• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žloutkové oválky
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové oválky

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové oválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 140
      g máslo
    • 140
      g cukr
    • 280
      g mouka
    • citronová kůra
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek 3 uvařené, 1 syrový
  • Náplň
    • 150
      g ořechy
    • 150
      g mandle
    • 150
      g cukr
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracovat a těsto nechat 1/2 hodiny odpočinout. Pak vyválet a vykrajovat tvary.
2
Vychladlé plnit a polévat čokoládovou polevou, před ztuhnutím polevy vmáčknout půlku ořechu nebo mandli.
3
Náplň: cukr svařit se 1 až 2 lžícemi vody, přidat strouhané ořechy, mandle a citronovou kůru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové oválky

Skořicové oválky

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 12. 1. 2011 20:17

    myslím tím že mě nebaví chyby v receptech, ale upozorňovat na ně budu samozřejmě dál, je to zřejmě jediná možná cesta k nápravě těchto stránek, které bych ráda navštěvovala dál, ale pokud se z nich nedá vařit, tak je to špatné, taky přeji hezký den

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 1. 2011 13:25

    Omlouvám se všem, ale té mouky jsem si opravdu nevšimla. Promiňte mi prosím mou chybu. Bohužel ani já nejsem neomylná. Pořád platí, že si vaší pomoci vážíme a děkujeme za ní. Hezký den všem

  • stafl
    stafl | 11. 1. 2011 22:03

    No to je přece nová stránka Receptů cz. co byste chtěli???

  • Klára K. | 11. 1. 2011 21:49

    Tak to je recept nad recept. Nechápem, ako to môže cez editorku vôbec prejst? Pani Tereza T. keď spravujete tieto stránky, tak je asi pravdepodobné, že k vareniu a pečeniu ste už niekedy pričuchli, keď tento recept prečítate, tak Vás musí napadnúť, že keď je tam 280g múky,to treba piecť a zaradiť inde. Človeku sa zastaví rozum!!!!!!

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 20:50

    A to už vůbec nemluvím o tom, že je v těstě mouka...syrová se asi nejí :-!

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 18:40

    A proč se teda nechávají vychladnout? :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 1. 2011 17:52

    Já tu, ale o pečení nic nevidím. Za Vaši pomoc děkujeme, pomáhá nám to, ale do ničeho Vás nenutíme. Mějte hezký den

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:41

    už mě to nebaví, připadám si jak správce těchto stránek!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mandle Máslo Mouka Ořechy Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

129
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
115
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
112
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
110
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
92
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Žloutkové oválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact