**Postup:** Nasekáme nadrobno špenát, cibuli a rajčata. Oloupeme brambory. Zázvorovou pastu smícháme s nadrceným česnekem. Cibulku osmažíme dohněda na... více o Saag Aloo - indické brambory se špenátem
Oloupanou cibuli a česnek nakrájím na půlměsíčky a vložím na dno pekáče. Zaleju pár lžicemi oleje. Poté pečlivě očištěné kuře nakrájím na čtyři části,... více o Kuře ala vepř
Žampiony vydlabeme (stačí jen vyndat nožičku) a naplníme na jemno nastrouhanou nivou. Zabalíme do slaniny. Dle potřeby použijeme párátka. Smažíme nebo... více o Žampiony s nivou ve slaninovém kabátku
Necháme lehce osmažit cibulku na půlkolečka, přidáme nakrájený česnek. Zalijeme smetanou, provaříme a přídáme slepičí bujon. Dáme tymián, pepř, sůl,... více o Listový špenát na smetaně
Připravíme si větší kus alobalu, do kterého dáme menší přehnutý. Uděláme si jakoby mističku. Brambory syrové ve šlupce nakrájíme na kolečka. Posypeme... více o Rychlé brambůrky v alobalu
Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a... více o Rýže se zelím a mletým masem
Zelí si 5 minut povaříme v trošce vody, scedíme. Na oleji si dozlatova osmažíme cibuli, kterou vmícháme do zelí, ochutíme cukrem a solí dle chuti.... více o Bramborové noky s kuřetem a zelím
Všechny saláty dobře vypereme, necháme okapat a pak natrháme do mísy na menší kousky. Ředkvičky, mrkev a rajčata pokrájíme na plátky. Vše smícháme... více o Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou
Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky... více o Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou
Recept je velmi jednoduchý - klasicky uvařit květák rozdělený na růžičky ve slané vodě do poloměka a mezitím si nakrájet rajčata a utřít česnek se... více o Květákový salát "znouzecnost" bez majonézy
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc. Z... více o Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku.... více o Gnocchi Quattro Formaggi
Mouku, vajíčka, vodu, olej, droždí a trochu soli smícháme v těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Poté těsto dáme do formy (na... více o Slaný anglický koláč
Na lžíci oleje osmažíme jemně pokrájený špek a cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené houby, které na cibuli krátce podusíme (houby můžeme předem i... více o Houbové těstoviny s volským okem
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndáme ho a udržíme v teple. Do výpeku dáme orestovat... více o Floridské nudličky se zeleninou
Na trošce rozpáleného oleje orestujeme cibuli, přidáme maso pokrájené na slabé nudličky, osolíme, též orestujeme a ke konci restování přidáme zpěnit i... více o Vepřové na kari s cuketou
Dýni nakrájíme na kostky, šalotku na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a dáme osmahnout šalotku a celý česnek. Po chvíli přidáme dýni, zalijeme... více o Dýňová pochoutka
Očištěnou brokolici rozdělíme na menší části a krátce povaříme v osolené vodě. Vymažeme si zapékací mísu, nebo pekáč máslem. Brokolici rovnoměrně... více o Zapékaná brokolice s Nivou
Telecí maso pokrájíme na 2 cm kousky. Do hrnce dáme lžíci oleje, pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, pak osmažíme i maso. Přidáme víno (nebo... více o Masové kostky se žampiony
Mléko promícháme s vejcem a cukrem. Vánočku nakrájíme na slabé plátky, namočíme v připravené mléčné směsi a položíme do máslem vytřené formičky.... více o Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň
8ks bramborových placek - recept na stránkách "Placičky z brambor" Česnek nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřeje máslo a česnek osmahneme.... více o Míchaná vejce na placičkách
Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu,... více o Bramborky "dobrota"
Lilek omyjeme, podélně rozřežeme na půl a vydlabeme dužinu. Uvnitř jej posolíme a necháme vypotit. Dužinu nakrájíme na jemno, v pánvi rozehřejeme... více o Plněný lilek s ricottou a ořechy
V misce smícháme pokrájená rajčata, cibulku, bazalku a italský dresing. Lehce promícháme a necháme v lednici 2 hodiny vychladit. Pak rozdělíme na... více o Havajský salát
Do hlubšího hrnce si položíme pařáček a přidáme vodu (pouze pod pařáček). Na pařáček naskládáme menší květák rozdělený na růžičky, cukety pokrájené na... více o Nashvillská zelenina
**Nejprve si připravíme omáčku:** Na másle si necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, kterou pak zaprášíme moukou, zamícháme a přilejeme za stálého... více o Zapečené brambory s česnekovou omáčkou
Plech pomažeme olejem. V misce smícháme strouhanku, sýr a papriku. Cuketu obalíme po obou stranách v jogurtu a potom ve strouhankové směsi. Obalenou... více o Smažená zelenina po italsku
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením.... více o Tvarohové brambory - zapečené
Smícháme vodu, sherry, solamyl, sojovou omáčku, cukr, bujón a zázvor. Velkou pánev vymažeme tukem (olejem) a rozpálíme ji. Přidáme mrkev a česnek, za... více o Tofu se zeleninou
Ananas nakrájíme na kolečka, mango na plátky a opečeme na grilovací pánvi. Grilované ovoce necháme lehce zchladnout a poté nakrájíme na malé kostičky.... více o Mexické grilované ovoce
Přivedeme do varu víno, do kterého přidáme čaj, cukr, hřebíček, badyán, skořici a poté vložíme hrušky. Na mírném plameni vaříme do změknutí. Poté... více o Hruška polévaná čajem a bílým vínem
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná,... více o Chlebové "lasagne"
Brambory oškrábeme a omyjeme, nastrouháme je na hrubém struhadle na větší cedník, do brambor přistrouháme jednu cibuli. Vymačkáme lžící vodu.... více o Kugelis
Strouhaný sýr smícháme s jogurtem a vejci,osolíme a směs dochutíme kořením nebo bylinkami podle své chuti. Přidáme mouku, kterou dobře vmícháme.... více o Jogurtovo-sýrové placičky
Na salátový dresing smícháme všechny ingredience a vše důkladně prošleháme. Kuře si pokrájíme na kousky, feferonky a cibuli jemně nasekáme, osolíme a... více o Feferonkový salát s kuřetem
Na tuku (oleji) orestujeme cibuli,pak přidáme žampiony (slabé plátky) a česnek. Vaříme tak dlouho, až se voda vypaří, pak odstavíme. Mandle částečně... více o Mandlová paštika se žampiony
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme... více o Plněné žampiony špenátem
Krůtí řízky osolíme, opepříme a obalíme ve strouhaném kokosu. Každý řízek vložíme do mikrotenového sáčku a rozklepeme (v podstatě do něj ten kokos... více o Krůtí závitky v kokosu
Oškrabeme brambory, rozkájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, tak akorát, aby byly všechny brambory pod vodou, přidáme bobkový list a špetku soli(pozor,... více o Brambory "podkyslo"
V pánvi rozehřejeme máslo a vločky na něm osmažíme dozlatova. Mléko svaříme s cukry a špetkou soli, přisypeme vločky a povaříme asi 4 minuty. Sušené... více o Ovesná kaše se sušenými meruňkami
Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou... více o Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned zalijeme mlékem, aby nezhnědly. Maličko osolíme, přidáme cukr, mouku, vejce a zamícháme.... více o Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Z mouky,vajec,mléka a soli uděláme řidší těsto, které protlačíme cedníkem s většími kulatými oky do vroucí slané vody. Povaříme asi 2-3 minuty a... více o Hopdovody s houbami - Podkrkonoší
Z ingrediencí umícháme hladké těsto, ze kterého usmažíme tenké palačinky,které dáme do mísy a zakryjeme, aby nevychladly. Pak z ingrediencí vymícháme... více o Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček,... více o Ředkvičkový salát s bramborem - lehký
Na másle opečeme plátky ředkviček, přidáme sůl, cukr a šťávu z citronu, orestujeme. Pak zalijeme smetanou a bez pokličky provaříme asi 5 minut. Takto... více o Ředkvičky na smetaně
Oloupané brambory uvaříme do poloměkka a spolu s oloupaným avokádem nakrájíme na plátky, obojí vložíme (na pečícím papíře) na cca 6 minut do rozehřáté... více o Ředkvičkové suflé s bramborem
Uvaříme špagety (používám já) v osolené vodě - caa 8 min. Zároveň na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené kuřecí maso s cibulkou. Přidáme vegetu a... více o Penne con polo
Překrojeným cuketám lehce seřízněte ještě spodní část tak, aby vznikly jakési lodičky. Do remosky nalijte trochu vody, vložte do ní cukety a na 10... více o Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.
Jáhly zalijte v kastrolu vodou tak, aby byly potopené, přiveďte k varu, vypněte a nechte zakryté na teple tak dlouho, až se všechna tekutina vsákne.... více o Jahelník mrkvový