky), vejce, citronovou tresť, vanilkový cukr, lžíci moučkového cukru a hrozinky a... více o Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Fazole si namočíme na 2 hodiny do studené vody (1 litr) s kořením, pak je uvaříme do měkka, před koncem vaření je osolíme. K fazolím přidáme mouku s... více o Fazolová polévka na kyselo
Spařenou,opranou rýži osmažíme na 20 g másla.Na zbytku másla si osmažíme hrubě pokrájenou zeleninu dle vlastního výběru,pak zaprášíme moukou,ještě... více o Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Uvařené maso ve slané vodě necháme vychladnout (ztuhnout) a pak nakrájíme na 0,5 cm plátky, které nejdřív obalíme v rozšlehaném vejci, pak v sýru a... více o Hovězí řízky obalované sýrem
Na másle orestujeme drobně pokrájenou šunku (20 dkg), kterou zaprášíme moukou, zamícháme, zalijeme vodou (cca 2,5 dcl) a přivedeme k varu. Ve vývaru... více o Sýrovo-šunkové těstoviny
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše promícháme a... více o Česnekovo-žampionové masíčko: minutka
Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše... více o Jahelníkový nákyp
Nejdříve na oleji osmažíme cibulku,po chvíli přidáme salám,nakrájený na kostičky. Půlku hlávky středně velkého zelí nakrájíme,rozdělíme,na proužky.... více o Dušené zelí se salámem
Nakrájíme nadrobno cibulku a smažíme ji na olivovém oleji dozlatova. Poté přidáme pórek, zeleninu, maggi a chvilku smažíme. Pak přidáme maso obalené v... více o Vepřové na pórku s rýží
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme česnek, trochu nakrájené bazalky a přidáme rajčata, osolíme, opepříme a... více o Rajčatová kaše s chlebem
Šalotku na jemno pokrájíme, lehce orestujeme na oleji (nejlépe olivovém), přidáme maso, necháme zatáhnout, poté přidáme hrášek, kukuřici, papriku ... více o Tymiánové rizoto
Konopná semínka očistíme a opražíme na pánvi. Pražíme tak dlouho, dokud nejsou zlatohnědá a poté zalijeme olejem, přidáme tofu, a za stálého míchání... více o Konopné tofu
Smícháme mléko, smetanu, hořčici, víno, sůl a papriku. Sýr nastrouháme, čtvrtinu necháme stranou zatím v lednici a zbytek promícháme se suchými ... více o Těstoviny se sýrem - na potom :-))
Dýni pokrájíme na kostičky 1 - 1,5 cm. Dáme do pekáče s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme péct asi 20 minut na 200°C.... více o Dýňové knedlíky
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni... více o Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Vývar, mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme nasekaná kaštanová jádra na kousky a vaříme cca 25 minut. Polévku pak rozmixujeme dohladka ponorným... více o Kaštanová polévka s shii-také
Alobal lehce potřeme olivovým olejem a položíme na něj rybu, kterou okořeníme podle chuti (např. rozmarýn dodá krásnou vůni). Poté ji posypeme na... více o Pangasius v alobalu se zeleninou
Brokolici dáme vařit do osolené vody, stačí 4-5 minut, pak scedíme. Rohlíky si pokrájíme na plátky asi 1 cm široké a namáčíme je v rozšlehaných... více o Brokolicová žemlovka