• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žloutkové cukroví strojkové
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové cukroví strojkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové cukroví strojkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 420
      g hladká mouka
    • 280
      g hera nebo máslo
    • 140
      g cukr mletý
    • 4
      ks žloutek vařené

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, necháme odpočinout v lednici asi hodinu, potom tvoříme přes mlýnek různé tvary, kolečka, rohlíčky, tyčinky, které do poloviny máčíme po vychladnutí v čokoládě.
2
S těstem se velice dobře pracuje, pečeme na pečícím papíče.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fanta | 1. 12. 2016 15:48

    Žloutové neznám...několikrát opakovaná chyba neopravena ...?

  • Olga . | 8. 12. 2008 19:40

    Stejných výsledků dosáhnete i s klasickým Lineckým těstem 3:2:1 :-) Pokud "autoři"už to neprovedou sami, je fajn mít receptury odvíjející se od obvyklého balení másla (nemusíte vážit, dělit, nemáte zbytky). V tomto připadku tedy 375:250:125 + 3vařené žloutky, nebo 2syrové, nebo 1vejce (syrové :o)

  • Ňulinka - | 8. 12. 2008 18:28

    Dělala jsem už vloni,jen jsem zapomněla napsat hodnocení a komentář.Tak to dělám teď,měla jsem recept v oblíbených,dnes udělala těsto a jelikož nestíhám,peču zítra.Vynikající,dobře se s těstem pracuje,je měkkoučké a fajn chutná.Jasná 1*.

  • Věrka | 5. 12. 2007 11:30

    Ty žloutky musí být vařené?

  • Anonym | 27. 11. 2007 07:52

    No tak to prožeňte rukama místo strojkem.Nebo vyválet a vykrájet.Je to přeci linecké těsto.:-)PS

  • Jana Remková | 26. 11. 2007 21:05

    Nevím,s pudinkem to nemám vyzkoušené,ale opravdu je to moc dobré těsto.Holky do toho!Jana

  • Zdenka Matušková | 26. 11. 2007 19:08

    Marsí, klídek, já mám nástavec a mlýnek nemám. Hodlám si ho od někoho vypůjčit, ale ještě nevím od koho....

  • Marsí | 26. 11. 2007 13:58

    No tak to se můžu jít bodnout, páč nástavec mám jiný a mlýnek taky....:-(

  • Anonym | 26. 11. 2007 13:02

    Co kdybych tam přidala pudinkový prášek?

  • Anna Č. | 26. 11. 2007 11:43

    Je to výborné těsto.V literatuře je uvedené jako Těsto z Lince.Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

118
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
25
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
23
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Žloutkové cukroví strojkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact