• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zvěřinová paštika
Napište svůj komentář k receptu

Zvěřinová paštika

0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zvěřinová paštika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g kančí kýta
    • 250
      g vepřové ramínko
    • 300
      g slanina
    • 200
      g cibule
    • 3
      ks česnek
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 2
      g houska
    • 100
      ml mléko
    • 0,50
      lžička jalovec
    • 125
      ml červené víno
    • 1
      lžíce sůl
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 30
      g koření
    • 200
      g anglická slanina
    • 50
      g pistácie

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, česnek nakrájejte na kousky a opečte na oleji. Housky nakrájejte na kousky, krátce povařte v mléce. Kus kýty nakrájejte na tenké proužky. Zbytek kýty spolu s ramínkem jemně umelte. Umletou masovou směs smíchejte s drobně nakrájenou slaninou, houskou, cibulí, česnekem, jalovcem, vínem, solí, pepřem a kořením na divočinu. Vše promíchejte a ještě jednou semelte.
2
Plátky anglické slaniny vyložte podlouhlou formu. Na dno rozetřete část masové směsi, posypte nasekanými mandlemi a pistáciovými oříšky, poklaďte proužky kančího masa, přidejte další část mletého masa a celý postup ještě jednou zopakujte. Takto naplňte celou formu, směs do ní pořádně stlačte a formu pevně zabalte do alobalu. Takto připravenou paštiku vložte do větší nádoby s horkou vodou, dejte do trouby a pečte asi 1 1/2 hodiny při 160 °C.
3
Že je paštika hotová poznáte podle toho, že z vpichu po špejli vytéká čirá šťáva. Vychladlou paštiku nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drůbeží paštika s tymiánem a pomerančem

Drůbeží paštika s tymiánem a…

Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Myslivecká paštika

Myslivecká paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červené víno Česnek Cibule Houska Jalovec Kančí kýta Koření Mléko Pepř mletý Pistácie Rostlinný olej Slanina Sůl Vepřové ramínko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Lepenice

Lepenice

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

39
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
24
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s…
23
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
18
Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Tofu v arašídové omáčce…
18
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Zvěřinová paštika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact