• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Napište svůj komentář k receptu

Ztuhlý úsměv (oříškový krém)

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • krokant
    • 100
      g ořechy
    • 80
      g cukr
  • krém
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 20
      ml citronová šťáva
    • 4
      žloutek
    • 1
      lžíce med
    • 1
      vanilkový cukr
  • omáčka
    • 4
      kiwi

Postup přípravy receptu

1
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko, odstavíme a přidáme vanilkový cukr.
2
Žloutky rozšleháme s cukrem a medem, postupně za stálého míchání přilévame horké mléko a vše necháme ještě zahustit ve vodní lázni. Necháme vychladit za občasného promícháni. Poté přidáme citronovou šťávu, ořechy a ušlehanou smetanu. Všechno vlejeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vyložili alobalem. Ponecháme v lednici 12 hodin
3
Krájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou (rozmixované kiwi).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Kakaová poleva/náplň/krém

Kakaová poleva/náplň/krém

Limetkový krém

Limetkový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 29. 7. 2010 17:02

    R.P. ďakujem a pekný deň.

  • Radek Picek | 28. 7. 2010 22:58

    ořechy nasekat

  • Klára Keselyova | 27. 7. 2010 22:08

    ja mám otázku. Tie orechy majú byť celé, alebo mleté. Ďakujem.

  • michaela picková | 27. 7. 2010 21:14

    Delala jsem ho manzelovy a byl primo vynikajici,chce ho znova udelat opravdu doporucuji.Davame jednicku z hvezdickou.Hlavne manzel doporucuje.

  • Monika T | 22. 6. 2009 19:31

    Už mám vybratý dezert pre budúcu návštevu :)

  • Airan Novakova | 28. 5. 2006 10:36

    Marsi, to bylo protoze mi jednou krem neztuhnil, vytahla jsem ho s lednice s usmevem a pak mi pomalu usmev tuhnul...tak jsem ho supla do mrazaku a udelala z toho zmrzlinu. No, ale manzel si to nenechal pro sebe a od te doby je to "ztuhly usmev" :-) Tu zmrzlinu vrele doporucuji! Jarusko, pokud mate na chut nenechte si ji zajit:-) pani Heleno, budu moc rada jestli to vyzkousite, i jako zmzlinu:-)

  • Helena | 27. 5. 2006 09:33

    Velice nezvykle a zajimave,primi to nuti vyzkouset.Pani Airan vy nas budete mit na svedomi,temto napadum se neda neodolat.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 5. 2006 10:34

    Jééé, to bude dobrota...Vy mě mučíte, Airan:-)))) Ještě, že jdu za chvíli na oběd:-))))))) Číst tyhle recepty na hladový žaludek je dóóóst dobrý, jak by řekly moje puberťačky:-))))))))

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:42

    Jen jsem viděla název, bylo mi 100% jasné, že je to recept od Vás Airan.....:o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Kiwi Med Mléko Ořechy Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Košovská specialita

Košovská specialita

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
15
Butter chicken masala
Butter chicken masala
12
Řepánky
Řepánky
11
Plněná krkovička
Plněná krkovička

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact