• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
Napište svůj komentář k receptu

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

autor: puffisheek
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks cibule střední
    • 4
      stroužek česnek
    • 250
      g brambory cca
    • 2
      ks vařená vejce - 3
    • 1
      lžíce ocet podle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji s máslem. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, kmín a nakrájené oloupané brambory. Trochu zasmažíme a zalijeme mlékem + zbytek vodou, přivedeme k varu a okořeníme - kmínem, solí a pepřem.
2
Až brambory změknou, přidáme fazole (bez nálevu) a vařená vejce pokrájená na kostičky. Nakonec okyselíme octem a krátce povaříme.
3
Kdo má radši hustší polévky, může zahustit moukou s vodou, ale u této polévky není třeba. Také můžeme přidat zelenou petrželku nebo kopr - podle chuti.
4
Zmrzlinová polévka se jí říká proto, že se dá jíst jak studená, tak teplá. :)
5
Mně ji vařila babička a moc jsem ji milovala!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka s divokým kořením

Bílá polévka s divokým kořením

Bílá polévka z hlívy a fazolí

Bílá polévka z hlívy a fazolí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jednadesnedivnaholka | 12. 8. 2016 15:39

    Můžeme se doma po ní utlouct :-)

  • Julie | 22. 10. 2015 14:08

    jejda to nebylo dobre :-!

  • Lucka | 21. 2. 2013 12:39

    Prave jsem ji uvarila a je senzacni! Diky za recept!

  • Anonymous | 27. 12. 2012 18:23

    dobrí, ješť kdyby tam neplavaly ty černý morčata.

  • Kuba | 7. 11. 2012 12:03

    je to víborní <3

  • puffisheek | 17. 9. 2012 18:57

    Děkuji za nahrání foto! :)

  • recepty73
    recepty73 | 10. 9. 2012 13:37

    ...vejce dávám až na talíř a kopr do polévky je výborný :-P ...

  • Janaso | 9. 9. 2012 13:47

    Vynikající polévka, určitě se k ní ještě vrátím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Fazole ve slaném nálevu Kmín Máslo Mléko Ocet Olej Pepř mletý Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Pařížský dort

Pařížský dort

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Domácí veka

Domácí veka

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
16
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Rapper Leo Beránek po propuštění z basy: Místo svatby rozchod

Rapper Leo Beránek po propuštění z basy: Místo svatby rozchod

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Zeleninový" pangas
"Zeleninový" pangas
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
  • Recepty.cz
  • "Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact